Barlucca

Hotspot Breda Barlucca

Deel deze post

Ja eindelijk vrijdag zijn we bij Italiaans restaurant Barlucca in Breda gaan eten en hoe vonden wij dat. De ervaring van foodblog Foodinista bij Barlucca. Na een paar goede verhalen een gezellige avond met vrienden gepland uit de regio Breda en op naar de Italiaan!

Eten bij Barlucca

Nee Barlucca is geen standaard Italiaan, al ben ik dol op pasta en pizza, maar voor een Italiaans restaurant zoek ik toch eigenlijk net iets meer. En Barlucca is ook net dat beetje meer. Wij hebben echt heerlijk gegeten. Omdat we niks wilde missen, want ja je eet maar één keer hebben we verschillende voorgerechten, pasta´s, pizza´s en desserts besteld om heerlijk van te kunnen smullen en snoepen. Eerlijk het ene gerecht was nog lekkerder dan het andere.

Sfeervol dineren

Naast het eten is Barlucca ook een toplocatie voor de aankleding. Het is er een beetje donker binnen (dat zie je helaas op de niet even goed gelukte foto´s), maar ook zeer sfeervol. Er is geprobeerd om er een shabby chique restaurant van te maken. Alles binnen is van hout in verschillende kleuren en stylen, maar wel mooi afgewerkt. Ook een pluspunt weer eens een toegankelijk restaurant in überhaupt Nederland, waar je, je direct welkom voelt! De jassen worden aangenomen, je wordt persoonlijk naar je tafel begeleid. Dat vind ik toch altijd net even het puntje op de i.

Maar wat hebben we gegeten, erg belangrijk natuurlijk! Foto’s zeggen meer dan woorden, al zijn ze een beetje donker.

Italiaanse ham, salami
Italiaanse Charcuterie

Het eerste voorgerecht wat we hebben gedeeld. De Italiaanse charcuterie. Heerlijk en net iets anders dan normaal, zoals met een heerlijke Truffel Salami. Lekker!

Gegrilde coquilles met bloemkoolcreme
Gegrilde coquilles met bloemkoolcreme

De Coquilles van het voorgerecht waren een echt feest! Mooi gegrild en zacht aan de binnenkant. Yum! Ook nog eens een heerlijke combinatie met de bloemkoolcreme.

Rauwe gamerineerde zalm
Rauwe gemarineerde zalm met limoendressing en ricottacreme

De zalm was supervers en zacht. De limoendressing en de ricottacreme zijn een heerlijke aanvulling.

Door naar het hoofdgerecht. Wij hadden de tonijnpizza en pizza met pikante salami besteld. De ingrediënten zijn nu heel verrassend, van geen van de pizza’s. Wat ik belangrijker vind is dat de pizza een heerlijke dunne en luchtige krokante bodem heeft en dat is zeker zo met deze pizza’s. En tja als je dat hebt vind ik het een heerlijke pizza en is het zeker niet nodig dat de ingrediënten al te zwaar zijn.

Naast de pizza ook een heerlijke pasta met verse zeevruchten. Dit is wel een hele donkere foto. Maar! Zoals je ziet bij Barlucca krijg je echt veel vongole en zeevruchten!

Spaghetti Vongole
Spaghetti Vongole

Tijd voor de desserts laat het snoepfeest beginnen. Omdat we niet konden kiezen, werd het delen!

Semi Fredo
Semifreddo

De Semifreddo was een echte winner! Heerlijk romig met gekaramelisseerde noten, honing en een amarettocreme! Snoepen.

Broodpudding
Broodpudding

Heel machtig, maar wel heerlijke. De lauwwarme broodpudding met onder andere limocello.

En als afsluiter een klassieke Italiaanse Tiramisu.

Tiramisu
Italiaanse Tiramisu

Meer inspiratie van Foodinista om de deur uit te gaan? Kijk hier verder.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie