Taste Amsterdam

Taste Amsterdam deel 1 – Food event

Deel deze post

Ja Taste Amsterdam is begonnen! En gisteren, donderdag 15 mei, was ik er direct bij, gelukkig maar, want ik had het niet willen missen. Taste Amsterdam is naar mijn mening, namelijk één van de beste foodfestivals van Nederland, waar je veel kunt proeven en waar het goed georganiseerd is.

Taste Amsterdam AEC Cooking Theatre

Mijn ervaringen bij Taste Amsterdam zijn allemaal goed, maar divers. Om te beginnen is er deelgenomen aan de kookworkshop bij Het AEG Cooking Theatre en dat was leuk. In korte tijd toch weer wat geleerd, want met opmaak van mijn borden ben ik nog niet zo´n ster. Daarnaast natuurlijk ook heerlijk het gerechtje opgegeten een moderne surf en turf.

Na de kookworkshop was het veel te zonde om direct het Amstelpark te verlaten, dus nog even flink wat geproefd.

Taste Amsterdam Food Foto’s

Mijn proeverijtjes waren van:
Restaurant De Kerstentuin het heerlijke gepocheerde eitje met truffel.

Gepocheerd ei met truffel Taste of Amsterdam


The Harbourclub een veel te lekkere cheviche en de `het oog wil ook wat sushi`.

Cheviche Harbour Club
Salmon sushi Harbour Club Amsterdam

Taste Amsterdam Geproefd

Om af te sluiten met snacken mosselkroketjes, je moet er van houden natuurlijk. Al vind ik oesters echt wel lekker, was ik voor de pure kauwsmaak van de oesters wel een beetje bang, maar dit valt heel erg mee! Meer een zilte smaak die, sorry, richting de garnalenkroketjes gaat, maar met een geheel andere structuur.

Mijn eerste belevingen zijn mij zeker niet tegen gevallen! Natuurlijk worden er ook veel wijntjes en heerlijke cocktails aangeboden, maar voor mij nu even niet.

Zondag weer en een dag en dan ronde twee bij Taste of Amsterdam. Mijn doel aansluiten bij de cocktailproeverij, met alcohol vrije wijn. Heel nieuwsgierig, want bij mij is de alcoholvrije wijn niet echt bevallen, maar daarover later meer.  Niks te doen, ga dan vanavond, zaterdag en zondag richting het Amstelpark voor een heerlijke Taste of Amsterdam proeverij.

Direct de nieuwste blogs over Food events en meer food items ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie