Lunch op het werk: zelf maken of uitbesteden?

Lunch op het werk: zelf maken of uitbesteden?

Deel deze post

Nederlanders hebben van oudsher de gewoonte om de lunch mee te nemen naar het werk, de bekende boterhammetjes in een trommeltje, maar dit lijkt de laatste jaren steeds meer te veranderen. Wat zijn de redenen om het maken van een lunch uit te besteden?

Doordeweeks: lekker makkelijk of juist gezellig

Er kunnen tal van redenen zijn om op een normale werkdag te kiezen voor een meegebrachte lunch of juist om een lunch te kopen op je werkplek. Ten eerste ben je afhankelijk van de aanwezigheid van catering. Heeft een bedrijf geen kantine, dan is zelf je eten meenemen vaak de enige optie. Tenzij er buiten je kantoor een lekker eettentje zit, natuurlijk.

Veel mensen die inpandige catering op hun werkplek hebben, kiezen ervoor om hier gebruik van te maken omdat het lekker makkelijk is, en wat afwisselender dan de dagelijkse boterhammetjes. Bij bedrijven waar geen catering aanwezig is, is het meer en meer de trend om gezamenlijk een lunch te bereiden en nuttigen. Op deze manier wordt de maaltijd meteen een gezellig momentje met het team.

Bij speciale gelegenheden

Op kleine kantoren waar geen catering aanwezig is, zijn er natuurlijk wel mogelijkheden om de lunch of een andere maaltijd uit te besteden. Vaak zie je dit vooral gebeuren bij speciale gelegenheden, die kunnen variëren van een kerstborrel tot belangrijke klanten die op bezoek komen.

In dit soort gevallen kan lunch catering een uitkomst zijn. Het cateringbedrijf kan dan in overleg een goede lunch voorbereiden en afleveren, en indien gewenst vaak ook nog helpen bij het serveren ervan. Een goed cateringbedrijf zal duidelijk in kaart willen brengen wat de wensen zijn, wat voor soort lunch er gewenst is. Ben je een no nonsens bedrijf dat zich ook op die manier wil profileren bij klanten, dan is kaviaar en champagne bij de lunch niet het signaal dat je wilt geven. Heb je daarentegen wat te vieren, dan mag ook de lunch best wat feestelijker zijn. Door dit goed te overleggen met het cateringbedrijf, waarbij ook rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen, weet je zeker dat uiteindelijk de lunch op tafel staat die bij het bedrijf én bij de gelegenheid past.

Is er reden voor een feestje? Dan kun je in plaats van een lunch natuurlijk ook een borrel organiseren, dat is vaak net iets informeler en feestelijker. Schakel je hiervoor borrelhapjes catering in, dan weet je ook in dit geval weer zeker dat de hapjes en drankjes goed verzorgd zijn en precies aansluiten bij je wensen.

Meer artikelen ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie