Kookplezier in de Eurocamp stacaravan

Handige commando’s voor Google Home tijdens het koken

Deel deze post

Ja dat wist ik wel! Jij bent zo’n thuiskok die graag geholpen wordt door blogs en social media bij het koken. Maar misschien is het toch wel een beetje moeilijk om continue mee te lezen met een blog of om filmpjes te bekijken op YouTube tijdens het kijken. Je moet natuurlijk Foodblog Foodinista wel blijven lezen en inspiratie op blijven doen, maar als je dan éénmaal gaat koken en je hebt hulp nodig; dan is het heel handig om assistentie in te roepen van Google Home. Ben je al bekend met Google Home? Nee, niet? Met Google Home kun je eigenlijk met één apparaatje alles in huis een beetje controleren, assistentie in roepen en diverse apparaten, zoals de tv op afstand besturen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het reizen op afstand mee kijken of er nog vreemde dingen in je huis gebeuren met de ip bewakingscamera in combinatie met Google Chrome. Toch fijn om te weten of er niet wordt ingebroken of dat de pubers niet stiekem een wild feest geven. Maar we gaan terug naar het koken, want dat is natuurlijk mijn expertise en ik geef je vijf tips en handige commando’s voor Google Home tijdens het koken.

5 Tips met Google Home tijdens het koken

Tip 1: Natuurlijk er is weer iets op, terwijl je aan het koken bent. We herkennen het allemaal. Wat ook herkennen is dat we het wel onthouden of het later wel opschrijven. Met Google Home is het geen probleem. Je geeft de opdracht gewoon hardop aan en Google Home noteert de boodschap direct in het boodschappenlijstje. Wat is zo’n persoonlijke assistent toch fijn!

Tip 2: Stel een timer in! En dan bedoelen we niet draaien aan een kookwekker, rommelen met een stopwatch. Nee je geeft gewoon de opdracht. Google Home luistert met je mee en ondertussen kun jij door kokkerellen. Dat is toch echt wel heel handig. Daarbij kun je ook nog diverse timers te gelijk inschakelen en aangeven wat er ook gaar is. Zo kom je niet in verwarring. Fijn zo’n geheugensteuntje in de keuken.

Tip 3: Je kunt tussendoor, want daar komt het, het lezen en filpjes kijken is ontzettend leuk op rust momenten en ter inspiratie. Ik schiet mezelf natuurlijk in de knieën, maar ik herken het ook. Maar tijdens het koken ligt de focus op het koken zelf en jouw culinaire creatie. Met Google Home is het geen probleem. Jij vraagt gewoon tussendoor even hoe lang de rijst nog moet koken, hoeveel olijfolie er in de pan moet of op welke temperatuur de oven moet voorverwarmen. Dat is toch wel heel handig!

Tip 4: En heb je dan alles onder controle. Staat de stoofschotel te pruttelen en kook de pasta. Kortom je bent nog alleen maar aan het roeren en voorproeven dan geef je Google Home gewoon even een opdracht om je bij te praten over de actualiteiten. Kortom; Het nieuws up-date 18 uur graag! Of heb je een televisie in de keuken, wat wij hebben, dan vraag je of Google Home je favoriete Netflix serie even aan zetten. Want tijdens het koken zijn er geen kleuters en babies toegelaten in de keuken. Ik tijd en daar mag dan ook even een serie bij.

Tip 5; Tijdens het koken is het natuurlijk altijd fijn om een gezellig muziekje op de achtergrond aan te hebben. Deze opdracht kun je al direct geven met Google Home en dan is het natuurlijk ook heel fijn om Spotify te koppelen.

Meer favoriete musthaves ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie