Recept voor zoete rode pastasaus van foodblog Foodinista

Zoete rode pastasaus

Deel deze post

Met pastasauzen kun je ontzettend variëren, alleen al met de rode pastasauzen en dat doe ik zelf ook. De ene keer maak ik een pastasaus die pittig is, dan een pastasaus met stoofvlees is en dan met meer een knoflooksmaak. Maar deze keer ging ik op zoek naar het maken van een zoete rode pastasaus, maar wel met volle smaken. Ook meer kidsproof. Vooral door de zoete smaken. Hier gaat het mee eten allemaal nog niet zo soepel, het mee eten van de peuter bedoel ik dan, dus het is iedere keer zoeken naar de juiste smaken en het verstoppen van de groente een beetje, want dat is echt een heel groot probleem. Bij deze saus zijn er een aantal hapjes geproefd en dat is een hele horde die is genomen. Maar het belangrijkste, de pastasaus is bijzonder lekker! Met een munt, knoflook, wortel en wat extra ingrediënten maakte ik de volgende zoete rode pastasaus.

Recept voor zoete rode pastasaus van foodblog Foodinista

Ingrediënten zoete rode pastasaus 6 porties

  • 500 gram gehakt
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • handje munt
  • 2 teentjes knoflook
  • handje peterselie
  • 2 eetlepels kersenjam
  • theelepel zoete geroosterde paprikapoeder
  • blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de zoete rode pastasaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mes, snijplank, eventueel een hakmolen, spatel, stoofpan, theelepel

Recept voor zoete rode pastasaus van foodblog Foodinista

Recept zoete rode pastasaus

Snipper de uien, wortel en de knoflook fijn in de hakmolen en snijd de uien, wortel en knoflook anders heel fijn. Verhit de olie in de pan en fruit de uien en knoflook voor 1 minuut. Rul het gehakt mee. Rul een snuf peper, zout en de paprikapoeder mee. Maak de saus door af te blussen tomatenblokjes, tomatenpuree en de kersenjam. Roer deze door het gehakt en maak een gladde saus. Laat dit op een laag vuur doorkoken voor ongeveer vijftien. Snijd ondertussen de peterselie en de munt fijn. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Maar meng verder alles door de saus. Laat de saus nog vijf minuten zacht koken.

Maak bij de pastasaus een lintpasta, zoals spaghetti of tagliatelle.

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten maken? Wat dacht je van de volgende recepten:
* Een pasta met scampi’s?
* Een snelle en simpele pasta me krab.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

6 Reactie's
  • Jo's Daughter
    Geplaatst op 16:53h, 19 maart

    Wat apart de kersenjam erin!

  • Jonna@burgertrutjesNL
    Geplaatst op 15:59h, 20 maart

    Heerlijk recept! Lijkt mij erg lekker door de munt :)

  • Foodinista
    Geplaatst op 17:28h, 21 maart

    Ja! Maar dat geeft er net even een zoet zuur smaakje aan. Super lekker en nee, je eet geen kersensaus.

  • Danella
    Geplaatst op 23:47h, 22 maart

    Kersenjam erdoorheen, daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Ben nu wel nieuwsgierig geworden, denk dat ik het ook eens ga uitproberen!

  • Foodinista
    Geplaatst op 17:27h, 23 maart

    Ik ben benieuwd! Het is een ingrediënt, een zoete smaakmaker.

  • Jonna@burgertrutjes
    Geplaatst op 15:39h, 29 mei

    Wat origineel, dit ga ik een keer proberen :)

Geef een reactie