Zoete kip uit de oven met pittige paddestoelen

Zoete kip uit de oven

Deel deze post

Zoete kip uit de oven met zelfgemaakte marinade. En om niet alleen zoet te eten, ook een gerecht voor pittige paddenstoelen voor erbij. De zoete kip is ook in de lente of zomer heerlijk voor op de barbecue. 

Benodigdheden voor de zoete kip uit de oven:

1 kilo drumsticks
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel zwarte peper

Benodigdheden voor de champignons:

250 gram champignons
250 gram bospaddestoelen
2 rode pepers
1 hand peterselie
1 theelepel olijfolie

Tips voor de zoete kip uit de oven met pittige paddestoelen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur
Bendigdheden: Mengschaal, ovenschaal, oven, snijplank, koekenpan, spatel, mes, lepel

De zoete kip met paddenstoelen op tafel krijgen:

Belangrijk! Voorbereiding: 1 dag voor het marineren

Meng de marinade palmsuiker, honing, sojasaus, olijfolie en zwarte peper in een apart schaaltje.
Marineer de kip tussen de 24 en 12 uur van te voren voor in een zak of alvast in de ovenschaal (zorg wel dat deze goed koud kan staan). Zorg dat de marinade niet alleen op de huid komt,  maar er ook onder, zodat de marinade in de kip trekt en deze goed sappig wordt.
Wanneer de kip in de oven gaat verwarm de (hetelucht)oven voor op 2o0 graden en plaats deze in de ovenschaal in de oven voor 45 minuten op 200 graden. Zorg ervoor dat de kip niet vastplakt. Dus spray de oven nog even in met bakspray en anders smeer deze dun in met olijfolie.

Lekker voor erbij zijn pittige paddenstoelen om af te zetten tegen de zoete smaak. Snij een rode peper in fijne stukjes incl. de zaadlijsten. En snij de paddenstoelen in vieren. Verhit een wok met plantaardige olie en roerbak de paddenstoelen en peper voor circa 5 minuten. Lekker voor erbij rijst of brood. Ook goed te combineren in de winter met stoofperen.

Meer ideeën voor drumsticks?
* Maak bijvoorbeeld in bier gestoofde kip, net even anders, maar zeker even lekker. Gewoon met frietjes en mayonaise.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Couscous met geitenkaas en chorizo - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 17:16h, 08 juni

    […] met geitenkaas en chorizo gebruik ik op verschillende manieren als bijgerecht met bijvoorbeeld kippenpootjes of voor bij een tajine. Ook eet ik de couscuos met geitenkaas en chorizo als een salade en gewoon […]

Geef een reactie