BBQ zalm recept van foodblog Foodinista

Zalm recept in samenwerking met mijn BBQ hero WINACTIE

Deel deze post

Niet zo lang geleden vroeg Heinz aan mij wie mijn BBQ Hero is. Eigenlijk is die vraag niet zo heel erg moeilijk. Wij hebben wat betreft het barbecueën thuis een strakke rolverdeling. Ik sta in de keuken en bereid de gerechten voor, maar je ziet mij zeker niet bij de barbecue. Het is eigenlijk één van de weinige dingen waar ik mij min of meer rondom de keuken en het koken niet mee bemoei. Nou ja zodra de vis, het vlees of de groente gegrild gaan worden. In samenspraak gaat de voorbereiding in gang gezet worden; boodschappen, ik sta in de keuken, mijn bbq Hero begint met de kolen van onze Weber bbq en langzaam komt alles naar buiten. In dit geval de zalm voor op de barbecue een standaard afwijking van de barbecue favorieten; hamburgers, worstjes, saté en speklapjes. Die wij ook regelmatig bereiden. Wie is dan mijn bbq hero? Eric mijn vriend. De rolverdeling vind bij ons thuis plaats. Bij vrienden of familie thuis zie ik ook wel eens soortgelijke verdeling terug de mannen achter de barbecue en de vrouwen de voorbereiding, toch wel typisch. Dan kom ik al snel op de volgende vraag. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jouw bbq hero en jouw favoriete gerecht op de bbq waar jouw bbq hero de bereiding voor mag doen. Daarvoor heb ik ook een hele leuke winactie met mijn favoriete Heinz bbq sausjes en een verrassing voor je bbq Hero. Natuurlijk geef ik ook het zalm recept van ons barbecue avontuur.

Mijn BBQ Hero to Grill foodblog Foodinista

Mijn BBQ Hero klaar voor het volgende BBQ avontuur

Mijn BBQ Hero to Grill foodblog Foodinista

A hero needs a suite

Barbecue zalm recept

Ingrediënten BBQ zalm voor 4 personen

4 zalmfilets
50 gram roomboter
4 takjes basilicum
1 limoen
zeezout
gedroogde rode peper
knoflook
olijfolie

BBQ zalmrecept voor de BBQ foodblog Foodinista

Klaar voor de grill, tijd om de zalm los te laten

Tips voor de bereiding van de zalm op de barbecue

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en grillen 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaaltje, vork, visgrill, kwastje
Tip: Ik vind de zalm extra smakelijk met de Heinz mosterd of Original BBQ saus. Maar mijn bbq Hero is eigenlijk dol op alles sausjes.

BBQ zalmrecept voor de BBQ foodblog Foodinista
BBQ zalmrecept voor de BBQ foodblog Foodinista

Bereiding van de gegrilde zalm op de barbecue

Je BBQ Hero zal op zijn of haar manier de barbecue gaan voorbereiden.

Snijd de basilicum fijn en snij de kopjes van de limoen af en gebruik daarvan de limoen schil en rasp deze fijn. Meng met de gedroogde rode peper en zeezout. En maak met de boter een kruidenboter. Zet deze even apart.
Snij deze rest van de limoen in schijfjes.
Smeer de visgrill in met olijfolie, zodat de zalm niet gaat vastplakken en straks mooi weer los komt na het grillen. Plaats de zalm tussen de grill, verdeel er drie blokjes boter op en twee schijfjes limoen. Knijp de visgrill dicht en laat je bbq hero het grill werk doen voor ongeveer 15 minuten op een lage temperatuur.

BBQ zalm recept van foodblog Foodinista
BBQ zalmrecept voor de BBQ foodblog Foodinista

Winnen! Heinz BBQ sausjes pakket en BBQ Hero T-shirt

Wat moet je doen voor het Heinz BBQ pakket.

 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op twitter of volg je Foodinista op Instagram.
 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, wie jouw BBQ Hero is. Schaam je niet! Is het jouw partner, moeder, beste vriendin, huisgenoot, collega, buurman, zoon of misschien ben je het wel zelf? Natuurlijk ben ik dan ook nieuwsgierig naar jouw favoriete BBQ gerecht.
 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Het mag, maar moet niet.

De winactie voor de My BBQ Hero actie loopt tot 30 augustus de winnaar zal vervolgens bericht ontvangen.

De winnaar voor My BBQ Hero is ondertussen afgelopen. De winnaar heeft ondertussen bericht ontvangen.

Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog.

Meer inspiratie voor visrecepten van de barbecue?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Meer zalm? Maak dan eens deze heerlijke zalmburgers met avocado.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.

Meer winacties en barbecuerecepten  ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Heinz Barbecue sausjes winactie foodblog Foodinista

Welk sausje is jouw favoriet?

– Dit blog is in samenwerking met Heinz-

16 Reactie's
 • Anouk Nijmeijer
  Geplaatst op 12:18h, 12 augustus

  Mijn hero is toch echt mijn man. Hij bakt alles op de bbq. Ondertussen verzin ik steeds nieuwe gerechten die hij dan moet maken. Ook mijn zoontje is al helemaal fan van ‘buikepieuwen’ hoe leuk zou het dan zijn als zijn vader als een echte held achter de bbq staat!

 • Ilsiee prins
  Geplaatst op 18:18h, 12 augustus

  Hmmmmm jammie jammie!!! De bbq gaat hier ook geregeld aan met mooi weer, helaas staat ie al een tijdje te rusten in de schuur….. Van plan om hem volgende week toch nog even aan te steken hoor… Lekker & zeker altijd gezellig om te bbqen… Wij doen vaak met familie dat iedereen een bepaald onderdeel meeneeemt…. *altijd leuk en verrassend* Ene zorgt voor vis, de ander voor vlees, ander stokbrood en sausjes enz enz…. Mijn favoriete gerecht is toch echt uhhhh nouja eigenlijk 2…. Speklapjes marineren in knoflook en ketjap, daarna op een stokje draaien… jammie jammie heeerlijk! ;-) En als 2e kipdrumsticks, gekruid met honing en mosterd.. Natuurlijk zelf gemaakt…. Echt smullen! :D :D Wij doen graag mee, en mocht de bbq volgende week nog aangaan proberen we zeker eens bovenstaand recept!
  Groetje & hopelijk op een paar zonnige dagen!

 • Tamara TS
  Geplaatst op 23:37h, 12 augustus

  Oeh, die Heinzsauzen zijn allemaal zo lekker! Ik doe heel graag mee. Mijn BBQ Hero is mijn man, die het geweldig vind als ie een fikkie mag maken in de tuin en dan nog lekker bakt ook. Al ben ik degene die de marinade, de shashlicks en de pindasaus maakt. ;)

 • Jacqueline de Waal
  Geplaatst op 08:08h, 13 augustus

  Mmmm heerlijk sausjes Heinz ik vind de curry en de hot ketchup zijn mijn favorieten.
  Maar al jullie sausen zijn van goede kwaliteit.
  Heel fijn weekend!

 • Ling Choi
  Geplaatst op 09:59h, 13 augustus

  Dat is mijn moeder! Ze heeft engelengeduld. Het is best gek om haar achter de BBQ te zien maar daar ben ik er ook trots op. Ze kwam op een idee om kreeft op BBQ te doen en het smaakte verrassend lekker, het is heel makkelijk om te voorbereiden.

 • Natascha Serie
  Geplaatst op 12:40h, 13 augustus

  we hebben eigenlijk pas voor het eerst net een BBQ gekocht dus het moet nog blijken of we BBQ-hero’s zijn of kunnen worden :P maar met deze lekkere sausjes zijn we al op de juiste weg :D

 • Tamara V
  Geplaatst op 13:23h, 13 augustus

  Ik vind de Yellow Mustard spicy yamyamyam

 • Nynke B
  Geplaatst op 13:07h, 14 augustus

  Mijn hero is toch wel mijn vriend. Ik doe inderdaad ook de voorbereiding, maar ik sta niet bij de bbq. Ik ben dol op spiesjes, met kerstomaat, kipfilet en teentjes knoflook (nog in de schil). Dit smaakt prima met een pittig sausje.

 • Anneliese de Waal
  Geplaatst op 20:34h, 14 augustus

  Heerlijk sausjes, ik doe graag mee.
  Mijn man is toch de BBQ man, hij is gek op BBQ.
  Ik hou erg van een speklapjes op de BBQ of een heerlijk worstje.

  Groetjes Anneliese

 • Jacques
  Geplaatst op 15:44h, 15 augustus

  .. heb als alleenstaande man van 75 al HEEL lang geen BBQ verzorgd.. vroeger vooral gemarineerde kipvleugels.. Ga heel graag bij mijn zoon meegenieten .. vind eigenlijk alles lekker..

 • jan uffels
  Geplaatst op 16:37h, 15 augustus

  jan uffels, mijn vader een kok als hij buiten aan het barbeqeuen is(alleen buiten)

 • Suzanne Blom
  Geplaatst op 11:07h, 16 augustus

  Mn beste vriendje (niet partner) kan heeeel goed bbq’en en maakt de lekkerste dingen klaar. Kip maakt ie zoooo mals… echt iedereen zou bij m bbq’en als ze het zouden proeven hihi

 • Kirsten
  Geplaatst op 14:50h, 20 augustus

  De nieuwe vriend van mijn zus, Altijd aan het grillen op de BBQ dus. En hij maakt echt heerlijke worstjes klaar, Om nog niets te zeggen over zijn burgers ‘tis echt waar. Je likt je vingers er ongegeneerd bij af, Eten bij mijn zus en haar vriend is heus geen straf. Daarom ga ik graag en met plezier naar hun toe, Tijdens deze warme dagen wordt je een BBQ-tje zeker niet moe. Het enige wat nog ontbreekt is een leuke dank je wel, Vandaar dat ik voor mijn hero zo’n lekker pakketje “bestel”. Wat zou het fantastisch zijn om ze ermee blij te maken, Sauzen van Heinz laten zich bij iedereen smaken!!! En met de BBQ kunsten van mijn zus der leuke man, Zit iedereen te genieten zoveel als maar kan :D

 • Mirjam Hellingman
  Geplaatst op 12:53h, 22 augustus

  Mijn BBQ hero is mijn man Jan. Tijdens de vakantie, maar ook thuis is hij veelvuldig aan het BBQ-en. Elk jaar organiseert hij ook een BBQ voor zijn collega’s. Worstjes, burgers en biefstuk. Het smaakt allemaal even goed. Heinz Tomato ketchup is zijn grote favoriet. Toen hij in Italië tijdens de vakantie bij zijn gegrilde biefstuk Heinz Tomato ketchup aan de ober vroeg kreeg hij nul op zij rekest. Die vond dat een biefstuk niet verpest mocht worden met deze saus… Dit was voor zijn collega’s aanleiding om een megaverpakking met mini Heinz ketchup te geven, zodat hij nooit meer zonder zou zitten. Helaas is deze inmiddels al lang en breed op. Mijn man zou dus super blij worden met dit Heinz BBQ sausjes pakket en BBQ Hero T-shirt!

 • Femke
  Geplaatst op 20:39h, 22 augustus

  Mijn BBQ Hero is mijn lieve man. Altijd verzorgt hij de bbq helemaal super voor mij, onze dochter en meestal nog een heleboel buren en vrienden. Iedereen is altijd welkom, maar heel eigenlijk is hij altijd mijn Hero.:-) Dus ik zou hem graag verrassen

 • Nadia A.
  Geplaatst op 23:58h, 29 augustus

  Mijn BBQ hero is mijn lieve mama. Alles is heel lekker gekruid maar de chickenwings vind ik het kekkerst. Ze heeft ons wel het recept gegeven maar het smaakt wel anders. Mama is The Best, mijn BBQ hero en ik hou van haar.

Geef een reactie