Snoep koffie Witte Chocoladekoffie

Witte chocoladekoffie – Koffie recept met witte chocolade

Deel deze post

Koffie om van te snoepen deze witte chocoladekoffie. Met deze koffie is succes gegarandeerd koffie met romige witte chocolade. Een feestje als toetje of als tussendoortje op koude dagen.

Al zoveel gegeten met de kerst dat koffie als dessert voldoende is? Of even een lekker snoep tussendoortje? Maak dan deze witte chocolade koffie! Heel snel gemaakt en een echte traktatie. Toch een echte afsluiter voor je feestelijke etentje. Nog net even een snoepen of gewoon een echte traktatie als je op de bank zit.

Het zoete van de witte chocolade en het bittere van de koffie combineren heerlijk en laten we natuurlijk de romige slagroom niet vergeten! Niet voor altijd, maar een keertje mag best! Lust je geen koffie, doordat het zo bitter is? Door deze snoep combinatie leer jij ook koffie drinken.

Ingrediënten 4 glazen witte chocoladekoffie

  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 35 gram witte chocolade (een gewone ordinaire reep)
  • 10 gram roomboter
  • 4 kopjes warme espresso koffie (de koffie mag best sterk, want door de room wordt deze ten slotte slapper)
  • 0,5 liter water

Recept witte chocolade koffie

Verwarm water in een pan. Klop ondertussen de slagroom in een schaal lobbig, maar wel stevig genoegd, zodat deze niet gelijk weg smelt.
Hang ondertussen een au-bain-marie inzet in de pan. Heb je deze niet? Wees creatief en zet er een iets grotere pan op of een ijzeren schaal bijvoorbeeld. Kookt het water. Dan mag 25 gram van de witte chocolade erin. Houdt de overige 10 gram om als een krul of geraspt op de slagroom te decoreren. Doe de boter bij de chocolade die gaat smelten, zodat het een gladder mengsel wordt.
Is de chocolade goed gesmolten. Laat deze even staan, deze wordt de boter niet gelijk hard, maar laat hem wel iets afkoelen, zodat de slagroom niet smelt.
Zet ondertussen de kopje koffie. Een glazen glas geeft wel een leuk effect.
Marmer daarna met een spatel de chocolade door de slagroom en verdeel het over de glazen. Klaar is de koffie!

Meer leuke tips voor koffie ga je hier vinden. Alles begint natuurlijk met een mooi koffiemachine.

Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie