Witte chocolade taart met kaneelpeertjes

Witte chocolade cheesecake

Deel deze post

Puur snoepen en genieten! Van deze heel erg makkelijk zelf te maken witte chocolade cheesecake. Een superlekker dessert of gewoon bij de koffie of thee. Absoluut is de taart heel succesvol de aankomende feestdagen! Uhm ja een suiker en calorieënbom is het, maar ja een sinner mag je toch wel een keertje zijn en doe het dan ook gewoon goed en eigenlijk willen we dat helemaal niet weten!

Benodigdheden voor de witte chocoladetaart  met kaneelpeertjes voor 6 personen:

De bakvorm die is gebruikt is: Afmetingen 36 x 13 x 2,5 cm.

  • 65 gram roomboter
  • 75 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 grote sappige peren
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram mariakoekjes

Het maken van de witte chocolade cheesecake met kaneelpeertjes:

Maal de mariakoekjes in een foodprocessor of in een sterke blender fijn, totdat er niks over blijft dan een zanderige substantie. Giet deze zanderige substantie over in de keukenmachine en zet er de menghaken op. Voeg hierbij 50 gram van de roomboter die zacht is geworden in kleine blokjes. Laat deze rustig ronddraaien totdat het een deegachtige substantie is geworden. Deze bodem mag in het bakblik. Maak er een strakke taartbodem van en laat deze in de koelkast opstijven.

De bodemvoor de witte chocoladetaart met peertjes
De koekjesbodem voor de witte chocoladetaart met kaneelpeertjes

Klop vervolgens met de staafmixer of in de keukenmachine de slagroom lobbig. Zeker nog niet stijf! Want ook de chocolade en roomkaas moeten hier nog door! Het probleem en de uitdaging is dat de slagroom dan gaat schiften en te hard wordt. Dat zou ontzettend zonde zijn. Als dit is gedaan, laat de slagroom rusten en ga verder naar de volgende stap.
Voeg de roomkaas in stukjes toe en meng deze eerlijk verdeeld, zodat er geen klontjes achterblijven in het mengsel. Het mengsel lijkt nu al op cheesecake!

Zet in een pan water op. Het is alleen maar nodig dat dit een klein laagje is, want het is voor de au-bain-marie. Doe de chocolade in de inzet. Heb je deze niet? Geen probleem doe het in een iets grotere pan, ijzeren schaal etc. Voeg hierbij ook de overige boter, zodat het een zachtere substantie wordt. Als de chocolade is gesmolten, laat het dan even afkoelen, anders gaat de slagroom direct schiften. Wel moet de chocolade gesmolten blijven!

Meng deze vervolgens gemarmerde met een spatel door het slagroom mengsel. Haal de bodem uit de koelkast en bestrijk het mengsel over de bodem. Deze mag terug in de koelkast. Deze moet minimaal 3 uur opstijven.

Verwarm de oven voor op 75 graden. Schil de peren. Snij ze in kleine stukjes en verdeel ze over een ovenplaat met ovenpapier. Strooi er kaneelpoeder overheen. Zet ze vervolgens 60 minuten in de oven op 75 graden, zodat ze uitdrogen.

De kaneelpeertjes
De peertjes voordat ze in de oven gaan.

Deze peertjes mogen vervolgens als ze zijn afgekoeld op de taart! Dit is de laatste stap voor de taart.

Het enige wat nog nodig is dat hij lang genoeg in de koelkast staat, zodat de bodem massief is. Snij de taart aan en geniet!

Nog meer witte chocolade kijk dan naar deze lekkere koffie.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie