With Locals dineren in Eindhoven ervaring foodblog Foodinista

With Locals ontmoeten en ontdekken in Eindhoven

Deel deze post

Heel spannend, een avond uit eten in een loft in Eindhoven, vier gangen, met vreemden aan één lange tafel en ook nog beginnen met een borrel. Wat is hier spannend? Klinkt toch alleen maar goed? Borrelen, lekker eten en over de stad uitkijken vanuit een loft? Nou je gaat ook nog eten bij een gastheer die je niet kent. Ja, spannend! Zou ik het iets vinden? Sowieso is dit het concept van With Locals. Sowieso is dit het concept voor With Locals in Nederland, maar je kunt wereldwijd bij locals thuis gaan eten en in Eindhoven ging ik het testen.

Concept With Locals

Dat is het concept With Locals, ontmoet locals en de lokale keuken. Een concept wat al jaren bekend is in Azië en nu ook naar Nederland is komen overwaaien. Super leuk, want in Azië kende ik het al en op de één of andere manier ben ik in het buitenland voor dit soort activiteiten altijd wel in, maar in Nederland vond ik de drempel toch wel een stukje hoger. Gewoon, omdat het Nederland is, denk ik? Geen nieuwe cultuur die je gaat ontdekken, het voelt als binnenkijken bij vreemden, al doe je dat in het buitenland ook, maar er dan meer te ontdekken valt. Nou uiteindelijk vond ik dat hier ook! Lees mijn ervaring van With Locals bij thuischef Peter Paul in zijn loft in Eindhoven.

With Locals in Eindhoven

Het adres ingevuld in de TOM TOM, want echt geen idee, waar wij naartoe moeten gaan wij onderweg naar eindhoven voor ons With Locals diner. Hoe vaak wij ook uit eten gaan, dit vinden wij spannend. Ook sta er bij stil, dat dit toch ook spannen moet zijn voor de chef? Zes vreemden rond je dinertafel, eens vragen straks. Hoe verder wij rijden kom ik er achter dat wij echt midden in het centrum van Eindhoven moeten zijn, vooral als wij opeens langs het Philips Stadion moeten zijn en parkeren in een parkeergarage midden in het centrum. Oké uitstappen dan maar en aanbellen. De bovenste verdieping, spannend en hoog! Dat wordt een uitzicht. Uhm jammer Peter Paul kan niet het Philips Station inkijken, anders weet ik nog wel wat data, waarop ik sowieso terug kom. Gezellig de helft van het gezelschap is er al en nog even wachten dan zijn we compleet. Wij worden direct ontvangen met een goed glas wijn en een amuse. Een goede start!

Aan tafel bij With Locals

Het gesprek komt best snel op tafel even voorstellen, proosten op een gezellige avond en natuurlijk, allemaal hebben wij een liefde voor eten! Erg belangrijk en dan is er altijd een onderwerp. De gastheer is een hobbychef met een passie voor koken, het liefst zou hij nog een restaurant openen, maar ziet dit niet meer gebeuren. Dan is With Locals een mooie manier om zijn passie tot uiting te laten komen. Over het eten kan ik heel lang spreken, maar foto’s zeggen meer dan woorden.

Coquilles voorgerecht with Locals EIndhoven ervaring foodblog Foodinista groen

Tartaar van coquilles met met avocado en komkommer. Het eerste thema is groen. Leuk Peter Paul is een host met een thema en maakt er een feest van. Ik merk nu al dat het een dinnerparty is.

Gazpacho met serranokruimels
Themakaartjes With Locals diner Peter Paul

Themakaartjes een persoonlijke touch tijdens het diner bij Peter Paul

Ieder gerecht heeft een kleur thema

Ieder gerecht heeft een kleur thema

lamsvlees met couscous

Lamsrack en couscous

With Locals dineren in Eindhoven ervaring foodblog Foodinista

Het verrassende dessert witte chocolade, geitenkaas en mascarpone! Super lekke. En natuurlijk sloten we net als in het echt af met koffie, thee en chocolade.

Dineren bij With Locals

Wil je ook dineren bij Peter Paul? Dat kan natuurlijk. Extra leuk, door de launch van With Locals in Nederland kun je op dit moment de tweede persoon een etentje cadeau doen. Gezellig toch? Kijk verder hoe dit gaat bij With Locals Eindhoven en natuurlijk is het niet persé nodig om in Eindhoven te gaan eten er zijn ook mogelijkheden in Breda, Amsterdam en je kunt zelfs bij Moshik Roth thuis dineren. Spannend en leuk het aanbod is dan ook erg variëren van 10,00 tot 79,50 per persoon.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Manon
  Geplaatst op 08:21h, 25 mei

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt zeg! Ik zag hier laatst volgens mij op Facebook een reclame van, en toen leek het me ook wel interessant om eens te doen :)

 • Foodinista
  Geplaatst op 09:02h, 25 mei

  Ja, het was echt heel leuk! En een keer iets anders.

 • Bianca
  Geplaatst op 09:16h, 25 mei

  Culy zeg! Ik at bij en Marokkaanse vrouw en we kregen heerlijke, klassieke gerechten voorgeschoteld!

 • Foodinista
  Geplaatst op 10:37h, 25 mei

  Dat lijkt mij ook heel erg leuk! Sowieso vind ik de Marokkaanse keuken heel erg lekker. Aan tafel vroegen wij ons ook af wat nu juist de Nederlandse keuken is, maar kwamen wij tot de conclusie dat het juist zo leuk is om Nederland bij veel culturen aan te kunnen schuiven.

Geef een reactie