Wandelen naar Restaurant Les Clos Bernard in Méribel Savoie Frankrijk wintersportbestemming Foodblog Foodinista

Happy Musthaves Wintersport benodigdheden voor beginners

Deel deze post

Dit jaar ging ik voor de allereerste keer skiën in Frankrijk. Een mooie reis waar ik ontzettend veel zin in had en ik vond het geweldig dat ik de keuze had gemaakt voor mijn eerste wintersport reis. Het was een kwestie van gewoon doen. Maar een wintersport reis vraagt meer van je dan een badpak en badlaken inpakken. Je hebt een basis uitrusting nodig om de bergen in te gaan en om daadwerkelijk te gaan skiën. Oké voor mij als foodie stonden er veel culinaire winteractiviteiten op het programma, maar wie eet beweegt en als je er toch bent dan ga je de sneeuw in. Dus mijn eerste sneeuwactiviteiten en skilessen en stonden ook op het programma. Wat heb je dan eigenlijk nodig? Wat zijn de wintersport benodigdheden voor beginners? Want oké ik ging echt met iets te veel wintersportbagage naar Frankrijk, niet professioneel, maar een skibril heb je eigenlijk nog niet nodig, maar thermo ondergoed is een aanrader op koude dagen. Voor wintersportkleding ben ik rond gaan kijken bij outdoorsupply en vond ik onder andere de volgende tips die niet mogen ontbreken in je koffer.

5x Wintersport benodigdheden voor beginners

Wat heb je echt nodig als beginnende wintersporter? Je hebt een basis out-fit nodig die echt van jezelf is. Je kunt een skipak huren. Inderdaad. Maar geloof mij je gaat echt zweten tijdens het skiën dus een skipak van jezelf is echt fris. Je wilt van een trui bijvoorbeeld ook echt wel twee stuks hebben bijvoorbeeld. Wat je bijvoorbeeld niet zelf moet aanschaffen en dus wel wilt huren dat zijn je skischoenen, ski’s en skistokken. Wanneer je een echte skiër ben en moeiteloos de berg af gaat dan is het wellicht de moeite waard om te investeren in in eerste instantie skischoenen van jezelf en vervolgens ski’s. Maar juist bij het huren kun je op advies van de verhuurder kijken welke skischoenen en ski’s jij fijn vindt en welke juist niet. Zo ga je door bezig te zijn met de wintersport leren om met het materiaal om te gaan en wat bij jou past. Maar die out-fit en bijpassende items die het skiën aangenaam maken die zijn dus wel heel belangrijk.

Ski benodigdheden voor beginners die je wilt hebben

Een ski ja is onmisbar

Benodigdheden voor beginnende skiër tips van Foodinista

Je kunt niet zonder een warme, maar ook flexibele ski jas. Voor de eerste ski vakantie is een dure ski jas niet nodig. Kijk eerst eens of je het wel leuk gaat vinden. Wat wel tips van mij zijn is dat je kiest voor een praktische jas. Zorgt da je je handen bijvoorbeeld vrij hebt wanneer je de bergen in gaat en wanneer je dus de skilift in gaat. Kies voor een jas waar in de mouw een vakje is voor de skipas dan gaan de poortjes altijd open en dien je niet zoeken naar je pasje wanneer je met je handen vol staat (met je ski’s dus) en gaat het toch sneeuwen of is het heel koud dan is een capuchon ook fijn. Want je hebt niet iedere dag en muts nodig. Een leuke wintermuts staat daarentegen wel heel leuk! Maar soms is het te warm dus kies voor een jas met goede zakken zodat je deze afentoe weg kunt steken. Ook is het makkelijk om daar pasjes, geld en je portemonnee in te steken, want een rugtas meenemen is niet praktisch.

Skibroek

Skibroek Wintersport tips voor beginners benodigdheden Foodinista

Een skibroek heb je echt nodig. Vroeg waren skibroeken vaak nogal lomp, maar dat is tegenwoordig echt niet meer nodig. Skibroeken zijn daarentegen warm, kun je bovenaan nauwsluitend kopen met mooi fit en onderaan uitlopend. Dit laatste is nodig, want de skibroek moet goed over de skischoen passen. Koop de skibroek eventueel iets ruimer, want wanneer je een lange dag buiten bent dan vind ik thermo ondergoed een echte aanrader. Zelf vind ik de skibroek niet heel erg prettig aanvoelen op de huid, evenals de skischoen en dan is zo’n thermolegging echt heel fijn. Daarbij is het toch, ondanks de zon op je gezicht, voor je binnen dichtbij de sneeuw toch wel vaak koud. Vooral omdat je skiles hebt en je maar kleine afstanden aan het skiën bent.

Thermo ondergoed

THermolegging basis benodigdheden eerste skireis tips van Foodinista

Ik zei het al eerder, maar je echt goed warm te houden is thermo ondergoed een echte aanrader. Daarbij vind ik een thermolegging nog belangrijker dan het thermo hemd, aangezien je onder je jas laagjes kunt aantrekken en dit eventueel kunt uittrekken en bijvoorbeeld wanneer je met een groepje bent kunt achterlaten in het skidorp, maar je benen wil je echt warm houden.

Skipully

Skipully basis outfit eerste skireis benodigdheden tips van Foodinista

Je kunt niet zonder twee of drie mooie skipully’s. Tijdens het skiën ga je zweten. Hoe dan ook dus je wilt er wel twee of drie. Ik zou de skipully’s, als je er een beetje leuk uit wilt zien op de piste, maar ook wanneer je van de piste af gaat, denk aan de restaurants, de apres ski en andere sociale mogelijkheden, in een mooie en opvallende print shoppen. Je bent direct klaar en ziet er ski fashionable uit. Maar is dit dan de reden dat je een skipully nodig hebt? Ja en nee. Je hebt de skipully ook nodig voor de hoge col. Geen shawls op de piste. Die zitten in de weg. Maar je wilt wel warmte als je van de berg af komt op je ski’s. Geen koutje vatten dus die col is welkom onder je jas.

Ski handschoenen

Wintersport benodigdheden voor beginners skihandschoenen tips van Foodinista

Het is zo logisch, maar je wilt natuurlijk geen koude handen. De handschoenen had je waarschijnlijk al klaar liggen. Maar zorg maar voor speciale ski handschoenen, want je gaat de handschoenen regelmatig aan en uit doen en dan is het heel fijn, wanneer de handschoenen met een elastiek aan je pols blijven hangen.

Dus wat heb je echt nodig voor de eerste wintersport reis?

Wat neem je echt mee? Lees mee: Je skijas, skibroek, thermo ondergoed, ski handschoenen en skipully. Maar vergeet ook zeker je skimuts, zonnebril, snowboots en je goede humeur niet! Veel plezier wanneer je voor de eerste keer door de sneeuw gaat. En lees anders nog even hier hoe dat voor mij was.

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie