Winter Sangria met winter kruiden, fruit en rode wijn

Winter Sangria van Foodblog Foodinista

Deel deze post

Sangria wordt niet alleen in de zomer je favoriete drankje, maar ook deze winter sangria is een ware favoriet. Met een aantal kleine aanpassingen is het een pittige drank met net zoveel fruit.

Sangrìa is heerlijk in de zomer vers fruit, ijskoud en een zonnetje erbij. Als frisse drank of aperitief. Genieten als gezelschapsdrankje en gezelligheid horen erbij. Dus waarom geen wintervariant op de sangrìa voor de winter. Gezellig met de feestdagen en een verrassende drank om je gasten en jezelf mee te plezieren. Het ziet er leuk uit en natuurlijk het smaakt ook nog heerlijk. Vers fruit, heerlijke kruiden en een goede wijn toevoegen.

Boodschappen voor 6 glazen winter sangria:

1 fles (goede) rode wijn die je normaal ook graag drinkt (0,75L)
1 appel
1 peer
1 vanillestokje
1 steranijs
2 kaneelstokjes
2 eetlepels bruine suiker
sinaasappel is mogelijk, maar in dit recept niet gebruikt, door allergie
1 hand rozijnen
1 hand gedroogd cranberries
1 laurierblad
Voor een extra kick 0,5 dl cointreau

Tips voor de winter sangria

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, citrus handpers en glazen kan

Het maken van de winter sangria:

Open de fles rode wijn en laat deze luchten. Schep de 2 lepels bruine suiker in de kan. Schil de appel en snij deze in stukjes van 1 bij 1 cm met een dikte van 0,5 cm. Doe het zelfde met de peer en eventueel de sinaasappel. Deze moge in de kan. Snij het vanillestokje open en doe het vanillemerg erbij.

Vervolgens mogen de cranberries en rozijnen er gemengd bij worden gedaan. Doe de cointreau erin, wanneer je dit gebruikt.
Leg de kaneelstokjes, laurierblad en steranijs er sierlijk bovenop.
Schenk de sangria sierlijk in wanneer de gasten er zijn en voila! Je glamour wintersangria is gemaakt!
Genieten deze winter en de sangria is de ster van de avond.

Veel plezier van deze winterse drank.  Een andere variant op deze sangrìa in plaats van met rode wijn is de champagne versie met bubbels. Heel feestelijk op nieuwjaarsborrels en met oud en nieuw.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: