02 aug Winactie Rosti Mepal – hippe pasta carbonara recept
Voor augustus een leuke winactie bij foodblog Foodinista met de mooie, praktische en hippe producten van Rosti Mepal die jij kunt winnen. Om je alvast op gang te helpen met de producten die jij kunt winnen is er een net zo´n hippe pasta carbonara bij gemaakt om mee aan te slag te kunnen. Lees verder in het blog hoe je met de winactie Rosti Mepal mee kunt doen.
Winactie Rosti Mepal
Voor het maken van de pasta carbonara heb ik de creatieve producten van Rosti Mepal mogen gebruiken die jij ook in augustus kunt winnen. Het Rosti Mepal kruidenpotje, waarmee je, je kruiden gegarandeerd in leven houdt, door het slimme waterreservoir, de mepal shaker en de eierscheider. Super handig en daardoor staat de pasta carbonara ook in 20 minuten op tafel. En deze producten mag ik aan jou weggeven. Hoe leuk!
Ingrediënten voor de pasta carbonara voor 2 personen
2 eieren (waarvan alleen het eigeel)
6 basilicumblaadjes
4 plakjes pancetta
100 ml ongeklopte slagroom
150 gram linguini
25 gram parmezaanse kaas of pecorino
Snufje zout en peper
Het pasta carbonara recept met hulp van Rosti Mepal gadgets
Start met het koken van het water, zodat daar na circa 10 minuten de pasta beetgaar in kan worden gekookt.
Met behulp van de eierscheider de eieren delen. De eierscheider vangt het eigeel op super handig en de eiwitten die in de beker komen, die heb ik in een glas in de koelkast bewaard voor het dessert peren merengue taartjes die snel online komen.
Na het scheiden van eieren en even omspoelen van de shaker kunnen de eierdooiers in de Mepal Shaker met de slagroom en een snufje peper en zout. Rasp de helft van de kaas erbij en shaken maar! Heel fijn en zo klaar.
Het water kookt ondertussen en de linguini mag erbij met een scheutje olijfolie. Na circa 5 minuten is deze beetgaar en mag deze worden afgegoten.
Verhit ondertussen een koekenpan en grill hierin de pancetta in 2 minuten bruin. Haal deze uit de koekenpan en laat het vet uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de wok op de laagste temperatuur, om te voorkomen dat je saus scrumbled eggs wordt. Na het afgieten van de linguini mag deze in de wok en de saus mag erbij. Verwarm dit ongeveer 4 minuten op een lage temperatuur en zorg er met een spatel of barbecuetang voor dat de saus goed mengt met de pasta.
Tijd om de borden op te maken. Verdeel de pasta over de borden, de pancetta mag er op en verdeel de basilicumblaadjes. Rasp de pecorino eroverheen en eet smakelijk!
Het allerleukste gedeelte de winactie Rosti Mepal!
Hoe kun jij deze gadgets van Mepal winnen en bij jou thuis bezorgd krijgen? Heel simpel om de eierscheider, shakebaker en het kruidenplantenbakje te winnen.
1. Like de Facebook van Foodinista en de Facebook van Mepal, geen Facebook dan kun je ook bij Foodinista je aanmelden voor de nieuwsbrief, deze staat rechts op de site, en je inschrijven bij Rosti Mepal. Om te winnen is het nodig dat je, je zowel bij Foodinista als Rosti Mepal inschrijft of liked.
2. Nog meer winkans: Heb je nog een leuk recept idee om met te producten te maken? Deel deze dan ook zeker op Facebook of bij Foodinista in de reacties.
Begin september wordt de winnaar van het Rosti Mepal bekend gemaakt en ontvang jij het pakket thuis.
De winactie Rosti Mepal is afgelopen en de winnaar heeft bericht ontvangen. Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog.
Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
miranda
Geplaatst op 21:29h, 10 augustuswat een heerlijk recept en met de producten van rosti mepal word het een feestje om te koken.. ik doe graag mee met de winactie.. super leuke site met heerlijke recepten..
groetjes Miranda
Anita H.
Geplaatst op 00:31h, 13 augustusHelaas geen recept. Maar ik maak graag kans.
Lonneke Sluiter
Geplaatst op 09:28h, 13 augustusSuperhandige producten. Hier wordt ik enthousiast van! Ik doe graag mee met de winactie en heb beide facebook pagina’s geliked!
Mvg, Lonneke
Daisy
Geplaatst op 15:32h, 14 augustusVia de Rosti Mepal FBpagina (die ik al like) kom ik hier terecht. Ik doe graag mee met deze actie! Like you nu ook! Dadelijk nog eens twitteren (en dan ga ik nog wat duimen!).
Ik hou ervan om een quiche te maken. En dat zal aardig lukken met die rosti mepal producten. Room en eieren shaken in de shaker, een vers stukje kruid uit zo’n mooi kruidenpotje(bijvoorbeeld peterselie of bieslook) om erdoorheen te doen.
Hier mijn recept: http://lekkerhappen.wordpress.com/2014/05/21/quiche-met-prei-en-ui/