Wijnspijs wandeling

Wijnspijs wandeling Breda culinair verslag

Deel deze post

Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig met je eigen gezelschap een stad gaat ontdekken en vervolgens bij zeven restaurants een hapje gaat eten met een bijpassende wijn. Het klinkt alleen culinair en ik dacht zelf alleen aan het heerlijke aspect van zo’n middag, maar ik ben er ondertussen wel uit dat het veel meer is. Je ontdekt een stad op een hele ontspannen en leuke manier aan het einde van de middag heb je ook nog heerlijk gegeten en gedronken.

Culinaire Wandeling Breda

Zelf ben ik de Wijnspijs wandeling gaan ondernemen in Breda, mijn oude studentenstad. Misschien herken je het wel. Je studentenstad heeft altijd een speciaal plekje in je hart. Sommige blijven er wonen, maar velen vertrekken toch na een aantal jaar. Je belooft plechtig regelmatig terug te keren, maar uiteindelijk door tijdgebrek, en je bent gewoon simpelweg niet de enige die is verhuisd, zijn er niet heel veel redenen om regelmatig terug te keren. Ik ging vanuit Breda van de één op de andere dag naar Haarlem en ben daar bijna tien jaar blijven wonen. Nu ben ik terug verhuisd naar Kaatsheuvel, ik weet het een hele aparte keuze, maar dat is een heel ander lang verhaal. De afstand van Kaatsheuvel naar Breda is veel dichterbij en ik ben ook niet de enige die weer meer in de regio Breda woont. Leuk! Alleen lijkt Breda wel een vreemde stad geworden na tien jaar. Wat een goed idee om hier de WijnSpijs Wandeling te gaan lopen op mijn favoriete manier een culinaire wandeling. De welbekende horeca heeft ondertussen plaats gemaakt voor nieuwe restaurants en cafés en de studentenkroegen zijn, ja echt waar, voor de studenten en ik ga toch ergens anders mijn plekje en stekje zoeken en vinden, al gluur ik met liefde nog even naar binnen en zal ik af-en-toe wel even verdwalen.

Mijn Wijnspijs Wandeling in Breda

Zondagmiddag 11 januari, het is tijd om naar het dan voor mij nog vertrouwde Breda te gaan. Al een aantal keer ben ik gemaild met informatie over de WijnSpijs Wandeling. Informatie over de route, kleine tips, zodat we zeker niets gaan missen en over de post hebben we onze strippenkaart en stadsmap ontvangen, leuk! Wij gaan naar Wijnbar Pinot, Parc, Publieke Werken, Keyser Hotel Breda, Barlucca, Chocolat en Binnen. Parc is mij bekend door een stapavondje na mijn studententijd voor de cocktails, maar zeker niet op culinair gebied, Chocolat stond al op mijn lijstje tijdens mijn studententijd, maar toen had ik absoluut geen Chocolat budget en bij Barlucca heb ik toevallig al een keer gedineerd. Verder is alles nieuw en gaat het één grote culinaire ontdekking worden. Leuk!

Booking.com

Wijnspijs Wandeling in foto’s

Hoe kun je beter laten zien dat het een heerlijke wandeling was met ontdekkingen dan in foto’s? Inderdaad hier zijn de foto’s.

Stempelkaart Wijnspijsroute Foodblog Foodinista

Starten met een eigen Stempelkaart voor de Wijnspijswandeling.

Pinot Gris wijnbar Pinot Breda foodblog Foodinista

De start bij Wijnbar Pinot op de Grote Markt in Breda met natuurlijk een Pinot Gris.

Wijnspijswandeling wijnbar Pinot Breda
FranceComfort

De eerste wijnspijs combinatie is een feit bij Wijnbar Pinot. Een frisse pinot met een licht zuurtje, wat goed combineert met het gerechtje. Wel uitdagend met de bloedworst, maar met frisse appel.

Hertenbiefstuk Parc Grote Markt wijnspijswandeling Breda

Vervolgens naar Restaurant Parc ook op de Grote Markt in Breda voor de hertenbiefstuk, met chocoladesaus en paddenstoelen met een zwaardere rode wijn een gerechtje, waarvoor je wel even bleef zitten.

Crostini Bospaddenstoelensoep

Nummer drie in de wandeling, Publieke Werken. Daar kom ik graag nog een keer terug om te borrelen. Echt een hele leuke locatie! Eerste schrok ik even bospadenstoelensoep met rode wijn. De smaak gaat samen, maar soep met wijn. Alleen de crostini met parmaham roomkaas en rucola maakte veel goed en was heerlijk. Tip en vooral overdag heel leuk, Publieke Werken bevindt zich aan de achterkant van Dille en Kamille en hier kijk je door een steegje naar binnen. Leuk!

Vissalade wijnspijswandeling culinaire wandeling in Breda Golden Tulip Keyser Hotel Breda

Een hotel is opgenomen in de culinaire wandeling in Breda voor een wijnspijs combinatie. Het Golden Tulip Keyser Hotel is geen nieuw adres in Breda, maar ook geen adres waar je vaak komt in je studententijd. Het is een restaurant waar je voorbij loopt en denkt waar is dit? Oh er is ook een hotel. Vaak een negatieve reactie wat zeker niet nodig is. Het restaurant is goed en geeft weinig hotel gevoel. Wij aten een mooie vissalade met huis gerookte zalm en een prettige en frisse witte wijn uit noord-oost Italië.

Barlucca Kruidenrisotto met lamssucade wijnspijswandeling culinaire wandeling in Breda foodblog Foodinista

Van Italiaanse wijn, naar de Italiaanse keuken bij het hippe BarLucca. Geen standaard restaurant met de Italiaanse keuken, wel pizza, maar veel keuze dan pizza. Wij kregen kruiden risotto geserveerd met lamssucade geserveerd met een bijpassende zachte rode wijn uit La Manche de Chianti net boven Toscane.

Vis met appelwijn wijnspijswandeling foodblog Foodinista

Een restaurant op mijn lijstje al heel lang. Een jonge wijn met een zachte appelsmaak gecombineerd met een mooi visgerechtje, maar met een bittere smaak. Ik vond het verrassend.

Binnen Breda culinaire wandeling mascarpone gorgonzola truffel whisky

Al weer de laatste van de vele gerechtjes en leuke ontdekkingen in Breda. Binnen Breda, een leuke ontdekking! Mascarpone gorgonzola room met een whiskey pipetje en Italiaanse ham. Yummie! Een mooie afsluiter.

De locaties waar ik zeker nog een keer naartoe ga zijn Binnen en Publieke Werken al is het om te borrelen, gewoon nieuw en nieuw ontdekt. Leuk! Naast het eten vind ik daarom de Wijnspijswandeling al leuk. Een stad ontdekken op een leuke en ontspannen manier. Overal iets proeven en weer verder wandelen, wat je anders niet snel doet. Zeker een aanrader en iets wat ik nog een keer ga doen tijdens een citytrip of gewoon in een andere stad in Brabant om mijn nieuwe leefomgeving verder te ontdekken.

Ook een leuke wandeling? Kijk ook eens bij WijnSpijs.

Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

– Dit blog is in samenwerking met WijnSpijs –

1Reactie
  • Femke Lijsten
    Geplaatst op 10:52h, 18 januari

    Wat een leuk verslag! Ik heb laatst zoiets in Zevenbergen gedaan, niet ver van Breda. Ook zeker eens de moeite waard. Ik ga dit binnenkort eens doen in Breda.

Geef een reactie