Favoriete zomerbier van foodblog Foodinista

Welk zomerbier drinken we dit jaar

Deel deze post

Een aantal weken terug werd mij en nog een aantal andere bloggers gevraagd om deel te nemen aan een bierproeverij bij de Mensperience Store van Only for Men. Dit naar aanleiding van het favoriete zomerbiertje. Welk biertje zou ik drinken bij een barbecue, op het terras of na een dag werken. Ook vrouwen drinken tenslotte steeds meer bier. De bierworkshop werd gegeven onder leiding van Zytholoog Thomas Wijns een echt bierkenner en bierspecialist. Na alle feiten over bier verteld en uitgelegd te hebben gingen we aan het werk. We gingen bierproeven.

Favoriete zomerbier van foodblog Foodinista

Bierproeverij voor het favoriete zomerbier

Tijdens het proeven gingen we aan het werk met zes verschillende en uitéénlopende bieren. Alle bieren werden gekeurd op basis van kleur, geur, schuimkraag, persoonlijke smaak, nasmaak, alcoholpercentage en frisheid gehalte, wat bij de zomer belangrijk is. Zelf ben ik een bierdrinker op een genietmoment. Ik drink geen biertje zomaar even. Dus meer als ik echt ga borrelen, bij de vrijdagmiddagborrel of op het terras dat telt voor mij ook mee bij het keurmoment. Een pils valt voor mij dan ook snel af. Een combinatie met eten vind ik ook leuk, want een bier kun je ook mooi gebruiken voor een bierspijsmoment.

Favoriete zomerbier van foodblog Foodinista

Welk zomerbier drink ik dit jaar

Mijn favoriete zomerbier is de Duvel Triple Hop Sitra. Een frisse Duvel met een iets bittere nasmaak, maar een echt fris zomerbier. Bijvoorbeeld ook perfect te combineren met een visgerecht. Zoals een vissalade of een gegrilde zalm van de barbecue. In het bierboek van Only for men kun je lezen, waarom ik fan ben de Duvel Triple Hop Sitra en ook mocht ik nog een ander zomerbier aan je voorstellen. Daarbij kun je ook de keuzes van de andere papabloggers, foodbloggers en bierbloggers lezen voor een mooie zomer met favoriete biertjes!

Meer favorieten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie