Warm fruit met yoghurt – appel en peer met yoghurt

Deel deze post

Warm fruit met yoghurt voor ontbijt! Net zoiets als warme appeltaart met slagroom, maar deze skinny versie is ook een hele fijne optie! Namelijk warme en zoete appel-peer compote als voorbeeld met Griekse yoghurt.

Smakelijk voor in de vroege ochtend. Het is niet persé nodig om dit gerechtje in de ochtend te maken. Je kan de compot in de avond alvast maken en ’s ochtends alleen even opwarmen. En eet je het niet als ontbijt, dan is het ook echt een mooi skinny dessert!

Benodigdheden warm fruit met yoghurt (2 personen)

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 50 gram rozijnen

Tips voor het maken van het yoghurt ontbijt

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: pan, snijplan, appelsnijder en/of mes, spatel, lepel, ontbijtglazen

Appel peer compote maken

Schil de appel en peer en snij deze beiden in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de pan op je kleinste pit op een laag tempo en voeg de appel en peer toe samen met het water en laat het langzaam sudderen. Voeg het kaneelpoeder en de bruine suiker toen en roer het rustig even door, zodat het goed is verdeeld. Snij het vanillestukje open voeg het vanillepoeder toe. Laat het mengsel nog ongeveer 10 minuten doorkoken, zodat het fruit zacht wordt en de samen intrekken.

Het water krijgt ondertussen een mooie caramelkleur en dikt iets in. Na de 10 minuten voeg je de rozijnen toe laat dit nog 2 minuten doorkoken, zodat ook de rozijnen warm worden. Het fornuis mag uit. De yoghurt mag worden verdeeld over de glazen. Verdeel het fruitmengsel over de glazen en eet smakelijk!

Meer ontbijtrecepten van Foodblog Foodinista

Meer lekkere ontbijtjes maken wel of niet gezond. Dan staat de blog zeker nog vol met heerlijke tips voor een lekker begin van de dag.

– Maak bijvoorbeeld eens zelf granola met honing en noten.
– Ook lekker, maar minder gezond, bak deze heerlijke Griekse yoghurt pancakes met zomerfruit

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie