Koffiedrinken op de camping met lekkernijen van de markt Camping Albatros met stacaravan van Eurocamp reistips van Foodblog Foodinista

Waar drink jij je koffie het liefst?

Deel deze post

Je kunt tegenwoordig op heel wat plekken koffie kopen of drinken. Op je werk bijvoorbeeld, de kans is groot dat je daar heel wat kopjes weg hebt gewerkt door de jaren heen. Maar ook thuis of als je ergens op bezoek gaat wordt er volop koffie gedronken. Ook houden we ervan om in de horeca een lekker kopje koffie te bestellen, net zoals de ‘koffie to go’ steeds populairder is geworden. Waar drink jij je koffie het liefst, en heeft dat vooral te maken met de koffie zelf of toch vooral met de locatie waarop je deze opdrinkt?

De beste koffie zet je thuis

Heb je hele sterke ideeën over hoe het perfecte kopje koffie eruit zou moeten zien, dan is de kans groot dat je je koffie het liefst thuis drinkt. Hier heb je namelijk de machine staan die je zelf hebt uitgezocht, en zet je de koffie op de manier die jij het allerbeste resultaat op vindt leveren. Hier kun je met veel zorg koffiebonen bestellen, en deze vers malen in je machine, en deze het perfecte kopje koffie laten zetten. Kun je precies de juiste hoeveelheid melk en eventueel suiker of andere toevoegingen in je kopje gooien, zonder bang te zijn dat het te veel of te weinig is. Hier bepaal jij, en jij alleen, hoe je kopje koffie precies zal gaan smaken.

Koffiedrinken bij Groenrijk in Tilburg tips van Foodblog Foodinista voor budget uitjes met het gezin

Altijd makkelijk: de koffie onderweg

Waar je thuis de touwtjes stevig in handen hebt, moet je deze als je koffie buiten de deur koopt juist loslaten. Onderweg koffie kopen is desalniettemin behoorlijk populair, niet in de laatste plaats vanwege het gemak. Op een plek waar je toch al langs komt, want daar vind je deze tentjes meestal, meteen even een koffie meepakken: ideaal. De koffie is bovendien vaak van goede kwaliteit, en de keuze is enorm. Ook dat maakt onderweg een koffie halen populair: er is zoveel mogelijk dat je als je dat wilt iedere dag van de week of zelfs van de maand een ander soort koffie zou kunnen drinken.

Noodzakelijk kwaad? Koffie op kantoor

Een andere plek waar veel koffie wordt gedronken, is natuurlijk de werkplek. Zeker op kantoor wordt er aardig wat koffie weggedronken, maar dat heeft lang niet altijd met de kwaliteit ervan te maken, als je de verhalen moet geloven. Want met de koffie op het werk is bijna altijd wel iets mis! Of dat echt zo is, of dat de koffie vooral een heerlijke gemeenschappelijke vijand is, dat laten we maar in het midden. Feit is in ieder geval dat op menig werkplek tegenwoordig een koffiemachine te vinden valt die niet alleen talloze opties biedt, maar qua kwaliteit ook niet onderdoet voor machines die in de horeca gebruikt wordt.

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie