Speciaal bier festival tips in Nedeland in België proefbier festival den Haag 2015

Vijf keer speciaal bier festival in Nederland en België

Deel deze post

In de lente is ook het festivalseizoen weer begonnen en voor foodies heb ik het dan niet over Pinkpop, Lowlands, Paaspop en alle dancefeesten en alle andere festivals met veel muziek en goede feesten. Nee ik heb het over de foodfestivals, foodtruckfestivals en de speciaals bier festivals. Al zijn natuurlijk die eerste festivals ook helemaal geweldig! Voor iedereen wat en er is veel te veel om op te noemen. Dat ik wel een speciaal biertje lust dat heb je al eerder kunnen lezen in mijn Persoonlijke alfabet en ook biercafés vind ik leuk om te bezoeken en dan natuurlijk de speciaal biertjes te proeven. Alleen in het voorjaar dan starten de bierfestivals weer met alle nieuwe smaken en die vind ik echt geweldig om met vrienden naartoe te gaan! Tijd voor Vijf keer speciaal bier festival tips in Nederland en België voor de de lente.

Favoriete speciaal bier festivals in de lente

Mijn favoriete speciaal bier festival kies ik uit om verschillende redenen. Dit kan zijn om de gezelligheid, het assortiment, de lokatie, maar ook de persoonlijke band die ik gewoon heb met de stad. Met top vijf is dan ook heel erg divers en als je van speciaal biertjes durf ik bijna wel te gokken dat er ook voor jou een favoriet bij is. Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw favoriete speciaal bier festival, of je nog tips hebt, wat je favoriete biertjes hebt en natuurlijk nog tips! Ook cafés lees ik erg graag.

Speciaal bier festival Zythos in Leuven

Dit festival is één van de grootste speciaal bier festivals die ik ken en een heel groot festival. Het is ook het eerste speciaal bier festival waar ik ooit naartoe ging. Is het er gezellig? Ja ik vind van wel. Je moet er alleen als Nederlander wel zelf de slingers ophangen. Het is echt een proeffestival, uit heel de wereld komen bierproevers naar Leuven voor de Belgische bieren om te proeven en te drinken. Meer dan 100 stands en taps zijn aanwezig en dus ook meer dan 100 speciaal bieren. Is er ook eten? Ja een frituur hap en iets anders te drinken dan bier? Nee. Wij hadden de eerste keer niks bij ons en gaan hier tegenwoordig voorbereid naartoe en nemen zelf water, brood en smeersels mee voor een bodem en de smaakpapillen. Muziek wordt er ook niet gedraaid. Wil je een tafel. Ga vroeg en om 11 uur drink je, je eerste pintje. Wij overnachten altijd in Leuven en boeken onze hotelkamer altijd een half jaar voor het festival, want echt alle proevers komen uit de hele wereld en het maakt de sfeer.

Speciaal bier festival: Zythos
Locatie: Leuven, België
Speciaal bier: Meer dan 100, 1,00 Euro voor 1 Jeton goed voor 10 cl bier. Van de meeste bieren is dit 1 glas
Overige activiteiten: Frituur, bierbingo
Data: 24-26 april 2015

Speciaal bier festival Nederlands Bierproeffestival Den Haag

Den Haag is natuurlijk sowieso een hele mooie en gezellige stad, maar voor is het de laatste jaren steeds meer upcoming. Ook vindt er voor het vierde jaar op rij een mooi bierproeffestival plaats in de Grote Kerk van Den Haag waar het grote Bierproeffestival wordt georganiseerd dat onderdeel is van de week van het Nederlandse bier. In de Grote Kerk zijn meer dan 40 brouwerijen aanwezig om je te laten proeven van meer dan 150 bieren. Genieten op één van de meest sfeervolle locaties van de Hofstad Den Haag. Voor 13,50 heb je een entree ticket en krijg je, je proefglas en kun je alvast twee bieren proeven.

Speciaal bier festival tips in Nedeland in België proefbier festival den Haag 2015

Speciaal bier festival: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
Locatie: De Grote Kerk, Den Haag
Speciaal bier: Meer dan 40 brouwerijen met meer dan 150 bieren. Overige activiteiten: –
Data: 28 t/m 30 mei 2015

Speciaal bier festival De Beyerd in Breda

In de zelfde week als het bierproeffestival in Den Haag organiseert Café Restaurant De Beyerd in Breda een kleiner opgezet, maar heel gezellig speciaal bier festival. Ik ga graag naar Breda. Hier heb ik gestudeerd en café restaurant de Beyerd is sowieso bijzonder voor iedere bierliefhebber om een keer naartoe te gaan. Als biercafé brouwt café de Beyerd zelf bier. Kijken en proeven dus! Alleen op 31 mei, bezoek dan het klein opgezette bierfestival voor de gezezelligheid en persoonlijkheid met streekbrouwerijen die hun meest smaakvolle bieren komen laten proeven. Alles vindt plaats onder begeleiding van hapjes en live muziek.

Speciaal bier festival: Café Restaurant de Beyerd
Locatie: Café Restaurant de Beyerd, Breda
Speciaal bier: Vijf brouwerijen met diverse bieren
Overige activiteiten: Live muziek, begeleidende hapjes en ga kijken hoe ze zelf bier brouwen
Datum: 31 mei 2015

Speciaal bier festival PINT Noord – Brabant

Ben je een echte speciaal bier liefhebber dan ken je PINT ook. PINT is voor echte bierliefhebbers en organiseert tal van bieractiviteiten en heeft als liefde bier verder op de kaart te zetten in Nederland. Een favoriet evenement van mij is het bierfestival PINT Noord – Brabant dit door de locatie. Bij kasteel Geldrop komen brouwerijen bij elkaar om je bier te laten proeven. Een mooie locatie, sfeervol en mooie biertjes. Nu nog mooi weer en een prachtig speciaal bier festival komt er weer aan deze lente of bijna zomer eigenlijk.

Speciaal bier festival: Pint Noord – Brabant
Locatie: Kasteel Geldrop
Overige activiteiten: –
Datum: 21 juni

Speciaal bier festival Den Bosch

Nu ik in Kaatsheuvel woon ben ik ook nog op zoek naar een speciaal bier festival bij ons dichtbij en ik heb het gevonden. In Den bosch wordt er op 3 mei een heel groot speciaal bier festival georganiseerd. Deze staat dus in de agenda. Tijdens het festival kun je van ongeveer 30 kleinere brouwerijen de speciaal bieren proeven. Deze brouwerijen komen grotendeels uit de regio Den Bosch en groter Brabant. Het festival is ook één groot feest, want de hele middag treden er bandjes op. Ik heb er nu al zin het wordt een gezellige middag uit en hopen voor goed weer.

Speciaal bier festival: Den Bosch
Locatie: De Markt Den Bosch, hartje centrum
Speciaal: Open lucht, midden centrum, terassen en één groot feest in de stad
Overige activiteiten: live muziek
Datum: 3 mei

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie