Kreeft in paprikasaus Restaurant De Fuik foodblog Foodinista

Lunchen met uitzicht bij Restaurant De Fuik

Deel deze post

De laatste tijd is regelmatig de vraag, waarom staat er zo weinig vis op de menukaart of waar kun je vis eten en dan bij welke restaurants. Heel eerlijk; ik kijk zelf niet echt naar wat er niet op het menu staat. Ik kijk  naar wat er wel op het menu staat van een restaurant. Persoonlijk maak je mij blij met een goed vleesgerecht, visgerecht of vegetarisch gerecht. Er is altijd keuze en liever halfvol dan halfleeg. Het gaat bij mij eerder om de bereiding, hoe het er uit ziet en op vele manieren en ook op vele niveau’s kan ik genieten van een ontbijt, lunch, diner of eigenlijk alles wat daar tussen in zit. Alleen deze keer ben ik, voor de liefhebber, bij een heel fijn restaurant geweest, en de naam zegt het misschien al Restaurant De Fuik serveert vis, vis op niveau, als je het mij vraagt. Uitgebreid lunchen, uitgebreid dineren; dan is De Fuik in Aalst je adres. Een extra plus het restaurant is ook nog gelegen aan het water. Wij waren er met iets minder mooi weer, maar met een zonnetje helemaal de plek met een prachtig terras. Wat kregen wij zoal te proeven bij Restaurant De Fuik? Veel! Het was een uitgebreide lunch en daar ga ik je een voorproefje van geven, zodat jij er ook naartoe moet, correctie wilt.

Genietend lunchen bij Restaurant De Fuik

White Port cocktail Restaurant de Fuik Foodblog Foodinista

Ik kan je direct zeggen, voor een lunch bij restaurant de Fuik neem je de tijd, al is het ook een mooie locatie voor een uitgebreide zakelijke afspraak. Wellicht dan zonder dit drankje, maar wij waren van het type, we nemen de tijd en gaan genieten en startten de lunch met een white port cocktail. Heel leuk en fris zomers, ja port. Port met kruiden en veel ijs. Een drankje om te onthouden.

White port cocktail De Fuik in Aalst restaurantblog Foodinista

White port cocktail

amuses restaurant De Fuik foodblog Foodinista

Focus op vis bij Restaurant De Fuik

Ondertussen werden de eerste bites geserveerd om de smaakpapillen op gang te brengen. Een geitenkaasbolletje met pesto, kaascrackertjes en kerrieroom met humus. Pittig, zouten en leuke smaakmakers.

Amuse zalm en tomatenbereidingen restaurant de Fuik

De tweede amuse was juist heel fris en vol van smaak. Gemarineerde zalm, zalmmousse en tomatenmousse die heel fris naar licht zurige tomaat smaakte.

Yellow fin tonijn met appel restaurant De Fuik foodblog Foodinista

Het eerste voorgerecht was een plaatje! Yellow fin tonijn op twee manieren bereid. Met meerdere bereidingen van groene appel. Wat een moeie zachte en lichtzoete combinatie. Als een engeltje dat puntje, puntje, puntje deed op mijn tong.

Handmate Outdoor Interieur - Woodville
gepocheerde oester met zeekraal bernaise saus garnaaltjes De Fuik

Dacht ik dat de tonijn al heerlijk was. Kwamen er nog meer prachtige gerechten. Sowieso kun je bij De Fuik regelmatig oesters bestellen en organiseren zij ook zomers oesters en champagne feesten op het prachtige terras. Tijdens dit gerecht kregen wij gepocheerde oester, zeekraal, Hollandse garnalen, bernaise saus, bladspinazie en zeetong. Echt geweldig.

Kreeft in rode paparikasaus met verse doperwtjes restaurant de Fuik in Aalst foodblog Foodinista

Als tegenhanger was dit gerechtje na de eerste zoete en zachte gerechten pittiger. Kreeft op het menu! Met een pittige paprikasaus en verse doperwtjes.

Vleesgerecht restaurant De Fuik restaurant review foodinista

Na veel vis, kregen wij ook vlees geserveerd. Een welkome afwisseling als hoofdgerecht. Een plaatje denk ik zo.

Chocoladedessert met zomerfruit restaurant De Fuik foodblog Foodinista

Als tussen gang kun je kiezen voor een kaasplateau met een prachtige kaascollectie, maar wij vonden een zoete keuze wel een mooie afsluiter na al een prachtig menu. Een wit chocolade dessert met zomerfruit. Een plaatje om te zien en een verrassing om te eten! Zie je het sponsje links? Deze smaakte naar volle witte chocolade en had een hele zachte chocolade bite. Zo kan ik het hele dessert wel als een luchtige ervaring omschrijving.

Koffie ervaring Restaurant De Fuik

Koffie is een ervaring bij restaurants als De Fuik. Al lange tijd zie je vaak het keuze pallet aan snoepjes en chocolade staan, waardoor je wilt proeven!

Koffie met snoepjes restaurant De Fuik aalst foodblog Foodinista

Alles is veel te veel, maar je zou het bijna wel doen! Sowieso maakt het plateau je al nieuwsgierig. Mijn keuze de witte chocolade lolly, huisgemaakte boterkoek, huisgemaakte koko smacroon en tutti frutti. Tijd om te snoepen, na te genieten en helaas om naar huis te gaan.

Ook een keer genieten bij restaurant De Fuik? Neem een kijkje bij De Fuik of maak een reservering. Regelmatig zijn er evenementen en ook met de feestdagen zijn ze bijna altijd geopend.

Meer restaurant tips in Brabant van Foodinista?

Kijk dan ook eens bij de volgende restaurants.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Restaurant de Boschkens in Tilburg?

Meer restaurant tips ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie