Pasta met walnoten en peer

Pasta met walnoten en peer

Deel deze post

Op zoek naar vernieuwende pasta voor meatless monday en makkelijke maandag? Gevonden! Dit vega pasta recept met walnoten en peer. Afgetopt met blauwe kaas en parmezano. Snel gemaakt en verrassend lekker!

Ingrediënten pasta met walnoten en peer (2 personen):

150 gram pasta naar keuze
50 gram walnoten
1 sappige peer
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
snufje peper
10 gram roomboter
eetlepel balsamico azijn
25 gram parmezano
50 gram blauwe kaas

Pasta met walnoot en peer

Bereiding pasta met walnoten en peer

De pasta mag samen met de met water gevulde pan op gaan koken, doe hier voor het niet plakken 1 eetlepel olijfolie bij en voor de smaak een snufje zout. Afhankelijk van de pasta die je hebt gekozen kook de pasta beetgaar. Hak ondertussen de walnoten iets fijner ongeveer in vieren. Verhit in de koekenpan 1 eetlepel olijfolie, de roomboter en de balsamico azijn. Wanneer deze heet genoeg is mogen de walnoten erbij. Schil de peer en snij deze in stukken van circa 2 bij 2 cm. Wanneer de walnoten zijn gekarameliseerd mag de peer worden bijgevoegd, zodat deze net een mooie bruine glans krijgt en net iets verhit wordt (geen moes!). De verhitting van de koekenpan mag uit. Snij de blauwe kaas in klein stukjes. Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Verdeel het noten peermengsel inclusief het vocht en verdeel de kazen.

Meer pasta ideeën?
* Lang de tijd? Maak dan deze Italiaanse stoofschotel.
* Een snelle pasta op tafel en een vega avondje? Dan is deze pasta een goed idee.
* In het aspergeseizoen moet je natuurlijk asperges eten, waarom niet met pasta.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie