Theeproeverij met Simon Levelt Chai Rooibosthee Foodblog Foodinista

Uitgebreide theeproeverij

Deel deze post

Eerlijk moet ik toegeven, ik ben geen geboren theeleut. Bij de verhalen over moeders de vroeger hun kinderen opwachten uit school met een kopje thee en een koekjes om bij te kletsen: Dat kwam bij mij niet voor. Oké het hele verhaal is correct, alleen de thee kun je wel vergeten. Mijn moeder was er, koekjes waren er, maar thee dat dronk ik echt niet. Veel te bitter! Koffie ben ik gaan drinken toen ik ging werken en ook met het drinken van thee ben ik een laatbloeier, rond mijn vijftiende. Even op het niveau van eten en drinken blijvend, nee niet mee alles. Mijn eerste biertje, wijntje enzovoorts, toen nog bij de wet 16, dronk ik ook op mijn zestiende. Verder was ik ook een makkelijke eter. Uhm toch raar, maar ondertussen weet ik de weg naar de theewinkel goed te vinden, ben ik een theeliefhebber met een voorkeur voor losse thee en een koffieliefhebber die graag koffiebarretjes bezoekt. Ja, smaak en voorkeuren kun je ontwikkelen. Toen Simon Levelt mij vroeg of ik thee wilde proeven, twijfelde ik daar ook niet over. Leuk! Kom maar op! Ik deel dan ook mijn ontdekkingen, favorieten en ontwikkelingen bij Simon Levelt waar ik wel fan van ben in een uitgebreide theeproeverij waar ik dan zelf weer enthousiast over ben en hopelijk jij ook.

Mijn uitgebreide theeproeverij van Simon Levelt

Diverse theesoorten van Simon Levelt getest door Foodblog Foodinista

Bij Simon Levelt bestelde ik vier uitéénlopende smaken losse thee. Biologische lemon kamille, Biologische Sencha Silver Flower, biologische Rooibos Spicy Chai en Rooibos Green lemon Pineapple.

Diverse theesoorten van Simon Levelt getest door Foodblog Foodinista

Ook bestelde ik er een mooi vershoud blik bij in vrolijk roze en blauw. Om de thee luchtvrij te kunnen bewaren, zodat deze niet uitdroogt en de smaak goed behouden blijft.

Biologische kamille thee met lemon van Simon Levelt getest door Blogger Foodinista

’s Avonds drink ik vaak kamillethee. Ik geloof een beetje in de bijwerking dat je er rustig van zal worden en een beetje rozig. Fijn voor het slapen gaan. In plaats van alleen de bloemige en soms bitter kamille smaak, maakt de lemon de thee een beetje zoet. Heerlijk. De kamille lemon thee ziet er ook nog heel mooi uit. Echt een cadeautje.

Groene rozen thee van Simon Levelt getest

Rozen thee vind ik heerlijk, zacht, bloemig en ook nog eens mooi om te zien. Alleen eerst alleen maar te verkrijgen als zwarte thee. Zwarte thee drink ik niet door de grote aanwezigheid van theïne. Nu is de rozen thee er ook in de naam als Sencha Silver Flower. Een Japanse grove thee van blaadjes.

Rooibos green lemon pineapple thee getest door foodblog Foodinista

Misschien zou ik vroeger als kind eerder thee gedronken hebben als er heerlijke thee was als deze? Mijn peuter vind lauwe thee al heerlijk. Niet te sterk gezet. Bij Simon Levelt geven ze ook tips voor kidsproof thee, zoals deze Rooibos Green Lemon Pineapple thee. Ik moet toegeven ik vind de thee ook wel lekker zoet en heerlijk om in de lente weer ijsthee van te maken.

Thee proeven, ruiken en shoppen

Wat ik erg fijn vind is dat je de thee van Simon Levelt de laatste jaren steeds meer online kunt shoppen. Stapte ik een aantal jaar terug nog veel vaker de winkel in om de nieuwe smaken te ontdekken. Vind ik het nu heel fijn om dit online te doen. Dit heeft niet met mijn online shopgedrag te maken, maar met mijn locatie en gezinssamenstelling. In Haarlem is een Simon Levelt winkel, maar in Kaatsheuvel niet. Er is zelfs geen speciale theewinkel. Ik moet er nu meer moeite voor doen. Fijn om dus mijn favoriete smaken en andere ontdekkingen, zowel bij de dichts bijzijnde winkel in Tilburg te kunnen ruiken, proeven en shoppen als online met gemak op herhaling te bestellen.

Welke thee van de theeproeverij is jouw favoriet? En welke thee drink jij het liefst?

Meer thee tips van Foodblog Foodinista

Meer thee? Op zoek naar het leukste servies om meer thee spijs? Kijk dan eens op deze blogs:
* Ik volgde een thee spijs workshops en deel het met jou.
* Altijd op zoek naar het leukste theeservies.
* Als kind al spelen met het leukste kinder theeservies.

Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie