Actief Weekendje Ardennen reistips blogger Foodinista

Tips voor een actief weekendje Ardennen

Deel deze post

Voor deze zomer of dit najaar ben ik aan het kijken naar een actief weekendje Ardennen met vrienden. Voor mij is het alweer een aantal jaar terug dat ik in de Ardennen ben geweest en toen was ik er ook met vrienden dus wat betreft kan ik mij een beetje richten op de zelfde activiteiten, maar een groot voordeel is dat ik dit jaar in de zomer ga, hooguit september. Veel beter weer, want de vorige keer ik in December. Dat zal deze reis naar de Ardennen heel veel leuke mogelijkheden gaan bieden! Ik moet ook wel toegeven dat ik de vorige keer 21 was, denk ik en nu al weer de dertig gepasseerd ben, dus de de interesses zijn een beetje verschoven. Ik kwam zo veel leuke dingen tegen dat ik er alvast een inspiratieblog over schrijf met alles wat ik en natuurlijk jij zou kunnen ondernemen in de Ardennen.

Culinair in de Ardennen

Op Culinair gebied is er veel te beleven in de Ardennen. Van brouwerij, restaurants tot aan kleine delicatessenwinkels.

Zo ben ik zelf een fervent bierproever en kun je mij erg blij maken met het bezoeken van een brouwerij en dus ook een bierproeverij. Onder andere Orval en La Couffe zijn gevestigd in de Ardennen! Ga je voor klein maar heel erg fijn en niet zo heel erg commercieel dan is Orval een absolute aanrader. Orval is gevestigd in een abdij, dus je kijkt je ogen uit. Een bezoek zeker waard. Ben je net zoals ik een echte fan van het kabouterbier van La Chouffe en wil je zeker weten dat je terecht kunt voor een rondleiding dan is La Chouffe een absolute aanrader. Daar zijn dagelijkse groepstours, waarvoor je je kunt inschrijven met natuurlijk en proeverij als afsluiter. Een andere optie is een bezoek aan Maison De Leffe. Leffe komt officieel uit de Ardennen, maar is niet meer in Dinant gevestigd. Wel kun je een bezoek brengen aan Maison De Leffe. Dat staat dus genoteerd. Na een bezoek drink je in de prachtige omgeving natuurlijk wel een heerlijk pintje. Voor specifieke restaurant vind ik het nog moeilijk, maar die deel ik graag na mijn ontdekkingen en als jij tips heb dan lees en hoor ik het ook graag!

Activiteiten Actief weekendje Ardennen

Waar wij in de winter en rond de feestdagen minder enthousiast van werden, willen we deze keer wel doen! Het ultieme Ardennen gevoel een actieve activiteit ondernemen, zoals kanoën, abseilen, mountainbiken, lasergamen,  of actieve survival activiteiten zijn binnen de vriendengroep ook populair. Ook denk ik dat dit nog een keer leuk zal zijn met het gezin, voorlopig als jongensmama en veel jongetjes binnen de vriendengroep. Ik kan er tegenaan! De vorige keer gingen wij eigenlijk ook voor een grottenbezoek, maar door het slechte weer konden wij niet alles bekijken helaas! Deze keer zou ik wel een tweede poging gaan en de grotten van La Merveilleuse bezoeken.

Overnachten in de Ardennen

Voor een weekendje weg zijn er veel mogelijkheid in de Ardennen! De vorige keer hebben wij met zijn alleen overnacht in een bungalow. Prettig, vooral in de winter. In de zomer kun je natuurlijk ook kamperen! Leuk en direct bij je camping in de Ardennen, sportieve activiteiten bijboeken. Ondertussen natuurlijk de omgeving ontdekken, maar genieten van de natuur doe je dan wel.

Heb jij nog tips voor een leuk actief weekendje Ardennen met vrienden en of familie?

Meer blogs ontvangen en blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie