Tagliatelle met asperges en garnalen in botersaus recept

Tagliatelle met asperges en garnalen – Asperge recept

Deel deze post

Wat vind ik het altijd een fijn seizoen het aspergeseizoen. Heerlijk genieten van de witte groente uit het zuiden van land en er zijn zo ontzettend veel lekkere recepten mee te maken om van te genieten, zoals deze tagliatelle met asperges en garnalen in een botersaus. Nee, geen vriendelijk recept voor de heupen, maar wel echt genieten en dat mag ook nog wel eens. Zoals je misschien al wel weet maak en eet ik echt heel graag asperges dat heb je hier ook al kunnen lezen.

Tagliatelle met asperges en garnalen in botersaus recept

Ingrediënten voor tagliatelle met asperges en garnalen  voor 2 personen

1 pak verse tagliatelle
6 asperges (geschild of ongeschild dan zelf even doen)
200 gram garnalen
handje peterselie
theelepel olijfolie
3 liter water
50 gram roomboter
1 blokje visbouillon
2 hardgekookte eieren
snufje zout

Tips voor de bereiding van de pasta met asperges en garnalen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, aspergeschiller, pan, garde, kruidenschaar, steelpan, eiersnijder

Recept tagliatelle met asperges en garnalen

Heb je nog geen hardgekookte eieren, denk er dan ook aan om deze te koken! Het koken van hardgekookte eieren heb ik verder niet toegelicht, dit zal wel lukken.

Zelf laat ik altijd de asperges schoonmaken bij de aspergeboer super makkelijk. Dus dit stuk sla ik over. Kook de eerste 1,5 liter water in de waterkoker en de andere 1,5 liter water in de asperge pan.

Is het water in de asperge pan gekookt meng het water met het bouillonblokje en kook het in een ruime pan. De tagliatelle mag bij de visbouillon dit gaat een hele lekkere smaak geven. Kook de tagliatelle voor 6 minuten al dente. Als het water kookt in de aspergepan dan mogen ook de asperges erbij deze koken in 8 minuten mooi beetgaar met een snufje zout.

Verhit in de wok de roomboter en wok in de roomboter de garnalen voor vijf minuten. Snij ondertussen de peterselie fijn en mengde peterselie door de garnalen en de roomboter.

Het is ondertussen tijd om de tagliatelle af te gieten. Zorg dat er een beetje kookvocht bij blijft ongeveer 40 ml en dan kan de tagliatelle direct bij de garnalen. Meng het goed door elkaar. Giet ook de asperges af en laat deze nog even in de pan.

Tijd om te gaan smullen van de tagliatelle met asperges en garnalen in botersaus. Eerst kan de tagliatelle met asperges en garnalen op het bord, leg dan de asperges er op, snij de eieren door de helft op de lange helft en leg deze erbij. Klaar is het asperge recept.

Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten om van te genieten.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Cynthiiaa
    Geplaatst op 19:59h, 06 mei

    Sinds een jaar of twee eet ik pas asperges en de eerste keer dat ik ze at was ook gecombineerd met pasta en oh my god. Ik was verkocht! Sinds kort hebben ze deze ook bij de Japanner, maar dan ingewikkeld in spek, met daaroverheen een zoete teriyaki saus – als ik het goed heb – waardoor ik echt een blij kind ben en die telkens weer blijf bestellen! Het ziet er zo ontzettend lekker uit, ook met de garnalen erbij, nom!

Geef een reactie