Spinazierisotto met geitenkaas en noten

Spinazierisotto met geitenkaas en noten

Deel deze post

Variëren met risotto. Deze keer spinazierisotto met geitenkaas en noten.  Deze smaken passen goed bij de herfst! Dit recept is makkelijk en je zet het ook makkelijk op tafel, wanneer je gasten krijgt.

Benodigdheden voor spinazierisotto met geitenkaas en noten (2 personen)

200 gram arborio rijst
1 gele ui
200 gram verse spinazie
50 gram walnoten
40 gram parmezano
40 gram geitenkaas
20 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel peper
1 liter water
1 blokje groente bouillon
1 handje verse basilicum

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, lepel, spatel, waterkoker, maatbeker, kaasrasp

Het bereiden van de spinazierisotto met geitenkaas en noten

Zet het water alvast op in de water koker. Verhit de olijfolie in de pan. Snipper de ui fijn op de snijplank. Kijk of de olie warm genoeg is (test dit eventueel met 1 stukje ui) en voeg de overige ui toe. Zorg dat deze zacht karamel wordt. Voeg de arboriorijst toe en laat deze ook karameliseren. De rijst pingt een beetje. Meng het gekookte water met het bouillonblokje. Voeg de peper toe aan de risottorijst en voeg het water toe, totdat te rijst net onder water staat. Laat dit zacht koken.
Snij ondertussen alvast de noten in kleinere stukjes, basilicum in kleinere stukjes en brokkel de geitenkaas fijn. Deze mix mag je een bakje mengen. Controleer de risotto en kijk hoever het droger is gekookt (ongeveer 10 minuten). Voeg extra bouillon toe, totdat het weer onder water staat je liter is nu ongeveer op. Laat dit weer 10 minuten koken, tot dat het mooi is ingedikt (niet drooggekookt). Het is nu een soort pap. Proef eventueel of de rijst beetgaar is. Voeg hand voor hand de spinazie toe en roer deze er daar heen, zodat deze zacht wordt. Voeg de boter erbij, zodat het mooi dik wordt en voeg voor de zoute smaak de helft van de parmezaan toe.
Je hebt nu een mooie dikke kleverige risotto. Giet deze in een mooie schaal over verdeel over twee borden. Het noten, basilicum en geitenkaasmengsel mag verdeeld worden en eet smakelijk!

Risotto is één van mijn lievelingsgerechten

Is Risotto ook één van jouw lievelingsgerechten? Dan vind je één dan deze risotto recepten misschien ook wel interessant voor een beetje variatie en inspiratie.

* Maak eens risotto met asperges in het apergeseizoen.
* Op zoek naar een chique risotto, maak dan risotto met truffel en een zacht eitje.
* Risotto even anders, maar dan risotto met spinazie en gorgonzola.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie