Luchtig koffietoetje

Snel romig koffietoetje

Deel deze post

Een snelle tiramisu maken voor het comfort toetjes moment. Maak deze heel snel gemaakt en heerlijk romig. Nee tiramisu mag je het niet noemen, maar het lijkt er wel op!

Het voordeel vooral zo met de feestdagen, dan eet je vaak al veel. Het is sneller gemaakt, luchtiger en zonder alcohol. Maar zeker heel erg lekker! Dus als je nog op zoek bent naar een lekker dessert voor de feestdagen, een ander feestje of gewoon om jezelf te verwennen als extra na het eten. Probeer deze een echte aanrader! Het romige koffietoetje die je toch net geen tiramisu mag noemen.

Benodigdheden koffietoetje (4 pers.)

  • 12 langevingers
  • 2 kopjes espresso
  • 2 theelepels amandelextract
  • 1 vanillestokje
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • Aardbeiensaus
  • 1 theelepel suiker

Recept luchtig koffietoetje

Zet als eerste 2 kopjes espresso en laat deze direct afkoelen in de koelkast.Breek de langevingers in kleine stukjes en verdeel de langevingers ove 4 sierlijke glazen bijv. grote cognacglazen. Het zijn 3 langevingers per persoon.Klop de slagroom in de keukenmachine of met de klopper luchtig. Deze mag heel zacht zijn, aangezien deze ook nog gemengd gaat worden met de mascarpone en deze moet soepeler worden. Tijdens het kloppen van de slagroom mag de suiker door de slagroom. Het is niet nodig om hier veel suiker door te gaan, want er gaan nog andere zoetmakers door en ook de langevingers zijn gesuikerd.
Als de slagroom luchtig is dan is deze voldoende geklopt.
De mascarpone en de amandelextract mag er doorheen worden geklopt. Het wordt nu een iets steviger mengsel.
Snij het vanillestokje open en voeg het merg toe aan het mengsel. Meng deze er doorheen. De room is klaar.
De espresso is nu afgekoeld. Verdeel deze over de langevingers, zodat deze kan intrekken. Vervolgens mag de room erop.
Laat dit nog minimaal een half uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken. En garneer het met de aardbeiensaus of een andere zoete smaak.

Meer dessert recepten?

– Wat dacht je van een fruitige meloen Romanoff?
– Of een dessert torentje met evenveel chocolade, maar met mascarpone.
– Maak een brownie taart met warme kersen om te delen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie