snel pastarecept met champignons

Snel pastarecept met champignons

Deel deze post

Een snel pastarecept met champignons voor het najaar dit pastarecept met champignons en bospaddestoelen staat makkelijk op tafel en ideaal voor de meatless en makkelijke maandag.

De Italiaanse keuken vind ik echt heerlijk! Graag sta ik in het weekend in de keuken om een uitgebreide saus te maken die een paar uur op het fornuis moet staan, maar dit lukt niet altijd. Dus als de pasta cravings komen door de weeks en ik in een kwartier een lekkere pasta op tafel wil zetten die snel klaar is en ook nog eens vegetarisch dan is deze echt ideaal!

Vooral deze najaar variant met paddenstoelen. Een lichte en simpele pastamaaltijd, volle smaken en snel gemaakt.

Ingrediënten voor pasta met gemengde champignons

Olijfolie 3 eetlepels
Roomboter 50 gram
4 bosuitjes
300 gram gemengde champignons (bos en gewoon)
1 theelepel gedroogde oregano
6 blaadjes basilicum
1 teen knoflook
200 gram gedroogde pasta
Parmezano geraspt
Peper
1,5 liter water

Tips voor de pasta met champignons

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, hapjespan of wok, spatel, vergiet, kaasrasp, knoflookpers

Snel pastarecept met champignons

Zorg dat je water op kook temperatuur komt en doe hier 1 eetlepel olijfolie bij, zodat je pasta niet gaat plakken. Wanneer het water kookt laat je de pasta koken, tot wanneer de pasta voor jou op een fijne bite is. Snij je paddestoelen naar keuze in plakjes en snij je bosui fijn. In een wok verwarm je (niet te heet) de overige twee eetlepels olijfolie en de 50 gram roomboter dit lijkt vet, maar dit is je saus! Wanneer de tempratuur goed is gaan de paddestoelen en de bosuitjes in de pan en deze wok je rustig voor ongeveer 3 minuten, een beetje peper naar smaak toevoegen en 1 theelepel oregano. Snij de knoflookteen fijn en ook deze voeg je toe aan je groetemix. Wanneer je pasta klaar is afgieten en toevoegen in de wok. Mixen en verdelen over borden of in een schaal. Parmezaanse kaas raspen en er overheen verdelen net als de fijgesneden basilicum.

Meer pastarecepten? Ook deze zijn erg lekker! Pasta spinazie en Saffraanpasta

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie