Simpel en stijlvol lunchen haute hotdogs Wurst

Simpel en stijlvol dineren

Deel deze post

Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar ik heel enthousiast over kan worden. Het gaat over de uitstraling, wanneer je aan tafel deelneemt. Hoe is de tafel gedekt, welke materialen zijn er gebruikt, hoe zien de wijnglazen eruit, kleursamenstellingen. Het is allemaal zo belangrijk. Het diner begint er al mee. Alleen daar kan ik al zo enthousiast van worden. Een mooi wijnglas, origineel gedrukte servetten, een bijzonder gedrukt menu. Ik geef nu een aantal voorbeelden, maar ik neem je in de blog mee naar een aantal ontdekkingen van de afgelopen periode van restaurant en festival bezoeken. Ook bij het laatste kan het belangrijk zijn daar is simpel en stijlvol dineren ook steeds belangrijker. Denk aan de sterren restaurants die deelnemen aan food festivals.

De uitstraling van simpel en stijlvol dineren

Je kent het waarschijnlijk wel, fantastisch eten, maar de uitstraling van een gerecht zou wellicht iets beter kunnen. Of je komt in een restaurant en vraagt je af, waarom promoten ze hun gerechten niet beter? Zo veel gasten maken tegenwoordig foto’s van het eten en posten het op social media, internet of delen het met vrienden en bekenden. Maar waar waren ze ook al weer? Een gedrukt servetje, bedrukt bord of ander geheugen steuntje zou dan zo veel beter werken. Een aantal voorbeelden maken mij dan direct enthousiast.

Gebak bij Bastian Baecker foodie in Dusseldorf foodblog Foodinista

Zoals bij Bastian’s Baecker. Hoe graag ik ook alles zelf zou willen onthouden. Vooral in het buitenland lukt mij dit niet altijd. De name zijn anders, maar wij maakten enthousiast foto’s van onze heerlijke taartjes en dankzij de bedrukte servetten onthouden wij ook waar wij zijn geweest. De foto staat ook op instagram, dus herkenbaar is het ook. Of de ondernemer er zo over denkt dat weet ik niet, maar ik wel. Had het nog mooier gekund misschien wel.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista

Een klasse apart is Ron’s Gastro Bar met de menukaart bedrukt in zijn eigen Ron’s Gastro Krant. Op de voorpagina is de passie al lang duidelijk, de locatie waar je bent, de stijl van de Gastro Bar. Sla je de krant open dan krijg je het menu te zien. Origineel, praktisch en verrassend.

Lunchen in maastricht tussen de kunst bij Kunstlokaal Maastricht tips van Foodblog Foodinista

Bij Kunstlokaal in Maastricht gaan ze er ook al in mee. De menukaart gedrukt op papier, maar vooral de servetten zijn mooi met het logo en van gerecycled papier.

Glazen als aandenken

Leuven speciaalbierstad zythos bierfestival tips foodblog foodinista

Al een aantal jaar ga ik ook naar het Zythos festival. Extra leuk is het dan ook dat ik ondertussen de glazen spaar. Ieder jaar koop je een nieuw proefglas met Zythos opdruk en jaartal. Als souvenir en aandenken. Deze glazen zijn natuurlijk helemaal perfect met bijpassende onderzetters.

Witte port bij de Fuik

Bij restaurant De Fuik startten wij ons diner met een special port cocktail. Verfrissend en verrassend. Wij zijn ongetwijfeld niet de enige geweest die een fles maakten wij van de fles. Slim om een etiket van het restaurant op de huisgemaakte port cocktail te plakken voor de herkenbaarheid.

Herkenbaarheid op tafel

Simpel en stijlvol dineren boterpapier bij Kingstreet

Een klein detail, maar zie je het logo van Kingstreet restaurant in Apeldoorn als boterpapiertje. Soms is het allemaal in het detail. Waar ik best wel van hou.

Simpel en stijlvol lunchen haute hotdogs Wurst

Ook een hot dog, een haute hot dog kun je perfect stijlen. Met hot dog doosjes met je logo en wrappers. Het zijn een aantal ideeën voor de perfecte stijling en sfeerbeleving van je merk en restaurant.

Meer blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

8 Reactie's
 • Elien
  Geplaatst op 11:20h, 14 augustus

  Wat een leuke post!

  Oh die laatste is Würst van Jeroen Meus?
  Ik ben een echte Leuvenaar dus dat kennen we allemaal!

 • Laura - Dagelijkse hap
  Geplaatst op 16:05h, 14 augustus

  Die glazen zijn echt leuk als aandenken :D Wij doen dat met foodtruck festivals :)

 • Foodinista
  Geplaatst op 08:04h, 15 augustus

  Ja leuk he om zo’n aandenken mee te kunnen nemen. Ook wel slim van festivals zelf. Dan vergeet je ze niet snel. Ik moet toegeven dat wij het daar ook wel doen als er de kans voor is. We kunnen een eigen glazenmuseum beginnen.

 • Foodinista
  Geplaatst op 08:06h, 15 augustus

  Ja Würst is echt heel leuk en perfect afgestijld. Ik kond ze niet echt op iets betrappen. Voor mij is het helaas niet zo dichtbij, maar de volgende keer in Leuven ga ik zeker terug!

 • Maris
  Geplaatst op 10:48h, 18 augustus

  Ik dacht ze al te herkennen! Leuke tent is dat, met erg lekkere hotdogs!

 • halloscheveningen
  Geplaatst op 15:44h, 22 augustus

  Absoluut, ik geef je hier helemaal gelijk in.
  Uitstraling is net zo belangrijk, hoe kleed je het aan. Leuk artikel om te lezen, nu heb ik trek in hotdogs!

 • Roos
  Geplaatst op 12:22h, 26 augustus

  Ik ben het helemaal met je eens! Hoe veel restaurants het eten niet mooi opdienen en al helemaal niet herkenbaar eruit laten zien. Daar mag nog wel veel aan gebeuren, vind ik :)

 • Foodinista
  Geplaatst op 19:58h, 27 augustus

  Wat een leuke reacties op dit blog! Daar ben ik echt heel erg blij mee! Dank je! Naast dat ik sommige horeca echt fantastisch vind ben ik over het algemeen ook wel een beetje kritisch en dat vond ik wel een beetje spannend. Niet nodig zie ik. Leuk!

Geef een reactie