Marrakech Djemnaa El Fna september dagboek blogger Foodinista

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko

Deel deze post

Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan. Nu het oktober is en ik weer een tijdje op mijn vakantie moet wachten kijk ik er met heel veel plezier en natuurlijk een beetje weemoed op terug. Het was niet alleen de maand, waarin wij met onze peuter, ja peuter! Vakantie vierden in Marokko, nee er gebeurde nog veel meer. Mijn kleine mannetje is inderdaad en peuter geworden. Op 2 september mocht F. 2 kaarsjes uitblazen! Ik schreef al een uitgebreid blog over zijn tweede verjaardag. Een feest en dag om als mama even bij stil te staan. F. is niet alleen twee jaar geworden, maar ik ben ook gewoon al weer twee jaar mama! Ja ook die tijd gaat waanzinnig snel! Ik moest er even over bijkletsen met een vriendinnetje en een studententijd traditie is blijven hangen. Hoe fout het misschien ook is, vooral na mijn heerlijke Naxos avontuur! Grieken bij een Nederlands Grieks restaurant. Over smaak en kwaliteit valt te te twisten, maar gezellig was het wel. Om vervolgens de tassen te pakken voor een lang weekend Friesland met echt geweldig weer in de Alde Feanen. Veel bootjes varen! Wat geweldig is Friesland! Ja ik ben een beetje verliefd. Misschien zag je het al voorbij komen op mijn social media, maar er volgt nog veel meer op de blog. Het was een persreis, maar één die ik absoluut niet had willen missen. Nog leuker E. en F. mochten mee! Toen werd het tijd voor vakantie! Misschien lijkt het wel alsof ik altijd op vakantie bent. Soms voelt het ook zo. Iets waar ik van te voren alleen maar van kon dromen. Bloggen is echt één van de tofste hobbies, waarvan ik mijn semi beroep van heb kunnen maken. Alleen op persreis ben ik ook altijd druk met mijn blog en meestal niet mijn gezinnetje. Nogmaals ik klaag niet, het gaat even om het verschil. Marokko was focus op het gezin en compleet ontspannen. En alles daarover vertil ik je in dit september dagboek op de blog, want natuurlijk heb ik de leukste tips wel verzameld en kun je nog veel meer verwachten op de blog.

September dagboek van Foodinista: peuterverjaardag, Alde Feanen en Vakantie in Marokko!

septemberdagboek blogger Foodinista verjaardag Florian

De maand september begint eigenlijk altijd heel trots! Met de verjaardag van Florian! Slingers, Mickey Mouse taart, zingen en één groot feest!

Taart uitblazen door Florian twee jaar blogger Foodinista september dagboek

Natuurlijk moest het kaarsje voor twee jaar worden uitgeblazen. Over de verjaardag en hoe wij het hebben gevierd schreef ik ook al een uitgebreid blog.

Grieken in Kaatsheuvel met vriendinnetje I. foodblogger Foodinista

Zoals ik al schreef in Nederland heb ik de Griekse restaurants nog niet echt als toprestaurants ervaren. Ken jij er één laat het mij zeker weten! Wel is het altijd gezellig en is het blijven hangen uit de studententijd. Dus ik ging een avond bijkletsen en wijntjes drinken met vriendinnetje I.

Kokos chocoladedessert bij de Griek Foodblog Foodinista

Afgesloten werd er met een Kokos chocolade dessert. Eigenlijk waren we al bomvol van het vele Griekse eten, maar deze wilden we niet overslaan. Ook door de Griekse wijn konden we wel een suikershot gebruiken. Dus even delen maar.

Daphne en Florian varen in Friesland Weekend Alde Feanen September dagboek Foodblog Foodinista

Het weekend erna gingen we voor een fantastisch weekend naar de Alde Feanen. Sowieso zou Friesland denk ik mijn verwachtingen wel overtroffen hebben, maar het weer was gewoon fantastisch en dan is het heerlijk om het weekend op het water door te brengen. Sloepje varen.

Pontje varen in de Alde Feanen septemberdagboek Foodblog Foodinista

En met de pontjes naar de overkant varen, wat voor een tweejarige al een hele belevenis is.

Wachten op het pontje in de Alde Feanen

Op het pontje werd ook met weinig geduld gewacht, maar wel met veel bewondering.

Lunchen aan het water in Friesland in de Alde Feanen foodblog Friesland

Om vervolgens te gaan lunchen aan het water. Veel meer over ons lange weekend in de Alde Feanen, Leeuwarden en Friesland lees je  in een uitgebreide Foodie in Friesland.

Vliegen naar Marokko september dagboek blogger foodinista

Met de superleuke persreis naar Friesland was eigenlijk onze vakantie al een beetje begonnen, want met het hele gezin op persreis is natuurlijk wel heel erg leuk! Ondanks dat Eric onverwacht van baan veranderde konden we toch nog op vakantie. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Op naar Marokko. Wij wilden mooi weer garantie, natuurlijk hadden we niet verwacht dat het tot half september mooi weer zou blijven. Jij wel? Uiteindelijk wilden we ook een compleet andere sfeer en er echt uit. Florian zit er klaar voor de eerste vlucht naar Madrid en dan door naar Marrakech. Door onze late vlucht niet de ideale combi. Maar wel even de benen strekken.

Spelen bij het Kenzi Agdal Medina Resort Marrakech Marokko blogger Foodinista

Voor Eric en mij was het de tweede keer in Marrakech en wij kozen dan ook voor een relax locatie in plaats voor sightseeing. Een kindvriendelijk resort waar wij alle drie konden ontspannen de eerste dagen. Tijd om te relaxen bij het Kenzi Agdal Medina Resort. Een top locatie en hele goede keuze!

Roadtrip start door Marokko blogger Foodinista op reis

Om vier dagen later rond te gaan reizen door Marokko. Onze Sunnycars auto hebben wij opgehaald in de stad, maar eigenlijk gewoon aan het einde van de straat en het was heel goed geregeld! Het lastigste was het drukke Marrakech uit en daarna waren het eigenlijk gewoon rustige wegen uit. De route zou ons van Marrakech naar Essaouira, regio Agadir, Ouarzazate en weer terug naar Marrakech brengen. Een prachtige roadtrip langs de highway 1 van Marokko en door het atlas gebergte. Natuurlijk heb ik heel veel blogmateriaal voor je.

Fabienne Chapot servies
Onze rustige riad in Essaouira Marokka septemberdagboek foodblog Foodinista reist

Onze eerste stop was het rustige Essaouira. Een oud hippie en vissersdorpje aan de kust met heel veel mooie riads. Daar verbleven wij ook voor twee dagen.

Zwemmen bij Hyatt Place Taghazout Bay Marokko

Om vervolgens door te rijden naar Taghazout Bay een nieuwe badplaats, heel geschikt voor surfers, bij het massale Agadir. Wij verbleven in het prachtige Hyatt Place Taghazout Bay, waar we gemakkelijk een week hadden kunnen verblijven. Zwemmen, knuffelen, genieten en een prachtig uitzicht. Een auto is niet persé nodig wel prettig, maar het hotel biedt een gratis transfer service aan naar Agadir en voor een oké prijs een transfer naar het vliegveld.

Zuiden van Marokko september dagboek Foodblog Foodinista

Om vervolgens door het Atlas gebergte verder te rijden naar het zuiden van Marokko en een bezoek te brengen aan onder andere de filmstudio’s van Ouarzazate.

Marrakech Djemnaa El Fna september dagboek blogger Foodinista

De laatste dagen brachten we door in het eerste hotel waar we de reis zijn begonnen en brachten we bezoekjes aan Marrakech waar ook Florian zijn ogen uitkeek. Wat een reis en een geweldige ervaring. Voor herhaling vatbaar en geweldig om de wereld verder te ontdekken.

Pumpkin Spice Latte Madrid vliegveld Starbucks foodblog Foodinista

Onderweg naar huis kwam op het vliegveld van Madrid het herfstgevoel al weer binnen en een soort van traktatie, we zijn tenslotte nog steeds op vakantie. Maar alleen de pumpkin spice frappuccino is een verwennerij op een drukke reisdag. Net als even de kinderafdeling van de Zara leegkopen, zodat Florian weer een kast vol stoere jongenskleding heeft hangen voor de herfst en winter. Je moet iets als je drie uur moet wachten op een vliegveld.

Nieuw servies van Cosy and Trendy Foodblog Foodinista September dagboek

Al voor ik op vakantie ging had ik dit nieuwe servies besteld voor thee, gerechten en eventueel kleine soepjes! Super blij mee, want tijdens de vakantie was het binnen gekomen. Het is het Fez servies van Cosy en Trendy bij Cooking Life. Wat vindt jij er van? Ik ben er heel blij mee! Al in Naxos Giekenland was een beetje verliefd op een soort gelijk servies, maar daar kon ik het niet vinden en thuis heb ik het direct geshopt. P.s. het recept voor de plaattaart staat al op de blog. De frambozen vervang je alleen door één peer.

Nieuwe collectie hardloopschoenen dames
Champagneproeverij met oesters in Hilversum september dagboek Foodblog Foodinista

Thuis bleven we nog een beetje in het vakantiegevoel op de laatste dag van september met een champagneproeverij met familie en natuurlijk konden de oesters niet ontbreken! Het was een gezellige en bubbelende avond in Hilversum.

Nieuwe keukenmachine van Philips en coolbleu september dagboek foodinista

Als laatste stond er ook nog een super gloed nieuwe keukenmachine op mij te wachten die ik binnenkort helemaal zal gaan uitpakken en veel zal gaan testen! Ik kan deze absoluut gaan gebruiken, want misschien heb je het wel gezien op social media dat ik een ongelukt heb gehad met mijn vorige keukenmachine? Iets met salmorejo en een blenderkan waar de bodem uit was gevallen. Niet heel leuk… Ook weer voldoende voor oktober!

Advertisement

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie