Scrambled eggs recept

Scrambled eggs recept met vis

Deel deze post

Een lekkere extra variatie op de scrambled eggs. Maak scrambled eggs met forel. Gezond, heel lekker en snel gemaakt. Een goede aanvulling voor je eigen ontbijt, maar ook heerlijk voor de brunch lunch of andere feestelijke gerechten.

Scruabled eggs één van de eieren die vaak in het weekend op tafel gezet worden, gewoon omdat ze lekker zijn en je kunt er veel mee variëren. Ze zijn nu éénmaal nog lekkerder als je er een extra smaakmaker aan toevoegt. Houd je van vis? Probeer dan deze toevoeging een keer. Lekker, supergezond en een verrassende afwisseling. Een mooi gerecht voor het ontbijt of de brunch en ook niet verkeerd voor de aankomende kerst of feestdagen.

Ingrediënten voor de scrambled eggs met forel

4 eieren
1 eetlepel light kookroom
snufje versgemalen zwarte peper
5 takjes verse bieslook
1 eetlepel olijfolie

De toevoeging voor 2 porties scrambled eggs met forel:
2 takjes verse bieslook
75 gram forelfilet
2 sneedjes brood naar keuze (voor mij meergranen om te toasten)
1 eetlepel roomkaas

Recept voor de scrambled eggs met forel

Toast het brood in de oven, broodrooster of grill. Dan is deze alvast klaar.
Kluts de eieren en voeg de kookroom, fijn geknipte bieslook en zwarte peper toe. Kluts dit nog goed door elkaar, zodat het mooi, glad en romig mengsel wordt.
Breek alvast de forel in grove stukken, zodat deze klaar ligt een snijplank en zet de roomkaas klaar, leg hiervoor ook alvast twee lepels klaar, zodat je voor het opdienen een mooi bolletje of quenelle kan draaien, zo goed als je het kan.

Verhit een normale kookpan met de olijfolie en zorg dat deze goed warm is, niet heet. Dan bakt het namelijk gelijk aan. Voeg het eimengsel toe. Laat dit voor circa 30 seconde zo liggen. Zodat de eieren aan de onderkant een zacht omelet kunnen vormen. Je ziet dit ook aan de zijkanten zacht gebeuren. Als dit zo is pak een spatel en zet het vuur uit en roer het door elkaar zodat het mooie gladde groven stukken worden. Het ei stolt mooi romig en roer het nog 30 seconde door en klaar ben je. De scrumbled eggs mogen op het bord of maak je het voor een groep in een grote schaal.

Verdeel de forel er overheen, knip de laatste bieslook er overheen, en leg de quenelles er naast. Serveer het brood erbij.

Alles wat nog rest is de scrambled eggs eten: Smeer het brood in met de roomkaas, de eieren en de forel er op en klaar. Genieten van het ontbijt. Best snel gemaakt, want dit was het al en toch weer iets heel anders.

De scrambled eggs vormen een heerlijke combinatie met de gekarameliseerde tomaten. Misschien een heel goed idee!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie