Salt and Tasty fishfood Rotterdam

Restaurant Salt and Tasty Hotspot Rotterdam

Deel deze post

Aan het Kruisplein in Rotterdam, direct tegenover Rotterdam Centraal, mag Rotterdam een nieuw restaurant verwelkomen met heerlijk verse fishfood, goede wijnen en luxe hapjes, voor de niet zo visliefhebber. Niet schrikken, want deze luxe is zeker toegankelijk! Waar bij Salt and Tasty.

De eigenaar van Salt and Tasty is geen onbekende in het culinaire en uitgaanscircuit in en buiten Rotterdam. De eigenaar is namelijk Bjorn van Dijl, o.a. bekend van de Crazy Piano’s in Scheveningen, Il Mercato in Papendrecht (in die regio zeker één van mijn favorieten) en Willaerts in Papendrecht met het mooie terras aan de Noord en de Merwede. Misschien zijn deze locaties niet het zelfde als Salt and Tasty, maar dat is het juist het mooie, iedere keer iets anders ‘uitvinden’ en ‘ontdekken’.

HELAAS IS SALT AND TASTY NA DRIE JAAR GESLOTEN. KIJK VERDER OP DE BLOG VOOR INSPIRATIE IN ROTTERDAM

Salt and Tasty bites

Waarom is de vis vers, nou dat weten we gewoon, Salt and Tasty heeft een zeer goede samenwerking met Schmidt Zeevis een samenwerking, waar zowel Salt and Tasty als Schmidt Zeevis trots op is. Iets wat ik ook zou zijn gezien de kwaliteit en mooie visgerechten die worden geserveerd. Verse oesters, Queen krab, haring, kibbeling etc. Dus ook eigenlijk voor iedereen wel wat.

Bij Salt and Tasty hebben wij het één en ander geproefd, helaas door mijn zwangerschap een beetje beperkt, maar dat is niet erg, want Salt and Tasty staat bij mij toch op het lijstje om nog een keer te bezoeken en sowieso is er voldoende te eten hoor. Wij hebben een heerlijke queenkrab, pata negra burgertjes en Iberico ham verorbert en mijn proever heeft genoten van de heerlijke tonijn en oesters natuurlijk! Die goed in de smaak vielen.

Een impressie van wat wij hebben geluncht.

Salt and Tasty fishfood Rotterdam

Salt and Tasty De Looks

Naast het eten is het interieur natuurlijk ook belangrijk om een fijne sfeer te creëren. Voor mij persoonlijk vond ik het echt heel warm. Het deed mij denken aan de markthal in Madrid. Een markthal klinkt niet heel hartverwarmend, maar daar bruist het, je ziet het eten bereid worden en vooral de indeling met hoge en lage tafels creëert veel gezelligheid. Niet onbelangrijk vergeet het terras niet, waar wij lekker aan de Illy koffie hebben gezeten en vol in de zon.

Salt and Tasty 1
Salt and Tasty 2

Nog geen concrete plannen, maar al wel een heerlijke etentje in het vooruitzicht of onder een heerlijk glas wijn en hapjes bijpraten met vrienden, collega’s of familie?  Dan zal Salt and Tasty zeker niet teleurstellen. Een voordeel, geen reserveringen, maar gewoon binnenlopen. Nog een voordeel Salt and Tasty is zeven dagen per week geopend. Wat ik zelf heel fijn vind is dat Salt and Tasty direct bij het Centraal Station is dus ook bij alle andere OV-uitvalswegen. Natuurlijk is het met de auto ook geen probleem, maar soms heb je gewoon zin in een heerlijk glas wijn bij het eten en dan vooral bij de verse vis een heerlijke combinatie natuurlijk.

Ik ga zeker nog een keer naar Salt and Tasty, om dan echt te genieten van alle fishfood. Een klein dingetje wij zijn er op uitnodiging geweest en het eten was heerlijk, de sfeer goed, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe eventueel jouw spontane bezoek bij Salt and Tasty verloopt. Dus wellicht tot ziens bij Salt and Tasty, Kruisplein 20, Rotterdam.

HELAAS IS SALT AND TASTY NA DRIE JAAR GESLOTEN. KIJK VERDER OP DE BLOG VOOR INSPIRATIE IN ROTTERDAM

Direct de nieuwste blogs en restaurant tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie