Salade van Parelgort

Salade van Parelgort Aangenaam Thuis Haarlem

Deel deze post

Eerlijk is eerlijk ik ben geen fan van parelgort dus ik schrok even toen ik met plezier de tas van Aangenaam Thuis overhandigd kreeg en de recepten en ingrediënten ging bekijken. Parelgort? Oh nee! Maar ik ben om, parelgort is lekker, als het goed wordt bereid en dat is het geval met het recept voor de salade van parelgort.

Aangenaam thuis in Haarlem

Wat is Aangenaam thuis? Dat zal ik verder toelichten. Aangenaam thuis is het biologische thuiskook concept van het Haarlemse restaurant Aangenaam. Restaurant Aangenaam, dus bij je thuis. Alleen ga je wel wel zelf koken. De ingrediënten zijn vers, gezond en biologisch. Deze ingrediënten krijg je bij je thuis geleverd voor 30,00 Euro, voor 2 personen, met 2 recepten en ingrediënten voor 2 avondgerechten. Makkelijk, gezond en boodschappen en nadenken over het avondeten is niet meer nodig. En met Aangenaam thuis eet je ook direct gezond. Persoonlijk vind ik dit niet duur voor wat je krijgt.

Parelgort Salade
Aangenaam thuis boodschappen pakket

 Het eerst avondgerecht voor mij was dus de Salade van Parelgort, waar ik mee aan het werk mee ben gegaan. Nu ben ik niet eerlijk, ik ben er namelijk niet mee aan het werk gegaan, maar mij vriend is de keuken in gegaan. Dit product vroeg namelijk om een test. Ik sta namelijk regelmatig in de keuken hoe succesvol is de tast als mijn vriend die niet iedere dag in de keuken staat een maaltijdtas met recepten in zijn handen gedrukt krijgt en gezond gaat koken. Dat is de uitdaging.

Salade van Parelgort ingrediënten en recept

Ingediënten voor de parelgort salade voor 2 personen
200 gram parelgort
3 tomaten
1 rode ui
1 komkommer
2 teentjes knoflook
150 gr Griekse yoghurt
Handje koriander
Handje munt
Handje peterselie
1 bouillonblokje
Handje geschaafde amandelen
2 tl komijn (zaadjes)
Peper en zout
Olijfolie

Recept voor de parelgort salade
Laat de parelgort minimaal 5 uur weken in 650 ml water.

Kook de parelgort vervolgens in ruim water + het bouillonblokje gaar in ongeveer 45 minuten. Laat het uitlekken en nog een half uurtje staan.

Rasp de helft van de komkommer. Knijp dit uit en voeg dit bij de Griekse yoghurt. Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg de knoflook + de helft van de ui bij de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout en de komijn.

Voeg de rest van de ui bij de parelgort. Snij de resterende komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes. Meng dit met de parelgort.

Hak alle kruiden fijn en voeg dit bij de parelgort. Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en wat peper en zout. Maak het af met het amandelschaafsel.

Serveer de salade van parelgort met de Griekse yoghurtdip.

Salade van Parelgort
Salade van Parelgort

 

De ervaring van Foodinista met de foodbox van Aangenaam thuis

Wij vonden het een lekker en verrassend gerecht.  Dat was al wel duidelijk aan de opmerking over de parelgort. Het recept was niet moeilijk om te maken. Een pluspunt! Naar onze mening ook belangrijk bij een product als Aangenaam Thuis. Wat wij alleen jammer vonden aan dit recept is dat het niet geheel snel is. Je krijgt natuurlijk twee gerechten geleverd dus opzicht is het niet zo’n probleem, maar je moet de parelgort wel 5 uur van te voren laten weken. Dus voor ons eigenlijk een dag van te voren als je werkend bent. In on gezinnetje met net een baby zijn het ook van die vergeetachtige dingen die er bij in schieten.

Wij hebben de tas met het gezonden en lekkere eten van Aangenaam Thuis aangeboden gekregen. Het eten was heel erg vers, zag er goed verzorgd uit en was ook twee dagen later nog van goede kwaliteit in de koelkast. Een pluspunt. Ik ben heel benieuwd hoe jij het ervaart, wanneer je het product bestelt.

Meer recepten van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie