bospaddenstoelensoep

Romige bospaddenstoelensoep met walnootcreme

Deel deze post

Nog op zoek naar een lekkere soep voor de feestdagen als tussengerecht of voorgerecht? Probeer dan deze romige b0spaddenstoelensoep met walnotencreme.

Nog een ander groot voordeel. Je kunt deze bospaddenstoelensoep aan iedereen voorzetten, want de bospaddenstoelensoep is vegetarisch dus ook de vegetarische gasten die aanschuiven bij je kerstdiner zullen zeer tevreden zijn! Natuurlijk is deze bospaddenstoelensoep ook heerlijk voor de makkelijk vleesvrije maandag.

Ingrediënten voor bospaddenstoelensoep vier personen:

500 gram bospaddenstoelen
1,5 liter water
1 blokje groentebouillon
2 uien
1 teen knoflook
1 theelepel gedroogde rozemarijn
snufje peper
paar druppeltjes limoen
1 theelepel olijfolie

De ingrediënten voor de walnootcreme:

3 eetlepels mascarpone
1 eetlepel truffelolie (heb je deze niet vervang het dan door walnootolie, of reguliere olijfolie met een snufje gemalen zeezout)
50 gram walnoten

Recept voor verse bospaddenstoelensoep

Snipper de uien in klein stukjes en doe het zelfde met de knoflook.
Verhit ondertussen de olijfolie in een normale pan waarin de soep gekookt kan worden.
Als de olie heet genoeg is  mogen de uien, rozemarijn en knoflook in de pan. Zorg dat deze net glazeren. Voeg het bouillon blokje toe, zodat deze nog net in de olie oplost.
Maak ondertussen de bospaddenstoelen schoon en snij ze grof.
Ook deze mogen nu in de pan. Doe de 1,5 liter water erbij, zodat de bouillon kan koken. Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
Na 15 minuten pureer met de staafmixer en de soep is klaar.
Tip: Om de soep niet te grijs te laten worden, maar maak hem zeker niet zuur! Voeg een paar kleine druppeltjes limoen toe. Dan ziet die bospaddentoelensoep er iets frisser uit, zeker wanneer deze met de drukke feestdagen van te voren wordt gemaakt.

Het koken van de bospaddestoelenbouillon
Het koken van de paddestoelenbouillon

Het maken van de walnotencreme
Pureer in de hakmolen de walnoten fijn.

Gepureerde walnoten voor de romige walnotencreme
Gepureerde walnoten voor de romige walnotencreme

De walnoten zijn echt heel fijn, zodat je geen nare substantie eet bij de soep. Uiteindelijk moet de soep bouillon zijn en geen ‘bijtsoep’.
Vervolgens meng je de mascarpone erdoor. Mascarpone is best dik, door de olijfolie wordt deze iets dunner en romiger. Met de truffelolie geef je er een luxe smaak en touch aan.
Meng het door elkaar en de romige walnootcreme is klaar.

Tip voor het opdienen:
Maak met bijvoorbeeld garneerringen een klein rondje midden op het bord en serveer de borden uit op tafel met een paar blaadjes basilicum of peterselie er op. Dien vervolgens de soep per persoon op aan tafel. Dan is deze voor iedereen warm en het is een persoonlijke touch!

Walnotencreme
Walnotencreme opdienen voor bij de bospaddestoelensoep

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie