Gemarineerde zeebrasem carpaccio Cottontree Mer Scheveningen Den Haag Foodblog Foodinista

Cottontree Mer in Scheveningen

Deel deze post

In December ging ik op een tour langs lokale helden in Den Haag en Scheveningen. Na een warm ontvangst in het Bilderberg Hotel in Scheveningen was het tijd voor een wandeling over de pier naar een voor ons onbekende, maar zeer welkome verrassing; Cottontree Mer, het eerder bekende restaurant Seinpost in Scheveningen. Onder de naam Seinpost is het restaurant heel bekend in Den Haag, Scheveningen, maar ook bijvoorbeeld bij mijn schoonouders woonachtig in Brabant. Een verrassing, want Seinpost heeft een restyle ondergaan en gaat tegenwoordig verder onder de naam Cottontree Mer, wel nog steeds als restaurant met een Michelin ster. Niet direct afhaken, wanneer je denkt duur, want aan het einde van dit blog en wanneer je ook overtuigt bent om hier een keer te gaan dineren zal ik je ook meer vertellen over de interessant formule.

Cotton Tree Mer de ervaring

Na een wandeling over de boulevard, weet je bij Cottontree Mer direct dat je in een restaurant bent uit een hoger segment. De jassen worden aangenomen, je wordt naar je tafel begeleid en de tafels zijn perfect ingedekt.

Ingedekte diner tafel Cotton Tree Mer Scheveningen Den Haag

De maître informeert over de wijnkaart en om deze eventueel te laten combineren met het diner. Het hele menu is gebaseerd op de dagvangst en seizoenvangst in Scheveningen, je eet de zee. Wil je gaan dineren met iemand die geen vis eet, geen probleem, het is mogelijk. Tijdens het diner heb ik genoten van een drie-gangen menu bij Cotton Tree Mer.

Gemarineerde zeebrasem carpaccio cotton tree mer Scheveningen Den Haag

Voorgerecht: Gemarineerde zeebrasem. Een soort carpaccio met gemarineerde groente en zwarte knoflook gelei. De zwarte knoflook gelei gaf de verrassende smaak. 

Booking.com
Met brood gebakken poon luxe fish and chips Cottontree Mer Scheveningen

Hoofdgerecht: Met brood gebakken poon met chevenne ui en paddenstoelen en Cabernet-sauvignon saus. Echt heerlijk! Het hele gerecht gaf een gevoel van een zeer verfijnde fish and chips, maar dan echt zeer verfijnd en helemaal aangepast aan het herfst en winter seizoen.

Chocolade dessert Cottontree Mer restaurant Scheveningen Den Haag

Dessert: Chocolade. Een geheel chocolade palet, a girls best friend. Niet gewoon choclade, maar diverse smaken, structuren en ervaringen. bros, truffel, mousse, ganache, rice crisp, tuile en voor een frisse smaak passievruchtijs. 

Madeleine en kokosmakroon bij de koffie cottontree Scheveningen Den Haag

Natuurlijk bij de koffie of thee homemade friandises; Madeleines en kokosmakronen.

Het nieuwe Cottontree Mer

Het is afhankelijk van wat je eigen verwachtingen zijn van het dineren bij een sterrenrestaurant, want Cottontree Mer is de eigenaar van 1 Michelin ster. Bij Cottontree Mer is het wel toegankelijk om te gaan dineren. Voor een a la carte gerecht betaal je 15,00 Euro, hiermee stel je zelf je menu samen en voor een 4-gangendiner 49,00 Euro. Hiermee ben je flexibel in je keuze en budget, ook in deze drukke tijd, waarin niet iedereen er voor kiest om een uitgebreide avond te dineren of meerdere activiteiten op een avond heeft gepland. Vervolgens kun je het afhankelijk van de wijn en andere drankenkeuze zo duur maken als je zelf wilt. Zelf ben ik bijvoorbeeld altijd voorstander van een BOB-arrangement. Zo kun je toch bij iedere gang een bijpassende wijn drinken, maar proef je eigenlijk maar een slokje. Uiteindelijk drink je niet meer dan een glas. Je bent afhankelijk van je eigen ‘gezondheid’ nog in staat om te rijden. Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk. De kosten zijn meestal rond de 15,00 tot 20,00 Euro. Voor een BOB-arrangement. Je drinkt natuurlijk wel kwalitatief mooie wijnen. Wanneer ik niet rijd kies ik meestal één wijn uit die ik als vol glas kies, bijvoorbeeld bij het hoofdgerecht of een dessertwijn, omdat ik daar nu éénmaal echt van geniet.

Enthousiast? Lunchen of Dineren kan bij:
Cotton Tree Mer.
Zeekant 60
2586 AD Den Haag

Booking.com

Weekendje Scheveningen of Den Haag

Dit zijn de favorieten hotels van Foodblog Foodinista.

Budget en design overnachten bij Berger’s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel.
Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst.
Kidsproof design overnachten bij Shortstay Harbour Scheveningen.

Meer foodblogs en restaurants ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie