recept voor saffraanpasta

Recept voor saffraanpasta

Deel deze post

Heerlijke saffraanpasta. Het is zo makkelijk, luxe en lekker! Dit is het recept voor saffraanpasta wat bijna wel in je persoonlijke kookboek hoort te staan.

Het is zo makkelijk, luxe en lekker! Saffraanpasta en omdat het een natte saus is ideaal met spaghetti. Houdt het simpel maak het als een soort pasta carbonara, maar laat alles extra’s weg en laat de heerlijke saffraan de hoofdrolspeler zijn.

Is het voldoende als hoofdgerecht tijdens de feestdagen? Het zou kunnen, maar als heerlijk tussengerecht of als heerlijke pasta bij een super biefstuk, stukje lamsvlees waar niet te veel mee gedaan wordt is het echt fantastisch! Hoe je de saffraanpasta, nee saffraanspaghetti maakt? Als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden voor 4 porties (als hoofdgerecht):

  • 400 gram spaghetti (ik heb glutenvrij gebruikt)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels kokend water
  • theelepel saffraan
  • 50 gram pecorino kaas anders een pittige parmezano
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 liter water
  • 8 blaadjes basilicum.

Tips voor het maken van de saffraanpasta

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, schaaltje, theelepel, kleine garde, snijplank, mes, kaasrasp

Een simpel en snel recept voor saffraanpasta

Zet de 5 liter water op een grote pan zodat de spaghetti later kan koken in een ruime pan. Doe hier de 2 eetlepels olijfolie bij. Voor glutenvrije pasta vind ik dit fijn, aangezien deze iets meer plakt, dan de normale pasta. Gebruik je normale pasta dan is 1 eetlepel ook voldoende. Laat het water staan tot het kookt met de bubbels erop.
Kook in een waterkoker een beetje water.
Meng in een mengschaal de 4 eieren en rasp er 40 gram van de pecorino, doorheen. Meng deze goed door elkaar, zodat het een zacht geel mengsel wordt en voeg de kookroom toe zodat het zacht en romige word. Laat het mengsel staan.

Zachte ei en italiaanse kaas mengsel
Zachte ei en italiaanse kaas mengsel

Als het water ondertussen kookt mag de pasta erbij en laat deze in 6 minuten op een hoge tempratuur al dente koken.

Het water van de waterkoker is ondertussen ook heet. Haal hier twee eetlepels water uit en doe in een apart bakje de saffraan giet hier de twee eetlepels water bij. Laat de saffraan los komen. De smaak komt los en de mooie rode kleur trekt in het water. Na 5 minuten meng je dit water met de saffraan met het romige mengsel.

Pak ondertussen een wok en zet deze klaar op je kleinste pit.

Na de 6 minuten mag de pasta worden afgegoten. Doe deze in de wok en zet deze aan op de meest lage temperatuur.

Hier mag nu het romige saffraanmengsel bij en schep dit snel om en om, zodat de saus zich verspreid en dat het niet gaat schiften! Anders krijg je scrumbled eggs en dat willen we deze keer niet.

De pasta is klaar! Mag op de borden. Garneer het af met de laatste pecorino kaas in grove krullen met de kaasschaaf en een beetje verse basilicum.

Klaar is je Italiaanse snelle, luxe en heerlijk tussen of sight of hoofddish!

De tafel vol met pasta, geen probleem of een paar bruschetta’s erbij!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie