Quesadilla's Griekse Style

Quesadilla’s Griekse style

Deel deze post

Quesadilla’s Griekse style! Een variatie op de Mexicaanse Quesadilla met een Griekse vulling en heerlijke sausje erbij. Heerlijk voor de lunch of aangevuld met een paar bijgerechtjes voor het avondeten. Natuurlijk zijn de quesadilla’s ook heel leuk als party food!

In Amerika heb ik veel TexMex en Mexicaans gegeten, maar altijd als een echt Mexicaans gerecht. Terwijl je zoveel kan doen met de heerlijk tortilla’s. Om er een mediterraan tintje aan te geven zijn deze Greek Style gevuld en onder de grill gelegd. Natuurlijk met een heerlijk knoflook sausje!

Griekse recepten

Ben je dol op de Griekse keuken en zoek je meer Grieks geïnspireerde recepten? Wat dacht je dan van een heel Grieks weekmenu?

Ingrediënten voor de Griekse quesadilla’s (4 personen)

  • 8 grote meergranen tortilla’s
  • 200 gram feta
  • 3 tomaten
  • snufje peper
  • 100 gram spinazie
  • 6 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

De quesadilla´s maken

Maak als eerste het knoflooksausje, zodat deze klaar staat als de quesadilla´s gegrilld zijn. De Griekse yoghurt kan in een bakje waarin je het serveert. Knijp vervolgens de knoflook uit met een knoflookpers en er mag een scheutje zout bij. Meng dit door de yoghurt als het sausje gemengd is en er goede knoflooksmaak aan is dan mag de olijfolie er overheen worden gedruppeld.

De quesedilla´s kunnen nu gemaakt worden. Zet hiervoor de grill aan. Heb je geen grill leg ze dan in de oven op 200 graden circa 10 minuten.
Snij de feta in kleine stukjes. Snij vervolgens de tomaten in plakjes en leg deze apart.
Leg een tortilla en verdeel hier 1/4 van de tomaten, feta en spinazie overheen met een snufje peper. De volgende tortilla mag hierop.De tortilla mag 5 minuten onder de grill. Druk de tortilla´s even aan. Zodat ze goed plat worden. 5 minuten is zeker nodig al lijken ze al klaar. Want uit de tomaten en spinazie komt veel vocht.
Eet ze vervolgens met het sausje. Lekker voor de lunch of als party hapje.
Eet je de quesadilla´s als diner? Dan is het heel lekker om er rijst en kidneybonen bij te serveren. Het gerecht is Mexicaans afgemaakt!

Meer Griekse fastfood recepten?

Wat dacht je dan voor het recept van deze Griekse pokebowl? Het recept staat hier voor je klaar op Foodblog Foodinista.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie