Pittige wortel paprika soep recept foodblog foodinista

Pittige wortel paprika soep

Deel deze post

Het is bijna lente, maar wat is het koud buiten! Dan is het voor mij soepjesweer, vooral omdat ik een beetje verkouden ben. Dan kan ik wel een groentesoepje gebruiken met veel vitamines, zoals deze pittige wortel paprika soep. Zelf vind ik verse soep veel lekkerder dan soep uit een pakje of zakje en maak ik soep dan ook meestal zelf. Het is ook eigenlijk zo simpel en met verse soep weet ik wat ik eet net als met deze wortel paprika soep die je heel snel kunt maken.

Benodigdheden pittige wortel paprika soep 4 borden

8 puntpaprika´s
8 wortels
1 teen knoflook
1,5 liter water
1/2 theelepel paprikapoeder
snufje gedroogde rode peper
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven en koken 60 minuten
Benodigdheden: ovenplaat, bakpapier, mes, snijplank, staafmixer, maatbeker, pan

Recept pittige wortel paprika soep

Het grillen van de paprika´s

Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de puntpaprika´s over de ovenplaat op bakpapier en besprenkel ze met de olijfolie en plaats ze circa 25 minuten in de oven tot ze zwart zien. Soms langer over. Het verschilt bij mij vaak hoe vers de paprika´s zijn. Hoe verser hoe langer het grillen de duurt.

Als de paprika´s zwart zijn en het vel goed los laat, dan kun je ze makkelijk ontvellen. Ik wacht altijd tot ze iets zijn afgekoeld.

Het koken van de pittige wortel paprika soep

In de pan mag 1,5 liter met het bouillonblokje, de paprikapoeder en de gedroogde rode peper kruiden ook de paprika kan er bij. Maak de wortels en de knoflook schoon en kook deze mee met de soep. Laat het groentesoepje ongeveer 45 minuten pruttelen en pureer deze daarna met de staafmixer fijn.

Extra lekker, droog serranoham in oven verkruimel deze door de soep voor een pittige en zoute smaak.

Natuurlijk zijn er nog meer recepten voor lekkere soepjes.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie