pittige pompoencurry recept

Pittige Pompoencurry recept van Foodblog Foodinista

Deel deze post

De Thaise keuken heb ik echt leren kennen tijdens mijn rondreis in Thailand. Naast de traditionele keuken, vind ik het ook leuk om er een beetje mee te spelen. Een herfstcurry voor de makkelijke maandag en meatless monday is het resultaat. Pittige pompoencurry! Gezond, makkelijk, licht, spicy en niet te vergeten heel erg lekker!

Benodigdheden Pittige Pompoencurry 2 personen:

Pompoen circa 500 gram
1 wortel
1 uit
250 ml kokosmelk
ongezouten cashewnoten
0,5 theelepel sesamolie
1 theelepel vissaus
1 eetlepel rode currypasta
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel kokosolie, maar wokolie mag natuurlijk ook!

Voor als extra: rijst

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Wok, snijplank, mes, lepel, spatel

We maken de pittige pompoencurry

Snij de ui in snippers. Doe de kokosolie of wokolie in de wok en verhit de olie. Schil de wortel en snij deze in plakjes. Zet de wok op een laag vuur, dit mag op je kleinste pit. Voeg de ui toe bij de olie en glazeer deze, voeg vervolgens de wortel toe. Snij de pompoen in grovere stukken circa 2 bij 2 cm. Voeg deze bij de ui en wortel. Roer de groentemix in het geheel door elkaar.

Voeg de kokosmelk toe en verhit deze langzaam (het mag niet koken) voor ongeveer 5 minuten. Voeg de currypasta toe en laat het nog 10 minuten koken. De vissaus, sesamolie, rietsuiker en de cashewnoten mogen erbij. Laat dit nog 5 minuten doorkoken en verdeel het over de borden of kommen. Serveer de pittige pompoencurry en de rijst apart en naar smaak.

De smaak te pakken gekregen? Maak dan ook deze pittige linzencurry. Een pittig en gezond soepje vol met groene groente.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie