Persoonlijk Alfabet H Boedapest Foodblogger Foodinista Daphne

Persoonlijk Alfabet B Foodblog Foodinista

Deel deze post

Vorige week ben ik gestart met mijn persoonlijk alfabet, omdat ik het zelf leuk vind om toch meer en eigenlijk veel meer over mij zelf te vertellen, ondanks dat ik blog en heb ik gekozen voor een foodblog door mijn passie voor food en eigenlijk ook hospitality is er natuurlijk nog veel meer. Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om meer over de bloggers te lezen. Dus tijd voor een ABC, je kunt natuurlijk starten met de A om mij compleet te volgens. Natuurlijk zijn er ook taglijsten, want ook die vind ik heel leuk om toch iets meer van mij zelf te kunnen laten zien dan alleen recepten en mijn persoonlijke favorieten. Het geeft mij ook af en toe de kans om een beetje out of te box te bloggen wat we natuurlijk allemaal wel eens leuk vinden om te doen. Ik wel in ieder geval!

Persoonlijk Alfabet B Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet B: Baby

Mama van Baby Persoonlijk Alfabet B Foodblogger Foodinista

Ik ben mama van een hele lieve baby, Florian. Florian is nu 6,5 maand oud en natuurlijk ben ik heel erg trots op ons kleine mannetje! Ook begint ons kleine mannetje al een echte foodie te worden. Trotse mama dus. Boven zie je een foto van toen hij net geboren was en de eerste shoot die wij hebben gedaan op het strand in Zandvoort en onder al weer een foto van 6 maanden later met net een fruithapje in zijn buikje en flink rond zijn mondje. Ik maak de fruithapjes zelf. Zo simpel dat ook voor hem potjes niet nodig zijn.

Persoonlijk Alfabet B Baby Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet B: België

In mijn derde jaar studie aan de NHTV in Breda heb ik een half jaar in Antwerpen gewoond voor mijn stage, maar verder ga ik ook heel graag naar België. Voor de biertjes, solden, het eten en de gezelligheid. Een echte favoriete stad heb ik niet eigenlijk. Naar Leuven ga ik voor het bierfestival, naar Gent voor de Gentse feesten, naar de Antwerpen voor herinneringen ik ga er gewoon heel graag naartoe en het wordt straks alleen maar makkelijker. Vanuit Haarlem is het toch wel een stukje.

Persoonlijk Alfabet B: Bier

Om nu te zeggen dat bier, belangrijk is in mijn leven gaat erg ver. Het komt nogal alcoholisch over, want dat is zeker niet het geval. Wel ben ik een vrouw die bier drinkt. Het liefst een Belgisch speciaal biertje. Daar kan ik in het weekend van genieten. Ook heb ik favoriete biercafé, zoals de Jopenkerk in Haarle, Café Goos in Amsterdam en nog in aantal. Ook ga ik graag in de zomer een weekend naar Belgen en dan naar een bierfestival. Zoals het bollekesfeest in Antwerpen of bierproeven in Leuven. Alleen het leukste is misschien nog wel dat ik een aantal jaar voor de Grolsch Brouwerij heb gewerkt. Als team assistent in Amsterdam voor account managers en Marketing voor de gebieden Amsterdam, Amersfoort en Brabant en ook als Trade Marketeer. Hier heb ik het Grolsch Speciaalbier in de horecamarkt gezet met het team en nagedacht over combinaties met eten, evenementen georganiseerd en andere leuke activiteiten.

Persoonlijk Alfabet B: Bloggen

Bloggen is eigenlijk begonnen als iets leuks. Iets leuks is een passie geworden en steeds meer een verslaving. Het wordt ook steeds leuker, omdat jullie met steeds meer mijn blog lezen en reageren. Wat het ook voor mij ontzettend leuk maakt en steeds serieuzer! Dankjewel daar voor! Wil je weten wat mijn inspiratie is? Die kun je hier lezen.

Persoonlijk Alfabet B: Bloglovin’

Ook ik ben op Bloglovin te vinden.  Ben jij heel actief op Bloglovin’ dan kun je mij hier volgen.

Persoonlijk Alfabet B: Boedapest

Naast Antwerpen heb ik in het derde jaar van mijn studie aan de NHTV in Breda ook een half jaar in Boedapest gewoond echt geweldig! Met drie vriendinnen ging ik hier naartoe. Een geweldig leuke tijd. Ik denk dat wij in deze tijd ook alle kroegen, openluchtdiscotheken, terrassen van restaurantjes van Boedapest wel ontdekt hebben, maar daar is je studententijd eigenlijk ook wel een beetje voor. Wellicht is het een grote inspiratiebron geweest voor mijn blog. In ieder geval leer je, je zelf goed kennen in een half jaar buitenland en wordt je snel volwassen. In deze tijd was ik 19 jaar en het was geweldig. Sowieso blijft Boedapest voor mij altijd een fantastische stad en ga ik graag terug. Deze foto is ook nu al weer bijna vijf jaar terug, met echt een geweldig uitzicht over de hele stad. Zelf woonde ik echt midden in het centrum. Echt top! Hier was ik een weekje terug met een vriendinnetje van mij en met haar woonde ik ook het half jaar in Boedapest echt een top tijd!

Persoonlijk Alfabet B Boedapest Foodblogger Foodinista Daphne

Persoonlijk Alfabet B: Boyfriend

Persoonlijk Alfabet B Boyfriend Eric en Daphne Foodblogger Foodinista

Ja ik heb een hele lieve boyfriend. Eric, aankomende zomer zijn wij al weer vijf jaar samen en hij is ook de hele lieve papa van ons zoontje Florian. Op de eeste foto zijn wij op eerste Koninginnedag samen in Amsterdam, natuurlijk in het oranje! Onder al weer vier jaar verder als een trots gezinnetje.

Gezinnetje

Persoonlijk Alfabet B: Brabant

Ja ik woon nu 8  jaar in Haarlem, maar nog twee weken en dan verhuis ik terug naar Brabant! Heel spannend en ook ontzettend druk! Bloggen, werken, een gezin en een huis verbouwen en daar natuurlijk ook naartoe verhuizen. Het zijn een aantal balletjes in de lucht houden, maar het is voor een goed doel. Binnenkort zal ik foto’s plaatsen van onze verbouwing van het begin van het einde dan weet je een beetje wat wij hebben gedaan en misschien ook, waarom mijn foodfoto’s op het moment niet zo mooi zijn? Ik leef een beetje tussen vier huizen in en met beperkt materiaal, maa het komt goed! Natuurlijk ben ik super trots op de keuken. Ik kan echt niet wachten. Alleen Brabant hier ga ik dus weer wonen. Heel veel zin in om Den Bosch, Tilburg en Breda te gaan herontdekken.

Op dit moment is dit onze keuken, maar nog een weekje en dan is onze leefkeuken helemaal klaar. Ik kan niet wachten en natuurlijk volgen daar veel foto´s van!

Nieuwe keuken foodblogger Foodinista

Persoonlijk Alfabet B: Breda

In Breda heb ik nu acht jaar niet meer gewoond, maar hier heb ik gestudeerd aan de NHTV. Een hele leuke tijd en een stad die ik echt aanraad om te gaan studeren, maar ook om gewoon naartoe te gaan. Lekkere restaurants, barretjes en binnenkort ook een foodhal, hier lees je nog meer over! Ik heb er zin in om binnenkort weer Breda te gaan herontdekken, alleen niet meer als student.

Wil je mij volgen of als eerste de nieuwtjes ontvangen ook dat kan: Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de sidebar.

4 Reactie's
 • Kim
  Geplaatst op 09:30h, 25 maart

  Wauw wat een heerlijk mannetje heb je! Heel goed dat je zelf fruithapjes voor hem maakt. Het is misschien wat werk maar het lijkt me zoveel gezonder.

  Fijne dag!

 • Foodinista
  Geplaatst op 09:41h, 25 maart

  Dank je! Dat horen mama’s heel graag. Zelf hapjes maken valt best mee eigenlijk. Ik ga er binnenkort leuke receptjes en vooral tips vooral plaatsen hoe je het zo efficiënt mogelijk kunt maken.

 • Persoonlijk Alfabet C Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 12:48h, 08 april

  […] en ondertussen zijn we bij de C. Je kunt natuurlijk beginnen bij de A met lezenof nog terug naar B. Op persoonlijk vlak kom ik bij de C niet heel veel verder dan food en travel favorieten. Dat is […]

 • Vijf keer speciaal bier festival in Nederland en België
  Geplaatst op 18:52h, 17 april

  […] om op te noemen. Dat ik wel een speciaal biertje lust dat heb je al eerder kunnen lezen in mijn Persoonlijke alfabet en ook biercafés vind ik leuk om te bezoeken en dan natuurlijk de speciaal biertjes te proeven. […]

Geef een reactie