pasta met aubergine en mascarpone

Pasta met aubergine en mascarpone

Deel deze post

Voor mij de meest prettige recepten door de weeks zijn de gerechten die  in 20 minuten op tafel staan. Deze week had ik nog in huis pasta met aubergine en mascarpone. Pasta is daarvoor één van mijn favo’s het is alleen belangrijk dat de pasta steeds een andere bite heeft en door toeval kwam ik op dit recept met de boodschappen die ik nog in huis had, romige tagliatelle met aubergine en nog vega ook.

Ingrediënten pasta met aubergine en mascarpone (4 personen)

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 aubergines
  • Olijfolie
  • Zout 4 eetlepels mascarpone
  • 50 gram pecorino of andere pittige Italiaanse kaas

Recept pasta met aubergine en mascarpone

Tip: laat de aubergine gemiddeld twee uur uitlekken voor het beste resultaat. Hierna is de pasta zo klaar!

We starten met de aubergines, deze moet voor de bereiding vochtvrij en goed geolied zijn. Dan krijg je aubergine die mooi zacht is en vol van smaak. Hoe? Snij de kontjes van de aubergine en snijdt deze vervolgens zowel in de lengte (beiden zijden) als in de breedte door de helft, dan heb je nu 8 stukken. Bij een gemiddeld formaat kun je hier linten van snijden van 1 cm dik en circa 2 cm breed.

Deze linten mogen met keukenpapier onder in een vergiet. Besprenkel ze laag voor laag met olijfolie en zout, zodat het vocht er goed uitkomt. Leg eventueel in het midden nog een keer keukenpapier. Na circa 2 uur is alles sappig.

Kook het water voor de tagliatelle en bereidt deze zoals op jouw verpakking. Verhit een wok met een beetje olijfolie en laat hier de aubergine in smoren dit worden mooie zachte en glanzende stukken (zoals bij een antipasti).

Giet de tagliatelle af en meng deze met de aubergine in de wok. Meng de mascarpone er door en voeg naar smaak wat peper toe. Meng het door elkaar en serveer op de borden. Maak het natuurlijk af met een beetje Italiaanse kaas.

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie