pasta met ansjovis, tomaat en basilicum recept van Foodblog Foodinista

Pasta met ansjovis, tomaat en basilicum

Deel deze post

Een origineel pasta recept. Wat? Vis met rozijnen in tomatensaus? Dat is toch niet lekker? Echt wel als deze smaken samenkomen. Voor een goede tomatensaus is veel smaak tenslotte belangrijk! Hoe je deze pittige pasta met ansjovis maakt? Geniet zelf snel van deze heerlijke pasta en lees het recept.

Pasta waarin je veel smaken herkent. Dat is de kunst van het Italiaanse koken met weinig veel maken. Met deze pasta proef je met weinig producten zowel een sterke zoete, zoute als pittige smaak. Dat allemaal in een lekkere tomatensaus die door de pasta heen gaat.

Ingrediënten voor pasta met ansjovis voor 4 personen

300 gram gedroogde penne
140 gram tomatenpuree
8 tomaten
2 rode pepers
100 ml rode wijn
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
100 gram rozijnen
2 blikjes ansjovisfilet
25 gram parmezano
1 handje basilicum
2 knoflook tenen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan of wok, spatel, snijplank, mes

Recept voor de pasta met ansjovis, tomaat en basilicum

Start met het koken van de water voor de pasta. Wanneer het water kook voeg de pasta toe en laat deze koken tot wanneer deze voor jou al dente is, voeg 1 eetlepel olijfolie toe, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Snij de knoflook fijn in dunne plakjes. Snij de pepers fijn en verwijder de zaadlijsten.
Verhit de olie in de pan gebruik bijvoorbeeld een wok of een hapjespan. Wanneer de olie warm genoeg is voeg de knoflook en pepers toe. Doe dit op een laag vuur, zodat ze niet snel zwart worden. En snij ondertussen de tomaten in plakjes. Mengde pepers en knoflook ondertussen een keer zodat ze mengen met de olie.
Voeg de tomaten toe bij het mengsel in de pan. Laat dit ongeveer 3 minuten verhitten en roer het een keer of 5 door.
Snij ondertussen de ansjovisfilet in fijne stukjes, maar voeg deze nog niet toe.
Wel is het tijd om de saus na deze 3 minuten te gaan maken. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en balsamico azijn toe. Meng dit door het mengsel en laat het laat sudderen voor 3 minuten.
Voeg de rozijnen toe en ansjovis en laat dit nog 2 minuten in trekken bij de saus.
Giet ondertusse de pasta af als deze naar tevredenheid is. Zorg dat deze goed droog is. En meng deze in de pan door het mengsel. Doordat er voor penne is gekozen gaan de ansjovis en rozijnen goed in de penne.

Serveer de pasta op een mooie schaal. En garneer het af met de parmezano en basilicum een mooie pittige en zachte smaak en voor de uitstraling van het gerecht.
Eet smakelijk!

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer Italiaanse gerechten? Bekijk ook de herfstpasta en de snelle paddestoelenpasta

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie