Welkom bij Foodinista

Leuk dat je Foodinista online bezoekt. Foodinista is het online lifestylemagazine voor jouw culinaire, reizen en familie inspiratie voor het goede leven.

Even voorstellen

Op dit online platform delen wij onze lokale ontdekkingen, favorieten op reis en creaties en de keuken met je. Niet alleen van mij, maar ook van ons gezin. Daphne, Eric, Florian en Philou. Wij wonen in Breda in onze kluswoning na een aantal keer verhuisd te zijn hebben we onze plek eindelijk teruggevonden. Vanuit Breda gaan we graag op reis en nemen we je mee. We houden van eten en en delen onze ervaringen met je op ons eigen lifestyleplatform met een culinaire achtergrond. Zelf gekookt, kookboeken, lokale restaurants of op reis. Reiservaringen van een dagje uit, pretparken in Europa, kampeervakanties, all inclusive resorts of stedentrips. Lees mee en ontdek de wereld. Neem de tijd en kijk rond.

Leuke ideeën of samenwerken met Foodinista of mij en het gezin uitnodigen?

Ontdek Foodinista van recepten tot rondreizen

Waar ik tijdens onze vakantie in Turkije altijd het meest van geniet, wanneer het over eten gaat, zijn de gerechten met zachte aubergine en courgette in een tomatensaus met rijke kruiden. Daarop gebaseerd maak ik een Turkse ovenschotel met gehakt, aubergine en courgette in tomatensaus. De Turkse keuken en Turkse recepten zijn een heerlijke inspiratie. Het Turkse gekruide gehakt, de zachte aubergine en de zachte courgette gerechten. Lees mee hoe je dit alles combineert in dit Turkse ovenschotel recept. Turkse ovenschotel maken Je rolt een kleine hamburgertjes en deze...

Zalm bereiden is simpel en heel lekker. Wat wel belangrijk is bij zalm is de bereiding en de smaken die je gebruikt. Een simpel zalm recept met een aantal extra ingrediënten en deze heerlijke Griekse zalm maaltijd staat op tafel. Griekse gegrilde zalm met feta, aubergine, rijst en tzatziki. Een frisse maaltijd met een Griekse smaak, waarvoor je niet naar het Griekse restaurant gaat, maar lekker thuis eet. Een ding is belangrijk. Een goede grillpan kan je goed op weg helpen bij de bereiding van de gegrilde zalm...

De zomervakantie is echt begonnen. Ook voor ons. Tijd voor leuke activiteiten. Tijdens de vakantie maken we ook altijd graag tijd voor een kidsproof uitje richting Amsterdam of Haarlem. Wellicht weet je dat Eric en ik aardig wat jaren in deze steden hebben gewoond, gewerkt en gestudeerd. Ook Florian heeft er nog gewoond en tijd doorgebracht dus het is altijd leuk om de kinderen mee te nemen en de regio te ontdekken en herinneringen op te halen. Zaterdag stond Artis Zoomeravonden op het programma. Geen normaal bezoek aan...

Lekker borrelen en barbecueën gaan heel goed samen! Al gaat dit borrelbrood natuurlijk ook prima in de oven voor het bereiden van borrel recepten, maar op de barbecue komt er ook nog een heerlijk rokerig smaak je bij en dat maakt het af. Aan jou de keuze. Dan gaat het over de bereiding van het Spaans borrelbrood met chorizo, manchego en gorgonzola en lekkere kruiden. Eigenlijk is het allemaal niet zo heel ingewikkeld. Het brood insnijden, lekker vullen, laten smelten en plukken maar. Nou ja oké ik ga...

De mussen vallen van het dak en daarom dacht ik we kunnen wel een beetje verfrissing gebruiken. De echte wintersporter denkt ook niet aan de zomervakantie, maar gaat zich in de zomervakantie voorbereiden op de wintersport en gaat zich verdiepen in de skivakantie. De perfecte wintersportbestemming bestaat tegenwoordig ook niet meer alleen uit heel veel skiën en een goede apres ski, maar er zijn meer eisen. Het zal je misschien verrassen, maar ook Oost Europa heeft veel te bieden wanneer je denken aan skivakanties. Wij gingen het dit...

Salades kunnen zo ontzettend lekker zijn! In de zomer krijg ik sowieso altijd meer trek in een salade. Fris en toch heel goed vullend, want ook bij warm weer moet je goed blijven eten. Daarbij is een lekkere salade fijn voor thuis, maar ook fris om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld, zoals deze salade nicoise met tonijn, ansjovis en een eitje. Ook maken we zelf croutons. Je kunt ook direct een beetje vooruit koken, zodat je voor de warme dagen een klein voorraadje in de koelkast...

Hallo hittegolf! Tijd voor een echte zomers en verfrissend weekmenu. Daarbij is het ook zomervakantie dus een beetje leuk, lekker en makkelijk eten mag ook wel. Het is tijd voor lekkere zomerse recepten. Dan gaan we weer voor de barbecue, zomerse frisse recepten, zoals salades en recepten met fruit bijvoorbeeld. Het is maar een greep uit de mogelijkheden voor een zomer weekmenu. In ieder geval vraagt ook deze week weer om een gevarieerd zomer weekmenu. Tijd voor gevarieerd eten en natuurlijk nieuwe eet inspiratie! We gaan het deze...

Hotdogs of een broodje met een worstje. Daar maak je kinderen echt blij mee. Die van mij in ieder geval. Al eerder maakte ik New York hot dog snackbroodjes. Maar heel eerlijk Niet alleen kinderen maak je natuurlijk blij met afentoe een lekker snack broodje of hartig croissant, toch? Vroeger at ik bij mijn tante regelmatig hartige croissantjes met een knakworst erin. Deze haalde ze altijd bij de bakker. Een croissant met een knakworst en een kop tomatensoep op vrijdagmiddag. Een verwenmiddag. Toen wij in de Meivakantie...

Waar denk je aan wanneer je aan de Italiaanse stad Bologna denkt? Ik denk dat je aan Bolognaisesaus denkt. Logisch want de pastasaus komt ook uit Bologna. Alleen waag het niet om de pastasaus bolognaisesaus te noemen en om de pastasaus te eten met spaghetti. Je eet ragù met tagliatelle en dit heerlijke pastarecept komt uit Bologna en daarbij komen ook de ravioli en tortellini uit Bologna. Voor deze culinaire heerlijkheden alleen al wil jij een stedentrip naar Bologna boeken en heb je mijn stedentrip Bologna tips nodig?...