Restaurant opporto rotterdam ervaring foodblog Foodinista

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam

Deel deze post

Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk om uitgebreid te dineren, alleen lunchen op zondagmiddag geeft altijd een echt weekend gevoel. Eric moest sowieso een nieuw maatpak laten opmeten en hiervoor gingen wij naar Rotterdam. Een goede reden om ook samen te gaan lunchen. Op een warme zomerse dag krijg je ook trek in zomers eten. In Rotterdam wist ik al dat er een nieuw vis restaurant is geopend met een Portugese touch en hier hadden wij dan ook een tafel gereserveerd bij Opporto voor een uitgebreide lunch.

Hip en trendy restaurant Opporto

Toen wij aan kwamen lopen bij restaurant Opporto herkende ik de Raampoortstraat al direct. Tien jaar terug, ja heel lang geleden, ben ik hier een keer eerder geweest. Toen bestond de Raampoortstraat uit oude loodsen. Deze loodsen zijn nu helemaal gerestyled en opknapt. Nu zijn er nieuwe restaurants, een sportschool en winkeltjes. Ook restaurant Opporto is geopend in één van deze loodsen met veel licht, een hippe en strakke in inrichting en mooie verlichting. Ondanks strak en hip is het ook gezellig en perfect voor een lunch of diner samen.

Familietafel restaurant Opporto Rotterdam fishfood

Dineren kan aan de familie tafel.

Interieur restaurant opporto foodblog Foodinista

Of gezellig samen aan de kleinere tafels.

Bar restaurant opporto Rotterdam

Een  klein hapje of drankje aan de bar behoort ook tot de mogelijkheden.

Het menu van Restaurant Opporto

Wij genoten samen van de lunch bij Restaurant Opporto. En hebben ons laten adviseren voor een shared dinner met een Portugese touch.

Lunch menu restaurant opporto rotterdam

Vooraf bestelden wij eigen nog heel Nederlands een broodjes met smeerseltjes, zoals kruidenboter, olijfolie en tapenade.

Brood vooraf met kruidenboter, tapenade, olijfolie bij Restaurant opporto rotterdam restaurant tip foodblog Foodinsita

Voor de lunch als hoofdgerecht hebben wij letterlijk genoten van een Portugese warme cataplana opporto. Een signature dish van Restaurant Opporto.

Visschotel cataplana signature dish restaurant opporto rotterdam

Onze cataplana bestond uit mosselen, coquilles, kreeft, gamba’s aioli en zeebaars en natuurlijk de Portugese signatuur saus die alles bijzonder heerlijk maakt.

Saffraanrijst restaurant opporto foodblog Foodinista getest

De Cataplana wordt compleet gemaakt met saffraanrijst, maar je kunt ook kiezen voor frietjes. Zelf vind ik dat de saffraan er nog een extra Zuid Europese en speciale smaak aan geeft.

cataplana Portugese visschotel

Als afsluiter hebben wij nog gesnoept van de homemade nata met vers fruit.

Portugees dessert nata vers fruit restaurant opporto foodblog Foodinista

Ook enthousiast over restaurant Opporto kijk dan veer meer fishfood naar het complete menu of maak een reservering.

Meer blogs en restaurant tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie