Kookboek tip foodblog musthave foodinista moestuin kookboeken

Nieuwe kookboeken favorieten april

Deel deze post

In april staan er zoveel leuke activiteiten op het programma! Sowieso gaan wij verhuizen naar ons nieuwe huis. Iets waar wij heel lang naar uit hebben gekeken, waar heel veel werk in heeft gezeten en wat nu eindelijk gaat gebeuren. Van ons mooie appartement in Haarlem naar ons echte mooie huis in Brabant. Een heel project, maar het is zo ver, eindelijk gaan we verhuizen. Een grote keuken met veel daglicht, wat natuurlijk hoort bij een echt foodie en foodblogger, grote tuin om te genieten met een wijntje, veel barbecuën en veel buiten eten deze zomer en misschien ook wel groente en kruiden buiten verbouwen daarover straks meer! Ook ga ik dit weekend sinds lange tijd een weekendje weg met vrienden naar België. Speciaal biertjes drinken in Leuven. Altijd een heel gezellig weekend. Deze activiteiten maakte mijn keuze voor de favoriete nieuwe kookboeken van april makkelijk. In april worden de nieuwe kookboeken Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es uitgebracht en Bapas ook wel Belgische Bier Tapas van Karl van Malderen.

Nieuwe kookboeken de favorieten van April

Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es

Wij hebben een tuin! En dit kookboek viel mij dan ook gelijk op met het voorjaar wat er aan komt. Er zijn al diverse boeken over het aanleggen van een volkstuin, moestuin en van alles zelf verbouwen en ook al veel kookboeken over hoe alles te verwerken en leuke recepten, maar het kookboek met alles in één keer ontbreekt nog. Tot nu toe dan. In april komt dit hele leuke kookboek Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es. Zaaien, oogsten en eten uit eigen tuin. Ik vind het heel erg leuk om hier in onze eigen tuin mee aan het werk te gaan. Al is het maar in bakken en om af en toe een eigen succesje te boeken en om hier samen  met mijn zoontje mee bezig te zijn. Om onze kleine man te leren waar zijn eten vandaan komt. Mijn eerst kookboek tip van april. Oh ja als je denkt dat het een saai boek is de recepten die in dit boek staan zijn onder andere van een moestuinpizza met rucola tot vlierbloesemchampagne en van een courgettecake met lavendelglazuur tot knoflookkoekjes. Interessant!

Kookboek: Eten uit de Volkstuin

Nieuwe kookboeken april eten uit de volkstuin foodblog foodinista tip

Bapas Belgische Biertapas van Karl van Malderen

In april ga ik weer een weekendje naar Leuven met vrienden. Altijd heel gezellig, want sowieso is Leuven een hele gezellige stad in België, maar sowieso gaan we daar ook naar een speciaalbier festival, waar je wel meer dan 250 Belgische speciaalbieren kunt proeven. Nee het lukt lang niet om al deze bieren te proeven, misschien een paar en dan is het wel genoeg, maar leuk en interessant is het zeker. Wat we altijd zelf doen is de hapjes meenemen. Dat kan gewoon. Mijn oog viel dan ook direct op dit kookboek wat er in april aankomt Bapas echt Biertapas. Iets wat ik sowieso ontzettend leuk vind, aangezien voor een aantal jaar bij een grote brouwerij heb gewerkt en hier actief gewerkt heb aan bier en food combinaties. Heel leuk om te zien dat de kookboeken zich hier nu ook op gaan richten, want je kunt zo veel met bier en eten. Terwijl dit met wijn al heel lang bekend is. Ik ben nieuwsgierig wat voor combinaties er in dit kookboek staan.

Kookboek: Bapas Belgische Biertapas

Nieuw kookboek april bapas belgische biertapas

Foodinista heeft nog meer favoriete kookboeken.

Als eerste de nieuwste foodblogs en shoptips van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
 • come-moda
  Geplaatst op 09:13h, 01 april

  Lijken me goede boeken!

 • alexa
  Geplaatst op 08:45h, 03 april

  wat een leuke kookboeken!

 • Sander
  Geplaatst op 13:45h, 03 april

  Zelf ‘Eten uit de Volkstuin’ heb ik van de week gelezen en dat is zeker een mooi vormgegeven boek. Recepten op het eerste oog ook niet al te moeilijk, maar wel erg lekker.

  Mijn Keuken van Mimi Thorisson is trouwens ook echt een tof boek wat deze maand uitkomt. Voor stage de PDF van doorgebladerd en dat is denk ik een van de favoriete boeken voor de komende tijd. Echt heel smakelijk allemaal!

Geef een reactie