Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Mijn terugblik op 2016 Alle heerlijkheden samengevat

Deel deze post

Ook ik doe mee! Graag kijk ik even met je terug op het afgelopen jaar. Wat was het een mooi jaar! Aan het begin van het jaar weet je meestal niet wat je allemaal te wachten staat en als je mij in januari allemaal had verteld dat ik in 2016 diverse persreizen ging maken, de meest heerlijke restaurants ging bezoeken, ontzettend leuke samenwerkingen aan zou gaan, meer dan 25000 unieke bezoekers per maand ging ontvangen per maand dan had ik het misschien gehoopt, maar zeker niet gedroomd en verwacht! Ik vond het geweldig en wil je daar ook absoluut voor bedanken en meenemen in mijn terugblik op 2016.

Mijn terugblik op 2016 – Van recepten, reizen tot gezinsmomenten

Januari 2016

Januari begon ik als één van de Ambassadeurs van de Horecava een heel leuk project! Waarbij ik in 2015 al diverse horeca mocht bezoeken en met ondernemers in aanraking kwam. Tijdens de Horecava zat ik in de jury van Het Lekkerste Broodje en Het Lekkerste Kindermenu en mocht ik aanschuiven bij het Sweet Emotions Experience van I heart Ibiza.

Horecava De Lekkerste Wedstrijden Het Lekkerste Broodje Wedstrijd Januari 2016 Foodblog Foodinista

Februari 2016

De maand startte ik met Klunen in Breda een starter van de Carnaval. Voor mij lang geleden na het mama worden van Florian en mijn zwangerschap, maar het voelde als vanouds een persoonlijk hoogtepunt in mijn oude studentenstad, waar ik nog graag naartoe ga. Daarop volgde natuurlijk Carnaval in Breda en de voor mij dicht bijzijnde stad Tilburg. Carnaval trapte ik af met een bezoek aan Schrobbelèr. De Tilburgse kruidenlikeur.

Klunen in Breda Brabant blogger Foodinista
Carnavalkostuums 728x290

Maart 2016

Maart was bij ons met veel huiselijkheid. Florian had een longonsteking, ontzettend zielig, wanneer een jongetje van 1,5 jaar oud het zo zwaar heeft. Ik werkte veel thuis aan de blog, kookte veel en de eerste activiteit was het vieren van een koude Pasen en een uitgebreide Paasbrunch met opa’s en oma’s bij ons thuis.

Eerste Paashaas Pasen eetdagboek foodblog Foodinista mama blogt

April 2016

In April ontdekte ik een ontzettend leuke foodhall bij mij in de regio Food Hall 88 in Tilburg, niet altijd geopend, maar meer als evenement. Wel een aanrader en sowieso is er veel veranderd in Tilburg de laatste jaren. De Spoorzone is echt een aanrader. Ook mocht ik mee met mijn eerste persreis! Ik ging op persreis naar Mallorca. Echt geweldig. Waarom? Sowieso vind ik de Spaanse keuken geweldig, maar met mijn ouders ging ik regelmatig naar Mallorca en ook mijn eerste stapvakantie zonder ouders was naar Mallorca. Goede herinneringen dus. Weer ging ik het eiland op een andere manier bekijken. Het eindigde niet bij Mallorca, met Eric en Florian werd ik ook nog in Maastricht uitgenodigd voor twee dagen om bij Kunstlokaal te komen lunchen en bij Dishotel te overnachten. Eind april gingen we ook nog met vrienden een weekend naar Leuven voor het Zythos bierfestival een jaarlijks evenement waar we biertjes proeven en gezellig op stap gaan. Een reislustige maand! De maand sloot ik met mijn moeder af bij Jamies Italian voor een uitgebreide lunch.

Gezin in Maastricht Leukste dingen van 2016 Jaaroverzicht Foodblog Foodinista
Lunchen in maastricht tussen de kunst bij Kunstlokaal Maastricht tips van Foodblog Foodinista Aziatische wrap met zalm

Mei 2016

Begin mei startte ik uitgebreid en culinair met Eric en Florian op een zonnig Antwerpen Culinair. Daar was ik uitgenodigd en het was een geweldige dag! Moeilijk kiezen en alles was even heerlijk. De eerste barbecue avonden begonnen al weer en van MSC kreeg ik een groot pakket verse schol toegestuurd. Echt overheerlijk! Met vriendin Eefje ging ik op een regenachtige dag naar het Better Event, waar jullie ook tickets voor konden winnen, om ook de gezonde lifestyle niet vergete. Daar tegenover gezet vierde mijn favoriete bierwinkel het Bierparadijs in België een jubileum en organiseerde een groot bierfestival. Eind mei vluchtten wij naar zonnig weer en gingen we vakantie vieren op Menorca. De eerste keer vliegen voor Florian.

Proosten op Antwerpen proeft en beginnen met Cava mei 2016
Naar het strand op Menorca

Juni 2016

De maand begon op een zonnig Menorca en met een heerlijke vakantie. Echt een prachtig eiland. Ze noemen het buggy eiland, maar ik vind zelf dat er veel te doen is, met prachtige stranden, cultuur en heerlijk eten en drinken. Niet alleen voor buggy vakantiegangers. Met Florian ging ik naar zijn eerste Festival voor kinderen: My First Festival! Wat een stoer evenementen. Ik vierde mijn verjaardag met een uitgebreide lunch bij Ron Gastrobar! Echt één groot feest. Mocht gaan dineren bij Hard Rock Café en jullie blij maken met een dinerbon. Eind juni ging ik op persreis naar Polen! Ik moet toegeven die persreis was door het weer, de krappe tijdplanning en door geschrapte onderdelen in het programma een beetje een tegenvaller. Daar heb je dan ook niet veel over gelezen, maar wel op social media. Weinig eten en drinken helaas. Ik vond het zelf erg jammer, want ik keek zelf erg uit naar Poznan, daar waren we twee uurtjes van de reis en verder een beetje in the middle of nowhere. Voor catering werd gezorgd, maar geen tips waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt. Het concept pop-up was daar erg hip.

Lunchen bij Ron Gastrobar Amsterdam Foodblog Foodinista croissant met fois
Carnavalkostuums 728x290
Borrelen aan de boulevard in Dusseldorf blogger Foodinista

Juli 2016

Ik hou van reizen! En in juli gingen Eric en ik samen met vrienden een weekendje naar Düsseldorf. De eerste keer sinds we papa en mama zijn dat we echt langer dan 2 nachten samen weg gingen zonder Florian met vrienden. Eigenlijk heel leuk en ontspannen. Echt lang op een terras zitten enzo, rustig shoppen, een beetje van die dingen. Sowieso vind ik Düsseldorf een hele leuke stad. Toevallig werd ik die maand ook samen met Eric uitgenodigd bij Bilderberg in Apeldoorn om te komen dineren in het Highstreet Restaurant en voor een overnachting. De maand sloten we af bij het geweldige visrestaurant De Fuik met een uitgebreide 10-gangen lunch, een geweldige ervaring.

Huisgemaakte Bonbons welkom bij Bilderberg Keizerskroon foodblog Foodinista
Voorgerecht bij de Fuik juli eetdagboek foodblog Foodinista

Augustus 2016

Augustus startten we met een onverwacht diner met mijn schoonouders bij Restaurant Lef. Ik kende het restaurant al wel van toen ik nog bij Grolsch werkte. Ik moet toegeven dat het nog steeds even heerlijk is en een echte aanrader. In augustus waren Eric en ik 6 jaar samen dat vierden we ontspannen op een terrasje, aangezien het 25 graden was met biertjes en een tapasplankje aan de Piushaven in Tilburg, daarna gingen we naar de bioscoop. Een beetje een datenight van vroeger en gewoon qualitytime samen. In augustus mocht ik op een culinaire persreis naar Leuven met een gezellige groep dames. Leuven is één van mijn favoriete steden in België. We bezochten het culinaire festival Hapje Tapje, gingen lunchen bij Haute Dog van Jeroen Meus en kregen een bier spijs workshop. Een culinaire persreis waar ik heel enthousiast van word. Vervolgens kreeg ik in juli de vraag of ik in plaats van drie dagen een week op individuele persreis naar Naxos in Griekenland wilde met TUI en het Grieks verkeersbureau. Na het één en ander geregeld te hebben, wilde ik dit heel graag en kon ik hardop JA zeggen! Ik beleefde in augustus een geweldige tijd in zowel Leuven als Naxos, één van de Griekse Cycladen.  Ook kreeg Florian in deze maand zijn eerste foodpost, waar hij super blij mee was! Fruit en groente snoep van Bearnibbles. Het is geen geheim dan Florian een goede fruit eter is,  maar een niet zo’n goede groente eter en dankzij deze snoepjes, eet hij dagelijks onbewust toch iets. Mama net zo blij als hij haha. Van zulke ontdekkingen word ik heel blij! Even blij als de mister. Een verdrietig moment deze maand was, was dat de opa van mijn vriend uiteindelijk toch onverwacht kwam te overlijden, precies toen ik in Griekenland was. We hadden het wel zien aankomen, maar het is toch altijd onverwacht. Ook had ik al een tijd rijles en was mijn rijbewijs halen voor mij een grote uitdaging. In december ging ik voor de eerste keer op examen. Helaas zakte ik voor de eerste keer, maar daarover meer.

Voorgerecht bij Restaurant LEF foodblog Foodinista
Hot Dogs bij Würst van Jeroen Meus op persreis in leuven
Naxos Sightseeing Apollo Ilovegriekenland foodblog Foodinista
Beschuitje.nl

September 2016

Begin september werd mijn kleine mannetje al weer twee jaar! Super trotse mama natuurlijk en dat hebben we ook uitgebreid gevierd. Voor iedere moeder is iedere verjaardag een soort mijlpaal denk ik. Vervolgens mochten we het tweede weekend van september op persreis naar Friesland! Zo dichtbij, maar voor mij zo ver weg. Ik was er wel eerder een dagje geweest, maar dit was echt een compleet nieuwe ervaring. Net zoals in Maastricht mocht ik hier met het hele gezin naartoe. Een geweldig weekend en in september hadden we geweldig weer! Wat we niet hadden verwacht, doordat Eric in oktober begon met een nieuwe baan, maar in september gingen we toch nog twee weken op vakantie. Ik begrijp dat dit raar klinkt, want door de persreizen lijk ik altijd weg en nooit thuis, maar vakantie met je gezin is anders dan een week alleen in Griekenland. Alhoewel het een geweldige ervaring was, die ik nooit zal vergeten. Wij gingen twee weken naar Marokko. Marrakech, Essaouira, Agadir, Ouarzazate en terug naar Marrakech. Een fantastische land, voor de tweede keer Marokko voor mij en Eric, met een kind weer heel anders, maar het verveelt nooit en Marokko is zo kindvriendelijk! Ik heb nog alleen maar geschreven over Marrakech, maar de andere bestemmingen volgen zeker in 2017. Bij terugkomst wachtte ons nog een avond met een champagne proeverij en oesters. Niet verkeerd!

Pontjes Alde Feanen fantastisch voor kinderen foodie in Friesland
Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Oktober 2016

Oktober startte, na mijn reislust en het reizen met het gezin, met veel thuistijd, schrijven en koken, ook begon Eric met zijn nieuwe baan. Ook gingen we met vrienden naar het Oktoberfest in Waalwijk wel te verstaan. München staat ontzettend hoog op de wensenlijst en er was een babyboom bij vrienden en we gingen regelmatig op kraambezoek, ook had ik een leuke afspraak met een opdrachtgever, waar ik regelmatig mee samenwerk en mocht ik bij StayOkay komen logeren in Utrecht. Een leuke maar ook relaxte huiselijke maand.

Oktober Dagboek Oktoberfest blogger Foodinista

November 2016

De maand startte met het slagen voor mijn rijbewijs! Ik kan grotendeels zeggen dat ik niet langer lid ben van de OV-club maar er aan kom met mijn auto! En dat is fijn! Het geeft mij vrijheid en flexibiliteit. Vooral hier in Kaatsheuvel. Sorry, maar de verbindingen zijn hier niet al te best. In Haarlem kon ik jaren zonder, maar nu moest ik eraan geloven: angsten, geklungel en moeilijk doen aan de kant, maar tijd maken en doorbijten. Doorzettingsvermogen heeft overwonnen en ja voor mij was het een heel proces. En November begon met de Sherryweek! Flauw gerapje, maar ik was niet de BOB. Ik mocht met Eric aanschuiven bij De Voorkamer in Udenhout voor een sherrydiner en sherryproeverij. Erg leuk en eens iets anders. Verder stond bij mij November veel in het teken van familie en het vieren van het Sinterklaasfeest. Ik dol op Sinterklaas, maar het was veel!

sherryproeverij bij Restaurant De Voorkamer Udenhout Brabant voorgerecht Foodblog Foodinista

December 2016

De maand waarin ik het jaar feestelijk afsluit! Thuis vierden we feestelijk Sinterklaas, werd veel gekookt voor de kerstdagen, maar bracht ik ook een bezoekje aan het Allerhande Kerstfestival. Het weekend voor kerst ging ik een weekend met vriendinnen naar Mechelen een super leuke stad! Om het weekend erna natuurlijk met familie kerst te vieren en vervolgens uit te kijken naar 2017, maar ook nog even terug te kijken op een prachtig en bijna ongelooflijk 2016.

Nogmaals dank je voor alle bezoekjes aan Foodinista! Ik hoop je nog heel vaak terug te zien en je te mogen inspireren met recepten, mijn favorieten, reisverhalen, belevenissen of gewoon persoonlijke ervaringen en dat jij ze ook met mij deelt op de blog en social media! De beste wensen voor 2017! En ik weet al dat er weer heel veel leuke en interessante blogs en social media ervaringen aan komen met de Horecava, Ibiza, Kroatië, Valentijnsdag, kookboek, de nieuwste kook musthaves en nog veel meer! Ook ga ik een maand voor vegetarisch, Paleo en komen er weer travelmaanden aan op de blog. Dus ik heb zin in het nieuwe jaar, jij ook?

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

1Reactie
  • Jo's Daughter
    Geplaatst op 08:58h, 31 december

    Het was zo te zien een heerlijk jaar :)

Geef een reactie