Reis naar Toscane met reistips met kinderen Foodinista

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Deel deze post

Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië en specifiek onze reis naar Toscane. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het reisdagboek. Want wat was het een leuke reis en wat kun je genieten in Toscane! Daarbij zal ik de allereerste vakantie met ons kindje nooit vergeten. Het is tenslotte een hele onderneming, als vader of moeder, herken je het denk ik wel. Voor een reisje of vakantie draai ik mijn hand niet om. Het enige waar ik zenuwachtig voor ben, het is eerder over enthousiasme; Wat ga ik op ga ik op reis ontdekken en beleven met een kind. Deze keer vond ik het wel spannend. Voor de eerste keer reizen met onze kleine dreumes van één jaar. Het was alsof ik zelf voor de eerste keer ging reizen, alles tien keer checken en twee weken voor vertrek begon ik al met inpakken. Familie en vrienden moesten lachen, want de auto was afgeladen, het was gebeurd met de light travellers die gingen backpacken in Azië of Amerika. Nee, met de auto naar Italië, wel rondreizen natuurlijk, anders zijn we ons zelf niet. Restaurantjes ontdekken in de Chianti, wijnhuizen langs, door de wijnvelden en olijvenboomgaarden rijden, door de bergen van Oostenrijk en regelmatig een plons in het zwembad bij onze camping. Alleen bij de Duitse grens kregen we de eerste uitdaging al. Een probleem, waar we zo bang voor waren.

Marktplaatsmomenten reizen naar Oostenrijk en Italië autopech onderweg

De reis naar Toscane

Je bent éénmaal op vakantie, zodra je onderweg bent. Een bekend gezegde. Onderweg vond ik het opeens benauwd worden in de auto. Hadden we niet voor vertrek nog een dikke rekening betaald aan de garage voor het repareren van de airco en nog een aantal kleine reparaties? Het zal toch niet waar zijn hè? Reizen met een kleintje naar een warm land? Uhm, er komt wel lucht uit de roosters, maar frisse, koude lucht, verre van. Het zal toch niet waar zijn. Ja hoor, één week na de reparatie is de airco al weer kapot. We hebben nog nooit zo veel pech gehad als met deze auto. Tja, je gaat niet terug naar huis met het goede leven van Italië in je achterhoofd. Wat gaan we doen, gewoon doorrijden en er het beste van hopen, niet te veel files, onder bomen en in de schaduw parkeren, met de ramen open rijden en het volgend jaar maar anders doen, nu gewoon op de geniet stand. Wij kunnen het alleen wel aan, maar het kleine mannetje? Een klein huilertje achterin, daar geniet niemand van.

Marktplaatsmomenten reizen naar Oostenrijk en Italië autopech onderweg

Tripjes in Oostenrijk en Toscane

In Oostenrijk en Toscane is alles goed gekomen. Een dagje Innsbruck, wijnhuizen in Toscane, wijnfestivals met mate bezocht, Florence, Pisa en alle andere hoogtepunten zijn door ons bezocht in Toscane. Gaan we het volgend jaar anders doen? Zeker weten. Ondertussen heeft de auto ook nog een pit-stop gemaakt over de brug bij Rotterdam een locatie waar je het helemaal niet wilt. Onze auto is ondertussen helemaal nieuw en opgeknapt en onze auto is klaar voor eigen marktplaatsmomenten en de auto verkoop, maar wij zijn eruit we gaan op zoek naar een nieuwe auto, waar we mooie tripjes mee gaan maken en de wereld mee gaan ontdekken. Onze volgende reis met de auto zal weer naar Italië zijn in het najaar, we zijn al heel druk aan het zoeken, maar wel met een ander vervoersmiddel dan onze vorige reis. Welke reis zou jij graag met je auto willen ondernemen en heb jij wel eens een soortgelijke ervaring meegemaakt?

Marktplaatsmomenten reizen naar Oostenrijk en Italië autopech onderweg

Meer reisverhalen en reis naar Toscane ervaringen ontvangen van Foodinista? like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram,Twitter en Pinterest

.

Geen reactie's

Geef een reactie