Liebster Award Foodinista Foodblog

Liebster Award voor foodblog Foodinista

Deel deze post

Een verrassing! Na een maand actief op internet heeft foodblog Foodinista de Liebster Award in ontvangst mogen nemen! Super leuk en even schrikken om zo snel voor de Liebster Award gevonden te worden. Nog leuker om via deze weg meer van Foodinista te laten zien.

Liebster Award voor Foodblog Foodinista

Foodinista heeft de Liebster Award in ontvangst mogen nemen van Reny van Mind your Feed. Bedankt voor de Liebster Award!

Liebster Award Foodinista Foodblog
Liebster Award Foodinista Foodblog

De Liebster Award klinkt heel spannend en een award klinkt heel groots, maar eigenlijk valt het mee. Zie het als een award voor erkenning en aanmoediging! Eigenlijk als een kettingbrief. Het is een award voor bloggers met minder dan 1000 volgers of voor bloggers die nog niet zo lang aan het bloggen zijn. Van Reny van Mind your Feed heb ik 11 persoonlijkere vragen ontvangen, waardoor je Foodinista beter leert kennen en zelf stel ik ook weer 11 vragen aan bloggers die mij opvallen, waardoor zij weer meer in de spotlight komen te staan. Nog even wachten en dan laat ik weten aan wie ik de Liebster Award doorgeef. Eerst zal ik de vragen van Reny beantwoorden.

De vragen voor Foodblog Foodinista

 1. Hoe lang blog je al en wat is de reden dat je begonnen bent?
  Ik blog nog maar sinds half november actief. Ik ben begonnen uit passie voor koken, vers eten en dit in combinatie met reizen en heerlijke restaurantjes. Ik deel graag mijn tips en wat ik er over ´denk´. Schrijven heb ik altijd heel erg leuk gevonden ook met mijn communicatie en marketing achtergrond, daarnaast heb ik veel in de horeca, toerisme en evenementen branche gewerkt. Dus waarom het schrijven en bloggen.
 2. Van wie heb je leren koken? En wie wil jij leren koken?
  Ik heb de basis geleerd van mijn moeder. Vers en gezond eten. Dit heb ik meegenomen in mijn levensstijl. Echt leren koken wil ik graag leren aan mijn vriend, zodat wij de passie in huis nog meer kunnen delen. Buitenshuis lukt dit al heel erg goed. Oh ja hij leest dit natuurlijk ook.
 3. Kookte of bakte je als kind ook? Zo ja, wat maakte je dan zoal?
  Als kind kookte ik niet veel, eigenlijk pas echt vanaf mijn studententijd. Mijn moeder zorgde erg goed voor mij en heeft mij met alle smaken kennis laten maken, waardoor ik veel lust. Hierdoor kan ik veel smaken combineren en durf ik ook nog steeds veel proberen dat vind ik erg fijn.
 4. Welk artikel op je blog wordt het meest bekeken?
  Het meest bekeken en ook nagekookt is mijn Italiaanse Runderstoofschotel. Puur en vanaf de basis.
 5. Wat vind je het mooiste ingrediënt om mee te werken?
  Verse kruiden geven zoveel smaak en maken een recept echt eigen. Je kan van iets simpels iets bijzonders maken.
 6. Welk ingrediënt gebruik je liever niet?
  Ik ben helaas allergisch voor citrusvruchten. Limoen, omdat het milder is kan ik wel goed gebruiken, maar de overigen niet.
 7. Wat betekent eten voor jou?
  Eten is een levensstijl met name gezond eten. Door middel van gezond eten krijg je, je weerstand, uiterlijk, maar het kan ook je stemmingen controleren. Alles in balans houden.
 8. Als alles mogelijk zou zijn, beschrijf jouw ideale kooksessie eens?
  Mijn wens is om nog een keer een uitgebreide kooksessie in Italië. Met mooie en luxe producten. Eerst een mooie truffelwandeling, goede wijnen, verse pasta maken, een gerecht met truffel bereiden, een mooie risotto zoals het hoort en afsluiten met het maken van Italiaanse tiramisu. De fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. Genieten! Even geen calorieën, koolhydraten, spastische darmen etc. Maar alleen maar genieten.
 9. Wat is jouw guilty pleasure?
  Uhm lees mijn ideale kooksessie maar. De gulzige Italiaanse keuken denk ik.
 10. Wat is jouw mooiste ervaring met eten?
  Als foodie heb ik al vaak leuke plekken opgezocht en mag ik niet klagen. Genieten doe ik eigenlijk van heel veel dingen. Groot en klein. Mijn leukste ervaringen zijn dan ook erg uiteenlopend. Ik heb genoten van het diner bij de Bokkedoorns voor mijn laatste verjaardag dat was echt fantastisch, maar ook verse vis eten aan een picknicktafel van de barbecue in Vietnam was heerlijk, zelf barbecueën in het park in Haarlem in de zon vind ik echt vrijheid en echte service en luxe vond ik de high tea in de Burj Al Arab in Dubai. Er is zo veel, maar heel uitéénlopend en nog te veel om over te bloggen!
 11. Wat zou je graag nog willen bereiken met je blog?
  Een kookboek voor gezond eten gericht op de darmen en wat het doet met de rest van je lichaam met name het signaal wat het doorgeeft aan je hersenen. Hoe gaat voeding je darmen in en kun je hier hoodpijn en/of migraine van krijgen en hoe voorkom je dit. Hier vervolgens leuke en lekkere recepten mee maken.

De vragen van Foodblog Foodinista

Nu het leuke, na meer informatie over foodblog Foodinista mag ik zelf ook foodbloggers nomineren voor de Liebster Award om meer over ze te weten te komen. Voor deze foodbloggers heb ik 11 vragen verzonnen en van deze bloggers komen wij graag meer te weten. De Liebster Awards geef ik dan ook door aan Beetgraag, Bettie Book en Eetgoed. De vragen die we graag beantwoord zie zijn de volgende:

 1. Wat heeft je geïnspireerd om met je blog te beginnen en sinds wanneer is je blog online?
 2. Wat is je favoriete gerecht en maak je het ook regelmatig zelf?
 3. Welke producten heb je altijd in je koelkast?
 4. Welke restaurant is je favoriete restaurant, waarom en ben je hier al een keer geweest?
 5. Sinds wanneer is food je passie geworden?
 6. Welk thema is voor jou het belangrijkste op je blog?
 7. Wat vindt je het leukste aan het bloggen zelf?
 8. Waar koop je het liefst je verse foodproducten?
 9. Wat lust je absoluut niet?
 10. Van welk eten of drink wordt je heel erg vrolijk!
 11. Wat moeten je lezers absoluut weten over jouw blog?

Succes en veel plezier met de Liebster Award dames en ik ben nieuwsgierig naar jullie antwoorden!

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie