kraamtaartje van witte chocolade foodinista foodblog

Kraamtaartje van witte chocolade

Deel deze post

Natuurlijk wordt er ook bij ons beschuit met muisjes gegeten om de geboorte van ons zoontje Florian te vieren, wij vinden het voor de gezelligheid ook leuk om een aantal andere originele kraamtraktaties op tafel te zetten voor het bezoek. Zoals dit makkelijke witte chocolade kraantaartje, waarvoor de oven niet aan gaat! Een lekkere origineel kraamtaartje van witte chocolade.

Het taartje is een taart die je niet hoeft te bakken, maar is gebaseerd op een Rocky Road. Heel lekker om van te snoepen en veel makkelijker dan bakken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden voor het kraamtaartje

  • 250 gram witte chocolade (munten of repen)
  • 40 gram roomboter
  • 200 ml water
  • 6 lange vingers
  • 75 gram marshmallows
  • 4 eetlepels muisjes (voor ons blauw)
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram ongezouten pinda’s

Recept kraamtaartje van witte chocolade

Kook het water in de pan en plaats hier een schaal op. De boter en chocolade gaan we au bain marie smelten. Dan bakt het niet snel aan en is het niet nodig om de eerste paar minuten te roeren.
In de tussentijd breek de lange vingers in 3 of 4 stukken. scheur de marshmallows (tenzij je kleintjes hebt) in 4 stukken. Deze mogen alvast bij elkaar in een schaal.
Pak een ovenschaal met leuke vorm (rond, vierkant etc.) en plaats hier bakpapier in, zodat je na het opstijven de taart er makkelijk uit kunt halen.
Meng door de lange vingers ook de cranberries en pinda’s.
Roer de chocolade met een spatel en zorg dat de boter goed mengt. Schenk vervolgens de vulling er doorheen en zorg dat het goed samenplakt. Schenk alles in de ovenschaal en sprenkel de muisjes er overheen.
Laat de taart 30 minuten buiten de koelkast afkoelen en vervolgens nog twee uur in de koelkast. (Door eerst buiten de koelkast, wordt de taart niet vochtig).

Maak het huis natuurlijk ook gezellig, met een babypakket, bij de geboorte van je kleine mannetje en alles is klaar voor het babybezoek. Meer inspiratie? Maak dan ook deze kraam rocky road!

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie