koolhydraatarme Pizza

Koolhydraatarme pizza

Deel deze post

Pizza, echt één van de lekkerste dingen die er zijn, alleen de koolhydraten. Het lekkerst van een pizza vind ik toch al snel alles wat je er zo lekker op kunt leggen, de meest lekkere combinaties! En de topping die zorgen meestal niet voor de extreme koolhydraten, wat wel? Het brood. Met dit recept krijg jij jouw koolhydraatarme pizza.

Om met regelmaat te genieten van lekkere pizzahapjes en ook heel geschikt als een lekker voorgerecht volg dit recept en eet het met meer regelmaat. En oh ja veel groente dus ook nog heel gezond.

Ingrediënten koolhydraatarme pizza voor 4 personen

2 aubergines
2 tomaten
1 theelepel zout
50 gram parmezano
8 plakjes salami
8 plakjes prosciutto ham
1 bol mozarella
1 handje basilicum
0,5 theelepel zwarte peper

Tips voor de koolhydraatarme pizza:

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, oven, ovenplaat, bakpapier

Bereiding van de pizza’s

Maak de aubergines schoon en snij ze in regelmatige plakken van circa 1 cm dik. Aubergines bevatten veel vocht en de pizza’s moeten stevig worden van structuur. Leg de schijven laag voor laag in een vergiet en bestrooi iedere laag met een klein beetje zout. Zout onttrekt het vocht uit de groente. Leg tussen iedere laag ook een laagje keukenpapier ook dit neem het vocht op. Laat dit ongeveer 25 minuten zo staan, met een schaal onder het vergiet.
Verwarm ondertussen de (hetelucht)oven voor op 175 graden. Leg bakpapier op de bakplaat.
Snij de tomaat in plakjes van een halve cm doorsnee.
Snij de plakjes salami door de helft
Scheur de mozarella in grove stukken
Meng de mascarpone met de peper

Ondertussen is de aubergine uitgelekt. Verdeel deze over de ovenplaat. Smeer op alle aubergines een dun laagje mascarpone, hiermee creëer je een witte pizza. Op de mascarpone leg je twee schijfjes tomaat. Doe dit ook met de courgette. Verdeel over de helft de salami en over alle groente pizzaatjes de mozarella. Plaats ze 20 minuten in de oven.

Verdeel over de helft (de nog vlees vrije) de prosciutto ham en top ze af met de parmezano en basilicum. Smullen van deze koolhydraat arme pizza.

Is dit recept wat je zocht? Dan zijn deze recepten ook zeker iets voor jou:
* Maak koolhydraatarme pizza auberginetaartjes.
* Of in de oven of op de barbecue hasselback courgette met feta.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie