Moederdag cadeau kitchenaid

Kies je keukenapparatuur bewust uit

Deel deze post

Wat is er toch veel keuze op het gebied van keukenapparatuur! Je zou je hele keuken er vol mee kunnen zetten, en nog steeds niet alles dat mogelijk is in huis hebben gehaald. Heb je al deze apparatuur echt nodig? En hoe zorg je ervoor dat je keuken geen rommeltje wordt en juist minder goed bruikbaar wordt, terwijl de apparatuur juist voor extra gemak zou moeten zorgen?

Wees een beetje merkvast

Wil je voorkomen dat je keuken een allegaartje aan apparaten wordt, wees dan zo merkvast mogelijk. Kies een merk uit dat alle apparatuur in huis heeft die jij nodig hebt (of gewoon graag zou willen hebben…) en blijf hierbij. Probeer om alles in dezelfde kleur en in dezelfde stijl te kopen. Als je dan veel apparaten in je keuken plaatst staat deze nog steeds behoorlijk vol, maar ziet het er in ieder geval minder rommelig uit.

Begin met het apparaat dat je het hardst nodig hebt of het liefst wilt hebben. Kies daarbij voor het exemplaar dat je het mooist vindt, bijvoorbeeld een KitchenAid keukenmachine. Kijk vervolgens of dit merk ook de andere apparaten die je zoekt aanbiedt, en of deze bij elkaar passen. Is je beginpunt een Smeg broodrooster, dan kijk je dus of Smeg ook alle andere apparatuur kan bieden. Door op deze manier te werk te gaan, kun je een mooie serie apparaten opbouwen die niet met elkaar ‘vloeken’. Zeker als je kiest voor een klassiek merk en een basiskleur, kun je vaak vele jaren na je eerste aankoop nog apparaten vinden die in precies dezelfde serie vallen en er dus prima bij passen.

Koop alleen wat je nodig hebt

Wil je voorkomen dat je hele keuken vol apparatuur komt te staan? Dan zal je een beetje kritisch moeten zijn. Lastig, want sta je graag in de keuken dan voel je je vast en zeker als een kind in de snoepwinkel als je alle beschikbare apparatuur bewondert. Doe echter liever geen impulsaankopen, en bekijk eerst waar je het apparaat dat je op het oog hebt allemaal voor kunt gebruiken. Hoe vaak zal je dat gaan doen? Heb je al andere apparaten in huis die deels dezelfde functies hebben? Heb je het niet echt nodig, doe jezelf dan een plezier en koop het niet.

Houd voldoende ruimte over

Een keuken vol prachtige apparatuur klinkt geweldig, maar is het niet altijd. Heb je door al die apparaten nauwelijks meer ruimte over om ook echt te kunnen koken, dan wordt het knap lastig. Heb je de bovenstaande punten goed doorlopen, dan zou dat je natuurlijk niet meer moeten kunnen gebeuren. Is je keuken echter toch te vol komen te staan, kijk dan nog eens goed en zet bijvoorbeeld een apparaat dat je minder vaak gebruikt ergens in een kastje. Of maak er iemand anders blij mee. Aan een mooie keuken heb je tenslotte pas echt wat als je er ook echt lekker je gang in kunt gaan.

Geen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie