Kaarsenplateau en water karaf kersttafel styling inspiratie

Kersttafel dekken een aantal leuke ideeën

Deel deze post

Mijn kerstrecepten komen er aan, dat beloof ik je! En ik heb veel heerlijks voor je in de planning staan van ontbijtrecept tot dessertrecept en natuurlijk ook heerlijke en feestelijke drankjes. Alleen voordat het hele kerstdiner begint start je met het versieren van je woonkamer en natuurlijk het indekken van de kersttafel. Voor de kersttafel dekken heb ik een aantal leuke ideeën. Speciaal voor de feestdagen opende fonQ in Amsterdam tot 24 december een ware pop-up store; Leuk! Dan kun je alles wat ze online verkopen, nou ja alles dan moet het wel een hele grote winkel zijn, maar een gedeelte van de online shop in het echt bekijken en inspiratie opdoen. Ik ging naar Amsterdam en vond mijn mooi voor de kersttafel. Thuis ging ik met een aantal geshopte glazen en kaarsentableau al vast aan het werk, zodat ik weet wat mij met kerst te doen staat. Kijk je mee voor inspiratie?

De kersttafel dekken voor een gezellige kerst 

De kersttafel kun je natuurlijk dekken voor zowel het ontbijt, brunch, lunch als het diner. Ik heb de tafel indekking dan ook algemeen benaderd, zodat je diverse kanten op kunt gaan en er mee kunt spelen. Met glazen, borden, kaarsjes en eigenlijk zoals jij het wilt. Met deze basis items kun je diverse kanten op, maar deel je de tafel casual chique in en natuurlijk met een een gezellige kerstsfeer.

Gevulde borrelglaasjes met dennenboomtakjes, tijm en cranberry kersttafel dekken foodblog foodinista
Gevulde borrelglaasjes met dennenboomtakjes, tijm en cranberry kersttafel dekken foodblog foodinista

Vul borrelglaasjes met cranberries, dennenboomtakjes en tijm. Naast dat het er mooi uitziet ruikt het ook nog heerlijk. Knip eventueel korte takjes af van je kerstboom. Verdeel deze glaasjes over de tafel of op een kaarsenplateau.

Gouden kaarsenplateau stervorm kersttafel indekken foodblog Foodinista
Gouden kaarsenplateau stervorm kersttafel indekken foodblog Foodinista
fonQ.nl

Plaats de shotglaasjes met diverse kaarsjes op het kaarsenplateau en maak daar het aandachtspunt van op tafel. Een echte kerstsfeer. Niet in de hoogte, want je kunt elkaar nog makkelijk zien zitten. Wel mooi, het ruikt heerlijk en gezellig in kerstsfeer.

Kersttafel dekken tips van foodblog Foodinista

Dek de tafel verder in met een wit basis servies. Serveer al vast op tafel een karaf met water. Leuk is het om deze op smaak te brengen met bijvoorbeeld munt en cranberries. Om de kerstsfeer extra uit te stralen. Plaats er waterglazen en wijnglazen bij en natuurlijk een mooie fles wijn. Plaats eventueel een leuke coupe op tafel met daarin een persoonlijke boodschap voor je gasten of klein cadeautje. De coupes zijn ook erg mooi voor het voorgerecht of dessert. Mijn uiteindelijke tip is maak een mooie centrale kerstversiering, zorg voor mooi servies en glazen en maak de tafel niet te druk.

Naast dat je deze items kunt bekijken in de fonQ pop-up storen in Amsterdam, wat erg leuk is en waar een barista er een kop koffie bij maakt. Kun je alle items ook gewoon online shoppen bij fonQ. Natuurlijk inspireer ik je ook nog online met heerlijke kerstrecepten.

Meer kersttips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie